Pårørende er dem, som har den tætte relation til den sindslidende  Den nære familie  Far, mor, søskende og børn  Andre familiemedlemmer  Arbejdskollega.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Advertisements

EN SAMTALE OM VOLD I NÆRE RELATIONER
Ole Helby Petersen, Leif Olsen, Lena Brogaard og Stella Mia Sieling
Ebbe Henningsen Landsformand At være pårørende – håb og muligheder.
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Psykoedukation til unge i OPUS
FRIVILLIGHED OG MEDBORGERSKAB
Familiesamtaler med børn som pårørende
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Medborgerskab – på sporet
Ungegrupper og pårørendes roller.
Udvikling af informationskompetencer hos folkeskoleelever i 9. klasse
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Ledelse – i samspillet mellem kommune og civlsamfund
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Chefanalytiker, Oxford Research
Ringkøbing-Skjern Kommune 12. September 2013
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Projektlederens rolle(r)
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Lean Netværk AAU.
Støvring den 11. september 2007
VELKOMMEN til Pædagogisk IT-vejledning efter din skolekultur IT-Vejlederens rolle ændrer sig!
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
Pårørendeindsatser, hvorfor og hvordan?
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Vellykket og visionær rehabilitering Hvad kræver det… mere? Åben opgavefordeling og systematisk pårørendeinddragelse 1.
Tegning; ”Frihedens allegori”, F. M
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Gruppeudviklingssamtaler
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
Nye strukturer i ledelse: Pædagogisk ledelse som holdsport Ungdomsringen 25. oktober 2012.
Bæredygtig økonomi Kun revisitation på plejecenter hvert fjerde år – bortset fra særligt ”dyre” borgere.
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Hvad skal man have blik for hos et flygtningebarn I mistrivsel?
At være pårørende – håb og muligheder
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Orientering fra det politiske liv v. Tina Lambrecht Årskonferencen for TR 3. september 2012.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
Hvordan påvirkes familien af en hjerneskade?
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
KAN MAN GAMBLE SIT LIV VÆK? - En præsentation om gambling og ludomani Selvmord Arbejdsløshed Skilsmisse Løgn Sygdom Kriminalitet.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
MODTAGELSE AF FLYGTNINGEBØRN I DAGPLEJEN ODSHERRED Dagplejepædagog Tina Veron.
Psykoedukation skizofreni Session 6 – Ikke medikamentelbehandling Undervisere:
Temadag om fremtidens seniorsport i firmaidrætten 2012.
Psykoedukation skizofreni Session 1 – introduktion Undervisere:
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Pårørende samtale Er du tæt på en stressramt som ægtefælde, kæreste, barn, forældre, ven, veninde, kollega eller chef? Og har du svært ved at forstå, hvad.
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Inspirationsworkshop med fokus på
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
IKH Søskende som pårørende INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG HANDICAP
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Pårørende er dem, som har den tætte relation til den sindslidende  Den nære familie  Far, mor, søskende og børn  Andre familiemedlemmer  Arbejdskollega  Venner  Naboer Alle pårørende har krav på hjælp  Også de, der er besværlige Hvem er pårørende ?

Forløb i en netværksgruppe for pårørende  Forsamtale, hvor gensidige forventninger afklares  Weekendseminar i oktober  Undervisning  Gruppemedlemmerne får kendskab til hinanden  Gruppens form/struktur og behov afklares  4 planlagte møder med en processtyrer og en pårørendehjælper  Gensynsaften med undervisning  4 planlagte møder med en pårørendehjælper

En samling i netværksgruppen i Ikast-Brande kommune  Samling ca. 3. uge  Tavshedspligt  Gruppestørrelse 8-12 personer  Ordet er frit, men samlingen bestemmer fra gang til gang, hvilke emner/udfordringer som drøftes

ULEMPER ved modellen Fordrer pårørendehjælpere, hvilket har været svært at finde i nogle kommuner Kvaliteten i gruppesamlingerne er afhængig af gruppedynamikken Forskellighed i diagnoser hos den sindslidende, social status og egen indsigt i mestring som pårørende kan begrænse spejling og skabelse af netværk blandt gruppemedlemmmerne Modellen er baseret på ”learning by doing” i håndtering af gruppedynamikker. En fælles undervisning af processtyrere og pårørendehjælpere vil sandsynligvis højne kvaliteten i samlingerne

FORDELE ved modellen Viden og erfaringsudveksling Netværke og spejle sig i andre Vedligeholde og opbygge egne ressourcer i rollen som pårørende Samtale om støttemuligheder og mestring i rollen som pårørende Synliggørelse af frivillige foreninger og offentlige tilbud, som støtter pårørende til sindslidende Modellen kræver forholdsvis få økonomiske ressourcer fra kommuner og region Fremmer samarbejde mellem region, kommuner og frivillige organisationer