Hvem, hvad, hvor om mobning

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børns sociale liv med digitale medier
Advertisements

Forslag til aktiviteter til markering af anti-tobaksdagen WHO’s dag til bekæmpelse mod rygning 31. maj.
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN
Børns sociale liv med digitale medier
Set i forældreperspektiv
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Følgende lille leg består af 4 spørgsmål, der tester dine « professionnelle » kvalifikationer. Spørgsmålene er ikke særligt svære, så prøv at lade være.
Temadag om undervisningsmiljø
FRI FOR MOBBERI Skolekufferten er udviklet af Red Barnet og Mary Fonden I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i skolen Målgrupperne.
FRI FOR MOBBERI Børnehavekufferten udviklet af Mary Fonden og Red Barnet I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i børnehaven.
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Indholdsfortegnelse Kendte der er blevet mobbet som unge.
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN MOBNING SLADREHANK MEDLØBER DUKS TRUSLER.
Seksuelle overgreb mod børn i Danmark
Hvem, Hvad, Hvor om mobning & digital mobning
Om mobning & Børns og unges hverdag på nettet og mobilen
Hvordan stopper vi mobning?
Børns fællesskaber trivsel, udelukkelse og mobning
Konflikter på nettet. Og hvordan du løser dem.
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Børns nye ”elektroniske” liv Oplæg i Mammen d. 29/
Profil af Olivias læsere Marts 2007 Media. 2 Hvor mange læser Olivia  Olivia har læsere  Kernelæserne skal findes blandt de 8-12 årige piger.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
HVORDAN SKABER VI EN GOD TRIVSEL MOBNING – VI KAN OGSÅ OPDRAGE TIL FÆLLESSKAB Tine Guldager Lang.
Livsmod - tematimer om digital mobning
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Min identitet af Julie 10.A Udseende Jeg har langt lyst og lidt krøllet hår. er lav. blå øjne.
- støttet af Egmont Fonden
Mobbe- og trivselsundersøgelse
FRI FOR MOBBERI Skolekufferten er udviklet af Mary Fonden og Red Barnets I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i skolen Målgrupperne.
Trivselsaften for 0.A Børn mobber ikke deres forældres venners børn.
Sundhed i skolen Ifølge ”Fælles mål” fra Undvisningsministeriet er sundhed et obligatorisk emne i skole regi.
Mobning er: Man bliver mobbet, når andre børn bliver ved med at drille en, og man synes, det ikke er sjovt.
SSP- hvad er det? Skolerne Socialforvaltningen / Fam.afd. Politiet
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 1 December 2006 Vintersbølle Skole.
FRI FOR MOBBERI Skolekufferten er udviklet af Mary Fonden og Red Barnet I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i skolen Målgrupperne.
GRIB IND - GODT KOLLEGASKAB UDEN MOBNING
Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin.
Børn og unges sociale liv online Og hvilken rolle spiller læreren?
MobSQUAD.
Børn og unges sociale liv online
Sig noget pænt PRINT 2-3 SÆT OG LAMINÉR ”SUPER KLASSE KAMMERAT-STOLEN”
Børn og unges sociale liv online Hvilken rolle spiller forældrene?
Børn og unges sociale liv online
Social kompetence Oplæg den 28. Oktober 2008 Kildevældsskolen Per Schultz Jørgensen.
Mobning – en definition
Disposition Præsentation af emne Mobning
Fri for Mobberi.
AG Christiansborg  Flere og flere lever i mange år med én eller flere kroniske sygdomme  Gå fra et system, indrettet til at behandle akutte.
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2008.
Hvordan man bekæmper mobning
FRI FOR MOBBERI Børnehavekufferten udviklet af Mary Fonden og Red Barnet I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i børnehaven.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Trivselsarbejdet i klassen Program for forældremødet: Mål for klassen Ansvaret for klassens trivsel Årsager til mobning/ mistrivsel Dilemmaer og budskaber.
Aarhus 16.marts Karen Skou. Se alt her: r/sider/Danmark-spiser-sammen.aspx
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Antimobbestrategier for Langhøjskolen. Ved mobning forstår vi: Mobning er groft, verbalt drilleri og/eller fysisk vold, som foregår over længere tid.
Mobning gentænkt V/ Helle Rabøl Hansen. Cand. Jur. og adjunkt. Århus Universitet. Institut for Uddannelse og Pædagogik /eXbus, exploring bullying in schools,
Unge og mobning Sarah Amann Mortensen 1.
Undervisningsmiljøvurdering Bieringhus Efterskole
Børnebakkens Indsatser
”I gamle dage gik man til fodbold og gymnastik for at være sammen med sine venner – det gør man ikke mere!” - Perspektiver på børne- og ungdomsidræt i.
En latter til dig..... Ved du at latter er smitsomt? Du får det som en influensa. Når nogen ler idag, begynder jeg også at le. Så var der nogen andre,
Robuste Fællesskaber.
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Følgende lille leg består af 4 spørgsmål, der tester dine « professionnelle » kvalifikationer. Spørgsmålene er ikke særligt svære, så prøv at lade være.
Unge & Rygning: Forældres rolle
Præsentationens transcript:

Hvem, hvad, hvor om mobning Dorthe Rasmussen /AMOK dorthe@mobbeland.dk Mobil 20686712

Hvor stort er problemet? 1998 2002 2007 2006 ----------------------------------------------------------- Antal mobbede (2-3 gange pr.måned) 25 % 11 % 8 % Permanente mobbeofre 8 % 7 % 5 % (Kilde: WHO’s undersøgelse blandt 11-15 årige i 1998, 2002, 2006) DCUM´s tal for 2006 er på 18 % - ikke tal for permanent mobbeoffer

Mobning – en definition Mobning er en gruppes systematiske forfølgelse eller udelukkelse af en enkelt person, på et sted, hvor denne person er ”tvunget” til at opholde sig. Kilde: Helle Rabøl Hansen 2003

Mobbepositioner Mobbere Mobber direkte udvalgte elever Mobbeassistenter Assisterer mobberne med en vis aktivitet Mobberens supportere Støtter mobberne ved f.eks. at grine med Udenforstående Tilskuerne der forholder sig neutralt til mobningen Ofre Udsatte for mobning Forsvarere Forsvarer den mobbede Kilde: Thelin og Williamson i Helle Rabøl Hansen, 2005

Mobningens årsag Mobning skyldes lav tolerance i gruppen og kendetegnes ved et meget smalt spor for, hvad der defineres som ”det rigtige” i gruppen og hvad der defineres som ”det forkerte”.

Ridder i Mobbeland - 5 råd til elever Tro på at du kan gøre en kæmpe forskel, ved at fortælle om mobningen. Det er ikke at sladre, men at være en ansvarlig kammerat. Med en håndsrækning fra en jævnaldrende begynder solen at skinne igen for de børn, der mobbes. Fortæl om mobningen til en lærer eller pædagog, du har tillid til. Når mobning sker er det skolens og institutionens ansvar at få det stoppet. Bliv ridder i mobbeland i stedet for passiv tilskuer. Aftal med en kammerat, at man begge to lader være med at grine med, når nogen mobbes og i stedet griber ind og forsvarer mobbeofferet. Prøv at finde ud af, hvad I mere kan gøre for at stoppe mobningen. Vær venlig og inviterende over for pigen eller drengen der mobbes. Snak med mobbeofferet og invitér med i leg eller aktivitet. Hvis du får et ”nej” så invitér flere gange, så mobbeofferet forstår, at du har lyst til at være sammen. Du kan f.eks. også sende en sød SMS. Snak med mobberne om, at man synes, at det er dumt at mobbe. Mobberne skal lære, at det ikke er i orden at mobbe. Kilde: Dorthe Rasmussen / AMOK