Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Økologiske sammenhænge

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Økologiske sammenhænge"— Præsentationens transcript:

1 Økologiske sammenhænge

2 Økologi, betydning af ordet
dannet ud fra de græske ord oikos (som betyder "hus" eller "husholdning") og logos (der betyder "kundskab om" eller "videnskab om")

3 Økologi, definition Økologi
er videnskaben om forholdet mellem de levende væsner - og mellem dem og deres miljø Miljøet omfatter både de livløse omgivelser – klima, jordbundsforhold, geologi – og den levende del af omgivelserne – planter, dyr og mikroorganismer – En stor del af den økologiske forskning drejer sig om biodiversitet og antal af arter, og hvordan de påvirkes af forhold i miljøet: Levende væsner påvirker deres miljø, og miljøet påvirker de levende væsner.

4 Fødekæde En organisme der ædes af en anden organisme som igen ædes af en tredje organisme kaldes en fødekæde.

5 Fødekæde

6 Fødekæde

7 Fødekæde

8 Biodiversitet Betyder mangfoldighed; antallet af levende arter samlet i et nærmere afgrænset område. Det gælder både Makroskopiske dyr (pattedyr, fugle, gnavere, fisk, insekter m.fl. ) Mikroskopiske dyr (bakterier svampe, alger, plankton m.m.) Planter (træer, buske, græs, blomster, ”ukrudt” m.m.)

9 Biodiversitet. Ifølge landbrug og fødevarer
Natur og biodiversitet En målrettet indsats for mangfoldigheden - Landbrug & Fødevarers anbefalinger til en fremtidig indsats for natur og biodiversitet. Gennem de seneste år er fokus på bevarelsen og fremgangen for natur og biodiversitet øget i både Danmark og resten af verden. I den sammenhæng spiller landbrugserhvervet en vigtig rolle. Som lodsejer og forvalter kan landbruget være med til at igangsætte en række tiltag samtidig med, at landbruget også sidder inde med den viden og de redskaber, der er nødvendig for at sikre fx naturpleje med enten slæt eller afgræsning. Landbruget spiller i dag en central rolle i det danske samfund, og opretholdelsen af et konkurrencedygtigt landbrugserhverv, der yder et væsentligt bidrag til samfundsøkonomi og velfærd, er helt centralt - også fremover. Det skal derfor sikres, at et moderne landbrugserhverv og en levende natur med biologisk mangfoldighed kan fungere side om side.

10 Økosystemer

11 Vandets kredsløb

12

13

14

15

16

17

18 Sky dannelse


Download ppt "Økologiske sammenhænge"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google