Processen omkring sundhedsaftalen – en kommunal synsvinkel Lang proces – har strakt sig over ca. ¾ år – men det har været en fordel Den organisatoriske.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Generelle bemærkninger • God harmoni med Folkeoplysningsudvalgets rapport • Formålsbeskrivelsen omfatter nu også at ”fremme demokratiforståelse og aktivt.
Advertisements

Et fælles rehabiliteringscenter/akuttilbud for borgere med psykiske vanskeligheder, i Ballerup og Herlev Kommuner   Hvorfor?
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
mellem Miljøministeriet og KL
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Praksiskoordinator Brian Errebo Jensen, Ribe Amt,
Etablering af samordningsudvalg i psykiatrien
Udviklingsplaner Sønderborg
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
Beskrivelsesværktøj Implementering af bips beskrivelsesværktøj i din virksomhed bips konference 26. september 2011.
Møde for De Regionale Kontaktfora d Birgit Hagen, DH repræsentant I Kontaktforum for handicappede i Region Midtjylland.
Fællesskaber fastholdelse og personlig udvikling
Kommunernes fremtidige rolle i Vækstforum v/ Claus Damgaard, kommunaldirektør, Struer Kommune.
Betaling og matchning Temadag om takstberegning Tirsdag d. 27 feb Danhostel, Herning.
Tilbudsportal & Socialportal
Det generelle samarbejde om sundhedsberedskabet mellem region og kommuner Orienteringsmøde vedr. influenza-situationen 18. august.
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Status for regionsdannelsen - hvor er vi i Region Syddanmark Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering, den 6. april 2006 I ndlæg v/sundhedsdirektør Jens.
Nationalt samarbejde i fremtiden Gruppe 2 NORDRED 20 ÅR.
Udfordringer for standardiseringen Når der bliver snakket standardisering ved beslutningstagerne dybest set ikke hvad de får!!! En ting der skal gøre helt.
Sund By Netværket v/ Christine Kousholt Formand for Sund By Netværket og sundhedschef i Århus Kommune Kommunallægeårsmøde 2009.
Projektorganisering – hvordan og hvorfor? Hvad har vi lært?
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Temamøde Thyholm og Struer 14. december Temamøde – Thyholm og Struer 1. Svarskrivelse til Indenrigs- og Sundhedsmin. 2. Projekt- og procesorganisation.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
Organisation og kommunikation
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
9. december Optimering af produktionsprocesser Ledelsessystemer som et nyttigt værktøj i optimeringsprocesserne Konsulent Christian.
Sygehus perspektiv Afgiftning og motivation af misbrugere.
Indhold, indsatser, implementering
Lederkonference 2007 Oplæg om genoptræning V/konsulent Maj-Britt Winther KL´s kontor for social- og sundhedspolitik.
Regions Midtjyllands elektroniske patientjournal
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Temaer for mødet Aktuelle kommunale udfordringer Formålet med det fælleskommunale kvalitetsprojekt Forventninger til regeringens kvalitetsreform Det videre.
Afsluttende bemærkninger Den videre proces. 1. generationsaftaler Generelle aftalepunkter Fælles udredninger/ udspil + + Specifikke aftalepunkter = Sundhedsaftale.
Implementering i Region Midt
De 5 udfordringer  Den politisk/administrative struktur  Sygehusstrukturen  Samarbejdsstrukturen  Faglig rådgivningstruktur  Økonomien.
1 ▪ Sundhedsaftaler og forventninger til det fremtidige samarbejde  Sundhedsaftalerner er indberettet til Sundhedsstyrelsen.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
Region Midtjyllandwww.regionmidtjylland. dk Sundhedsaftalerne Indholdet i de bilaterale aftaler. v/kontorchef Jens Bejer Damgaard.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Bæredygtige indkøb i Region Midtjylland v. Bjarne Schmidt Nielsen (formand for det midlertidige udvalg om indkøbspolitikken)
Anja Laursen, Kreds Midtjylland Nye paradigmer i sundhedsvæsenet - nye sygeplejefunktioner og roller?
Samspillet mellem akutafdelingerne og den kliniske basisuddannelse UAO Hanne Arildsen, PKL for FAM i Region Midt Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse.
Sundhedsaftale III status
Telemedicinsk sårvurdering Region Hovedstaden Judith Lørup Rindum 1. Arbejdsgruppemøde 4. september 2013.
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Amager og Hvidovre Hospitaler Vicedirektør.
Erfaringer med ledelse over grænser Temamøde, 16. april 2015 Birgitte Holm Andersen, sundhedschef, Favrskov Kommune.
FORSIDEVARIANT 2 HVOR ER AKUTOMRÅDET PÅ VEJ HEN? VELKOMST VED KREDSFORMAND ANJA LAURSEN Den 16. marts 2015.
Strategisk energiplan for Viborg Kommune Det Grønne Råd d. 2. december 2015 Rasmus Trangbæk Kjærsgaard.
Kommunernes udfordringer - lægernes opgaver De sundhedsfaglige opgaver på det kommunale område FAKL 2. maj 2013 Mads Koch Hansen.
Vores frivillighedspolitik Næstformand Mads Kildegaard Larsen.
Konference om psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Eva Borg - Vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri 18. september 2012.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
MTV i Danmark – kommunernes perspektiv
Interview-teknik.
For Driftsafdelingen, Hospitalsenheden Vest
Skabelon for rammeaftalen
Sundhedsaftale
Erfaringer fra Vandsamarbejder
Tidsplan for det administrative arbejde med rammeaftalen
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Ambitionen for Region Midtjylland på sundhedsområdet:
En klassifikations-case
Præsentationens transcript:

Processen omkring sundhedsaftalen – en kommunal synsvinkel Lang proces – har strakt sig over ca. ¾ år – men det har været en fordel Den organisatoriske opbygning af processen med nedsættelse af 8 temagrupper har grundlæggende været hensigtsmæssig

Processen omkring sundhedsaftalen – en kommunal synsvinkel Der har været bred enighed mellem kommunerne og regionen om at sikre fremdrift i processen. Sundhedsaftalerne indgået i Region Midtjylland er gennemarbejdede

Processen omkring sundhedsaftalen – en kommunal synsvinkel Der har i såvel temagrupperne som i den administrative styregruppe været en kommunal oplevelse af, at regionen ofte har været for styrende Kommunerne har haft vanskeligt ved at ”tale med en tunge” Uhensigtsmæssigt at der har været en adskilt proces for sundhedsaftalen på psykiatriområdet

Processen omkring sundhedsaftalen – en kommunal synsvinkel Forbedringer til det fremtidige samarbejde Kommunerne skal videreudvikle de formelle, fælleskommunale fora Praksissektoren bør indgå mere direkte i samarbejdet