Inddeling af mikro organismer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Surdej til rugbrød.
Advertisements

Antibiotika og antibiotikaresistens
Hvem er jeg Steffen Eickhardt 29år
Styrk dit immunforsvar
Gavnlige mikroorganismer
Infektionshygiejniske foranstaltninger ved patienter med diaré
Hvem vil være millionær ?
Moderne genteknologi Celler som fabrikker.
GMP and HACCP i skolerestauranter
”Roskildesyge” - infektion med norovirus
Bruce Madsen Industrifarmaceutforeningen 25. januar 2007
Mikro-Mani ___________ ___________ BAKTERIE BAKTERIE
Næringsstoffernes køkkentekniske egenskaber
Temadag om norovirus torsdag den 23/ på KolleKolle
James Phipps Immunsystemet Edward Jenner ( )
Hvad er mikroorganismer?
HYGIEJNE.
Hvad er mikroorganismer?.
Bakterietoxiner og virulensfaktorer
Skadelige mikroorganismer
Økologi.
Mikrobiologi Vakuumpakning.
Sådan spredes sygdomme
Retrovirus historie 1983: HIV = Human Immunodeficiency Virus opdages
Mikroorganismer og anden forurening
”Pro et Cons” for akkreditering af højt specialiseret forsknings- og referencelaboratorium Dorte Lau Baggesen, dyrlæge, Ph.D., MPG Afdelingschef.
ELEVOPGAVER I HYGIEJNE
Rengørings- og desinfektionsprojekter under Salmonellahandlingsplanen Temadag om Salmonella-sanering i konsumægsstalde, Torsdag d. 25. Januar 2001, Landbrugets.
PROTEIN Af Leif D. Hansen.
Bakterie og virus.
Skoven Feltbiologi 8.klasse.
løser virksomhedsproblemer
1 Surdej til rugbrød. 2 Surdej Surdej er en symbiotisk kultur af mælkesyrebakterier (Lactobacillus spp.) og gærsvampe, der anvendes som hævemiddel ved.
Skønhedsprodukter.
Antibiotika versus resistensgener hvem vinder våbenkapløbet?
Hvor kreativt kan du bruge din viden og tænke om alkohol?
-kroppens største organ
Mikroorganismer og hygiejne
”At bygge et biogasanlæg – fra idé til virkelighed” – Torsdag den. 10.marts 2005 Hygiejniseringsregler i biogasanlæg Dorte Lau Baggesen Danmarks Fødevareforskning.
Hvorfor behov for ”Nyt værktøj” ? Fødevarestyrelsen kræver at der bliver lavet en dokumenteret risikoanalyse (vejl. til Egenkontrol, side 16, fra juni.
Blodets sammensætning Lymfesystem Blodsygdomme
Tjek på vandinstallationer. FysiskeKemiskeBiologiske MetalPesticider Coliforme bakterier StenOpløsningsmidlerSalmonella GlasRengøringsmidler Plast.
Immunitetsstyring SUME Organer i immunsystemet Kilde: Landbrugsforlaget; Sundhed og Sygdom hos svin.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD OG HYGIEJNE Mørt ikke tørt –
Mikroorganismer. Hvad er mikroorganismer Gær og skimmelsvampe Bakterier Virus.
Procesteknik Hygiejne for reparatør/tekniker
Forebyggelse af sygehusinfektioner, oplæg 2
Forebyggelse af sygehusinfektioner, oplæg 1
Blodets sammensætning
Den gode, den onde og den grusomme
”Konservering af din køkkenhave”
Året tema: Konserver din køkkenhave.
Immunforsvaret Består af: Hud og slimhinder Immunforsvarsceller
Personlig hygiejne En god personlig hygiejne er vigtig fordi:
Hygiejne 1 Grundforløb 2014.
KROPPENS FORSVAR.
Bakterier Dyr, planter og natur.
باکتری های پاتوژن منتقله از راه غذا
Mikrobiel vækst ?.
- din ven og fjende nummer 1
Håndhygiejne Temadag – VVS
Immunsystemet.
Om forurening, produktion, forbrug og genbrug
Økologiske sammenhænge
VIRUS.
D-vitamin 0,56 µg Anbefaling for alle mellem 4 og 60 år: 7,5 µg/day
Encellede organismer, med cellekerne, bevægelige
Hygiejne 2.
Bakterielt nedbrydelighed af forskellige slags plastik:
Dagens program Kahoot og opsamling fra sidste gang Bakterier/fun facts
Præsentationens transcript:

Inddeling af mikro organismer Bakterier Inddeling af mikro organismer Bakterier, sygdomsfremkaldende (Humant patogene) Gærsvampe og skimmelsvampe Virus (mikro organismer som lever i andre levende celler) Parasitter (ikke mikroorganismer)

Nyttge mikro organismer Bakterier Nyttge mikro organismer Mælkesyre bakterier Ost, smør og surmælks produkter Gær Øl, vin, soya og brød Skimmel Medicin og ost

Humant patogene mikro organismer Bakterier Humant patogene mikro organismer Toxiner (giftstoffer) Affalds stoffer Dannes af mikro organismer og giver levnedsmiddel forgiftning Salmonella, Campylobakter, Yersinia, Listeria, E Coli 0157, Shigella, Bacillus Cerius, Clostrdium perfringens og botulinum, staphylococcus aureus og visse typer af skimmelsvampe.

Naturlige levesteder (Reservoir) Bakterier Naturlige levesteder (Reservoir) Jord og vand Streptococcus, bacillus cererus, clostridium botulium, listeria, yersina Skimmelsvampe, gærsvampe - virus Norwalk

Nyttige mikro organismer Bakterier Nyttige mikro organismer Hvad er der med de her bakterier? Grp 1. Skimmelsvampe og gærsvampe grp. 2. Salmonella og Campylobacter grp. 3. Yersinia og Kisteria Grp. 4. E Coli 0157 og Shigella Grp. 5. Bacillus cereus og Clostridium perfringens Grp. 6. Clostrdium Botulinum og Staphylococcus aureus

Bakterier Hvad vil vi vide? Hvor lever de? Hvad lever de af? Hvad er deres kendetegn? (Sygdoms symptomer) Hvordan undgår vi dem? Præsentere for resten af klassen.