Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Advertisements

”Kan ledelse kurere sygdom?” Masterclass, tirsdag den 21. juni 2011
Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
KTO-forlig / KL-området – 19. februar 2011 • Pr. 1. april 2011 – 31. marts 2013.
DET SAMLEDE RESULTAT 2-årig aftale REGIONER
Søjle 1: Offentlige ydelser
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Debatoplæg ok’o8 Velkommen til medlemsmøde ok’o8.
Foreløbige krav.
KTO-forlig / RLTN-området – 27. februar 2011
PRÆSENTATION CFU-FORLIGET
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. TR-OMRÅDEMØDE 18. MARTS 2013 OK 13 REGIONAL.
PG/SG 1. April 2006, Pernille Drost Normer og valgmuligheder Normer til (køns)forskel ”(…) specielt de kvindelige ingeniører med børn er klemt mellem ingeniørfagets.
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
OK – 2011 / 2013 Resultatet Marts 2011.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KRAV TIL OK 11 DET REGIONALE OG KOMMUNALE OMRÅDE.
Løn Generelle lønstigninger i 2013: 0,71 % Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % KTO-forlig/RLTN/22.
Sygefravær som indsats i Region Hovedstaden Kan ledelse kurere sygdom…?
Jytte Wester TR og medlemsmøder Overenskomstforhandlingerne – 16. marts 2011.
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
OK15 Alle aftaler er 3-årige
Forlig med KL Den 16. februar 2015 OK-15. OK-15 Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst- perioden udgør 5, 42 % incl.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
RLTN. OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTN- området den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVILKEN INDFLYDELSE KAN OK-15 FÅ FOR SYGEPLEJEFAGET.
1 O.13 – baggrund for forhandlinger  Smal økonomisk ramme  Behov for omstilling og effektivisering  Reformer  Lærerarbejdstid  Bedre rammer for ledelse.
OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
OK 15 Forlig med KL og RLTN.
Grunde til at jeg elsker dig
Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage.
Vælg layout 1. Højre klik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen 3. Bemærk at der findes 4 forskellige farvetemaer du kan.
Gitter- og hjælpelinjer For at se gitter- og hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Gitterlinjer og/eller Hjælpelinjer Tip: Alt + F9 for hurtig visning af.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
HK Kommunals OK15-resultat i kommunerne. SIDE 2 /TR vilkår og -beskyttelse /Arbejdstid og frokostpause /Seniordagene TR MØDE KL Vi undgik forringelser.
HK Kommunals OK15-resultat i regionerne. SIDE 2 /TR vilkår og -beskyttelse /Arbejdstid og frokostpause /Seniorbonus TR MØDE REGION Vi undgik forringelser.
FORLIG MELLEM KL OG LC I HOVEDTRÆK Faglig sekretær LFS Flemming Kjærgaard Andersen OVERENSKOMST 2015.
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder 1.Højre klik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
OK11 Highlights KOMMUNER. Den samlede økonomi I alt: Generelle lønstigninger1,841,100,203,14 Skøn for udmøntning af reguleringsordningen.
OK 2015 Forlig med RLTN Det generelle forlig og overenskomsten (leder)
OK 2015 Forlig med KL Det generelle forlig og lederoverenskomsten.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Frem mod OK18.
Temaer for OK18 og en temperaturmåling
Overenskomst-forhandlinger 2018
Offentligt Ansattes Organisationer
Medlemsmøde for statsansatte
DET SAMLEDE RESULTAT 2-årig aftale REGIONER
OK-15   Forlig med KL Den 16. februar 2015.
Forhandlingsfællesskabet
Forhandlingsfællesskabet
OK18 – Samlet resultat for DS
OK18 Det regionale forlig
Orienteringsmøde om OK18-resultatet
OK 2018 – i mål i overtiden Hvorfor var det så svært
CS Konference Overenskomst 2018
OK18 Det statslige forlig
OK18 Det kommunale og regionale forlig
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
Hvad betyder det på efterskolerne?
X OK15 resultatet.
Præsentationens transcript:

Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen OK15 Det regionale område

Økonomisk oversigt I alt Gene- relle lønstig- ninger 0,96 %0,35 %0,50 %1,00 %1,20 %0,80 %4,81 % Regule- rings- ordning 0,24 %-0,34 %0,58 % Andet0,05 % I alt0,96 %0,59 % 0,50 %1,00 %1,20 %1,14 % 5,44 % (inkl. 0,05%) Organisa tions- forhand- linger 0,40 % Samlet resultat 5,84 %

Sikring af reallønnen >De samlede generelle lønstigninger i overenskomst- perioden udgør 5,39 % inkl. udmøntning fra regulerings- ordningen

Reguleringsordning og privatlønsværn >Reguleringsordningen omlægges til en ny kombineret ordning kaldet ”Reguleringsordningen og privatløns- værnet” >Reguleringsordningen udmønter 80% af forskellen ved positiv udmøntning >Privatlønsværnet udmønter 100% af forskellen ved negativ udmøntning >Reguleringensordningens udmøntning pr. 1. oktober 2016 suspenderes, såfremt udmøntningen er positiv

Pensionsforbedring > Med virkning fra d. 1. april 2016 forhøjes pensionsprocenten fra 17,97 procent til 18,46 %

Fokus på den lokale løndannelse >Parterne vil sammen sætte fokus på anvendelsen af ny løn, herunder bl.a. at arbejde for, at den aftalebaserede lønproces opfattes som transparent, velkommunikeret og legitim

Forældreorlov og frihed ved hospitalsindlæggelse >Ret til syv ugers øremærket forældreorlov til faderen med fuld løn, som ikke påvirker moderens ret til orlov >Den nuværende ret til frihed med løn ved børns hospitalsindlæggelse udvides med 5 dage, så den ansatte har ret til frihed med løn i op til 10 dage pr. år

Arbejdspladsrettet indsats om psykisk arbejdsmiljø >Opfordring til lokal dialog, hvis der er udfordringer med det psykiske arbejdsmiljø >Etablering af et rejsehold ultimo 2015  De lokale parter kan i enighed anmode om gratis bistand fra rejseholdet  Rejseholdets bistand målrettes behov på arbejdspladserne >Der gennemføres et forskningsprojekt for at give de centrale parter mere og fælles viden om psykisk arbejdsmiljø på regionale arbejdspladser

MED og TR – samarbejde >MED-projekt om fælles viden om rammer, praksis og forventninger til samarbejde mellem ledelse og medarbejdere >Politisk dialog om samarbejde i regionerne >Justering af forhandlingsorganets og hovedudvalgets kompetence ved genforhandling af lokal MED-aftale >Kortere opsigelsesvarsel (9 måneder) af lokal MED-aftale

Projekter >Innovation på offentlige arbejdspladser >Projekt om beskæftigelsesfremme >Projekt om kompetenceudvikling

Forhøjelse af ATP >Pr. 1. januar 2016 forhøjes alle ATP-satser med 168 kr. årligt >Det betyder fx, at de grupper, som har den højeste ATP- indbetaling, opnår en årlig ATP-opsparing på kr.

Ret til frihed ved afskedigelse ˃ Medarbejderen har ved afskedigelse begrundet i virksomhedsforhold ret til frihed med løn i op til 2 timer til at søge vejledning i A-kasse/fagforening

Socialt kapitel og social dumping >Aftale om fleksjob for ansatte i regionerne (ny fleks- jobordning) >Formidlingsindsats om anvendelse af jobrotationsordningen >På anmodning fra TR skal regionen informere om, hvilke overenskomster, lokalaftaler og kutymer kommunen har oplyst skal overholdes for de arbejdsfunktioner, vikarer fra vikarbureauer udfører i regionen

Øvrigt > Parterne er enige om at henstille til regionerne, at når ph.d’er har fravær på grund af barsels- eller adoptionsorlov, bør regionen se positivt på at imødekomme ansøgning fra medarbejderen om forlængelse af ansættelsesperioden svarende til fraværsperiodens længde > Der gennemføres i perioden en formidlingsindsats, der understøtter parternes målsætning om at skabe mere fuldtidsbeskæftigelse >Afklaring i perioden om muligheder for at aftale en omlægning til et nyt grundbeløbsniveau