Forebyggelsespakken om hygiejne. Vejen Kommune på vej Proces med implementering af forebyggelsespakkerne udsendt af Sundhedsstyrelsen. Indarbejdes i temaplanen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Advertisements

De øvrige kommunale samarbejdsmuligheder ….
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk.
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Faldforebyggelsesprojekt
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
PR Kampagne for folkeskolen
Hygiejne som strategisk indsats
”Giv hygiejnen en håndsrækning”
Kommunale chefforventninger til en ny folkeoplysningslov Oplæg for Fritid og Samfund d. 25. april 2008 i Vissenbjerg v/ Børne- og Kulturdirektør Per B.
Sundhed på tværs - og relationel koordinering
Nye veje Sundhedscafeen på Greve Bibliotek Formidlingschef Berit Sandholdt Jacobsen DB Kulturkonference - Brande den 16. september 2008.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Resultater og indsatser for projekt Sædding og Ådalen på Toppen
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Arbejdsfastholdelse Hvad laver de på AMK?
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
SPECIALTANDPLEJE Udarbejdet af tandplejere: Kate Bjørnsholm, Jane Kjærbye, Sisse Korsholm.
Kommunal Faldforebyggelse v/ Hanne Skov, faldkonsulent
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Et godt liv for alle borgere Christina Krog, tlf. Om Sund By Netværkets strategiske satsninger og arbejdsmetode.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
SSP-konference velkomst Af Jesper Reming Tangbæk Børn og Kultur.
sammen om sundhed Sundhedsforum
Fritidspas.
Foreløbige forslag til aftaler indenfor: Arbejdsdelingen på forebyggelsesområdet Børne/svangre området Rådgivningsforpligtelse Status fra forebyggelsesgruppen.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Hygiejneorganisationen i Silkeborg Kommune. Første skridt i etableringen af en hygiejneorganisation Hvad ville vi – Forebyggelsespakke om hygiejne – Fokus.
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Børn, inkontinens og den sociale stigmatisering heraf - et tværsektorielt samarbejde Sygeplejerske Mette Sehstedt Østergaard Afdelingslæge Charlotte.
Jens Friis Bak Fmd. arbejdsgruppen. Lægefaglig direktør Hospitalsenheden Vest.
Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter 1.Højreklik udenfor slidet og vælg ’Gitter og hjælpelinjer’ 2.Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
SATSPULJEPROJEKT FOR SÅRBARE GRAVIDE Side 1. UDMØNTNING AF MIDLER FRA SUNDHEDSPOLITISK UDSPIL TIL SÅRBARE GRAVIDE 2 Regeringens Sundhedspolitiske udspil.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
Arbejdsmiljøforskningens bidrag til indsatsen for trivsel og sundhed Seniorforsker Vilhelm Borg Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Oplæg til Immun Defekt Foreningens Landsmøde 17. April 2010 Samarbejdet, foreningsarbejdet og meningen med det hele… v. Lene Jensen, direktør.
Data om sygdom, risikofaktorer og levevilkår Middelfart, 26. november 2008 Knud Juel.
Cykliststrategi Kampagner Uheldsstatistik Dræbte: 57 i i 1998 Alvorligt tilskadekomne: 550 i 2007 – 800 i 1998 Lettere tilskadekomne:
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Forebyggelse og sundhed - en del af et større hjul
Forebyggelse og uddannelsesforløb for kroniske patienter Allan Flyvbjerg Formand for Diabetesforeningen og Professor ved Aarhus Universitetshospital Møde.
SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere.
Handleplaner for Mad og måltider
Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse
Tandlægernes rolle i det nære sundhedsvæsen
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på området for psykisk sårbarhed.
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Mere MOST - mindre fravær
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Sundhedsaftale
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Broen til Bedre Sundhed Projektleder Sund Uddannelse, Gitte Porsmose
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Konference Rådet for bedre Hygiejne september 2019
Forebyggelse på hygiejne - og antibiotikaresistens området
Præsentationens transcript:

Forebyggelsespakken om hygiejne

Vejen Kommune på vej Proces med implementering af forebyggelsespakkerne udsendt af Sundhedsstyrelsen. Indarbejdes i temaplanen for Sundhed, Kultur og Fritid. – (temaplanen er gældende for en 8 årig periode) I processen er nedsat tværfagligt sammensatte grupper, hvor overskrifterne er: –Det gode hverdagsliv –Det gode arbejdsliv

Implementering af hygiejnepakken Hvor skal vi hen? Hvorfor? Hvordan?

Hvor skal vi hen? Udvikle en hygiejneorganisation på tværs af de kommunale forvaltninger, der danner rammen for hygiejnearbejdet i kommunen. Skabe en gennemsigtighed i hygiejneorganisationen, så den skaber grundlag for de operationelle aktørers hygiejnearbejde.

Effektivisere indsatserne i kommunen ved at flere indsatser samtænkes og supplerer hinanden – kommunale netværk. Øge fokus på vigtigheden af en god renhedstilstand.

Hvorfor? Smittespredning forårsager stor belastning for borgeren, kommunen og samfundet i form af sygefravær, sygehusindlæggelser og tabt arbejdsevne. Mangelfuld hygiejne bidrager til udbredelsen af smitsomme sygdomme. Øget forekomst af resistente bakterier kræver øget opmærksomhed på god hygiejne

For særligt sårbare borgere kan smitte med en infektionssygdom, have alvorlige konsekvenser.

Eksempel på kommunale omkostninger forbundet med mangelfuld hygiejne. Små børns infektioner er årsag til ca. 40% af forældres fravær fra arbejde. Hver forkølelsesperiode resulterer i gennemsnitlig 8,7 tabte arbejdstimer, pga. sygefravær, nedsat arbejdsevne og på pasning af syge børn.

Hvordan? Udarbejde en overordnet kommunal hygiejnepolitik Udarbejde lokale hygiejneprocedurer

Indgå aftale med Regionens IHE. Udarbejde en hygiejnehåndbog gældende for Vejen Kommune. Iværksætte indsatser indenfor flg. Fire områder: –Rammer –Akutberedskab –Løbende opgaver –Information og undervisning

Hygiejne - sundhedsplejen Bekendtgørelse om forebyggende sundhedsydelser for børn og unge – Kommunalbestyrelsen skal tilbyde bistand fra den kommunale sundhedstjeneste herunder oplysninger om hygiejne. Konsulentfunktion

konsulentfunktion 1 sundhedsplejerske med specialviden indenfor konsulentfunktion. –Hygiejne audits i institutioner –Udsender nyhedsbreve 3 gange årligt –Underviser institutionspersonale i håndhygiejneprogram –Rådgiver institutioner med særlige hygiejne-problematikker- infektioner som børnesår m.m. –Deltager i en hygiejnegruppe sammensat på tværs af tandplejen, social-og ældre og sundhedsplejen –Forestår en event i kommunen på den årlige ”hygiejnedag”