Differentieret Indsats Conny Kuhlman Jordemoder,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er behovene i Danmark?
Advertisements

Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Inddrag nu Kick-off møde
ADHD – en kommunalpolitiske udfordring
”Sæt viden i bevægelse og …” Tema eftermiddag Udvikling af samarbejde, vidensdeling og koordinering • Udvikling af samarbejde, koordinering og vidensdeling.
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Ved sous- chef Said Akrim
SYGEPLEJESYMPOSIUM 2013: Recovery - fra vision til virkelighed, Region Hovedstadens Psykiatri, 17. januar 2013 Annette Rolsting, Bedre Psykiatri ”Sproget.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
mangfoldighedens søgelys
Processuelle netværksmøder
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Døende i plejebolig Den lindrende indsats Den 23. august 2010
Hvordan arbejder Det Palliative Team – Hvad tilbydes og til hvem?
Sygeplejerskeuddannelsen
DANSK SELSKAB FOR SPISEFORSTYRRELSER Årsmøde 12. og 13. april 2010
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Forældre- og fødselsforberedelse
Tema 1 Den gravide/parrets udvikling mod forældreskab FORÆLDRE- OG FØDSELSFORBEREDELSE.
KABS Viden Døgnkonferencen 2009 Behandling af gravide og kvinder med børn Mia Heick KABS FamilieVinklen.
Hvordan bygge bro mellom klinik og forskningsmiljø?
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Det palliative tilbud set fra hospitalsafsnit og basisniveau
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Børn og Palliation Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker
Aflastning i graviditeten
Neuropædagogik som redskab i pædagogisk arbejde Uddannelseskode: 44859
Center for Sårbare Gravide
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Tværfagligt og tværsektorielt samarbejde omkring udsatte familier Aulum 26 november 2009.
Temaeftermiddag 28. oktober 2014
Hjerneskadeteam Herning Kommune.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
GRAVIDE MED STOFBRUG - OG DERES BØRN Misbrugsteamet Amtssygehuset i Glostrup.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Fagchef Fagligt ansvarlig for hele området
Dokumentation til en underretning
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Tel: Adresse: Niels Hammekenip aqq. 41 Postboks 1755, 3900 Nuuk
Hvordan udnytte rammerne bedre for at forebygge og behandle medfødte rusmiddelskader hos børn? 16. marts 2015 Kirsten Mundt, projektleder Sundhedsstyrelsen.
Familieambulatoriet i Region Syddanmark - Regionens rammer og forventninger til det nødvendige samarbejde - ________________________________________.
SATSPULJEPROJEKT FOR SÅRBARE GRAVIDE Side 1. UDMØNTNING AF MIDLER FRA SUNDHEDSPOLITISK UDSPIL TIL SÅRBARE GRAVIDE 2 Regeringens Sundhedspolitiske udspil.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Journalaudit på svangreomsorgen Tværsektoriel journalaudit med fokus på kvalitet, samarbejde og sammenhæng mellem sektorer i svangreomsorgen.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Forløbsbeskrivelse for helhedsorienteret udredning Kontakt til borger Nej Figur forklaring » Ja Nej Hvem har del i borgerens forløb?
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Borgerens oplevelse af den kommunale forvaltning.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Niveau 1 Er det basale tilbud om graviditetsundersøgelser, fødselshjælp og barselspleje til kvinder, hvis graviditet vurderes uden øget risiko.
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Aabenraa modellen er et initiativ, som fremmer den naturlige fødsel uden unødvendige indgreb – i en konstruktiv dialog med den gravide og fødende med formålet.
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Præsentationens transcript:

Differentieret Indsats Conny Kuhlman Jordemoder, koordinator for Tidlig Indsats Nordsjællands Hospital

Baggrund De Seneste 10 års forskning har vist, at en tidlig målrettet tværfaglig tværsektoriel indsats kan forebygge omsorgssvigt og medvirke til udvikling af forældrekompetencer hos moderen/parret og derved reducerer antallet af børn der anbringes udenfor eget hjem. Sundhedsstyrelsens anbefalinger for Svangreomsorg. Projekt Tidlig Indsats i Frederiksborg Amt 1998.

Tidlig Indsats Et tilbud til om udvidet svangeromsorg fra graviditet til barsel, for særligt sårbare gravide på Nordsjællands Hospital.

Målgruppen Kvinder med svær social belastning. Kvinder med psykisk lidelse eller psykisk sårbarhed. Kvinder med fysiske handicap eller sværere medicinske sygdomme. Kvinder med aktuelt eller tidligere rusmiddelbrug, der ikke ønsker tilknytning til Familieambulatoriet.

Formål At hjælpe den gravide/parret til allerede i graviditeten, at få hjælp til erkendelse af egne kompetencer og eventuelt behov for hjælp og støtte At styrke den gravide/parrets evner til, at imødekomme barnets behov. At børnene fødes mature, normalvægtige og raske. At motivere den gravide/parret til, at der etableres et netværk omkring dem.

Målet Hvad kan vi måle på?!?

Organisering Tidlig Indsats team Koordinerende jordemoder. Indgang og bindeled mellem faggrupper og sektorer. 4 obstetriske overlæger. 7 jordemødre. 5 sygeplejersker på barselgangen.

Tværsektoriel samarbejdstruktur

Kommunikationsmodel

Koordinering Koordinator. Fælles elektronisk journal. Forløbsbeskrivelse

Jordemoderens rolle Primær omsorgsperson i graviditeten. Kvinden og barnets advokat i graviditeten. Afdække, støtte, vejlede, rådgive, hjælpe. Have fokus på og hjælpe kvinden til at skabe relation til det ventede barn. Etablere kontakt til sundhedsplejersken og andre relevante samarbejdspartnere.

Netværksmøder Møderne afholdes på hospitalet. Koordinator er indkalder, mødeleder og referent. Altid dagsorden og referat. Aldrig møder uden den gravide/parrets deltagelse.

Netværksmødedeltagere Kvinden/parret. Jordemoder. Obstetriker. Sygeplejerske fra barselgangen. Sagsbehandler fra Familieafd. Andre relevante afhængigt af problemstilling.

Fødsel Kvinden føder med en vilkårlig vagthavende jordemoder.

Barselgangen 5 dages indlæggelse på barselgangen Barnefader eller anden pårørende medindlagt Enestue Faste kontakter Forløbsbeskrivelse til sagsbehandler/sundhedsplejerske. Kontakt til sundhedsplejerske inden udskrivelse.

Barselssygeplejerskens rolle Vejledning og rådgivning Observere og dokumentere relationen mellem forældre og barn. I observationen bruges Sterns kliniske vinduer og mor-barn, far- barns redskaber til kommunikation Videregive vigtige informationer til relevante samarbejdspartnere.

Efterfødselssamtale Tilbud om efterfødselssamtale ca. 1 måned efter fødslen i eget hjem af egen konsultationsjordemoder.

Udbytte af indsatsen For børnene? For forældrene? For fagpersonerne?

Forudsætninger for indsatsen Tydelig og forståelig kommunikation, information og arbejdsgange Koordinering og klar fordeling af ansvar og opgaver Husk udgangspunktet er kvinden/parrets behov ikke den professionelles.