Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Advertisements

Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Sundhedsstyrelsen - specialeplanlægning
Status for regionsdannelsen - hvor er vi i Region Syddanmark Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering, den 6. april 2006 I ndlæg v/sundhedsdirektør Jens.
Adfærdsændringer i Almen praksis Pisk eller gulerod? Emne - Danske Regioners syn på: Overenskomsten som styringsredskab over for praktiserende.
Sund By Netværket v/ Christine Kousholt Formand for Sund By Netværket og sundhedschef i Århus Kommune Kommunallægeårsmøde 2009.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Social- & Sundhedsudvalget
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Status for sundhedsaftalerne og et kig fremad på 2. generations sundhedsaftaler – Et regionalt perspektiv Christian Blaase Johansen, enheden for kommunesamarbejde.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
HVOR LANGT ER KOMMUNERNE KOMMET I FOREBYGGELSEN OG EVT. BEHOV FOR STRUKTURELLE ÆNDRINGER I F.M. OPRETTELSEN OG DRIFTEN AF KOMMUNALE SUNDHEDSCENTRE Ane.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Årskursus for visitatorer 2009 Et blik i krystalkuglen på visitatorernes fremtidige arbejdsområde.
Samarbejde med praktiserende læger
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
Anne-Mette Sørensen, Allerød Kommune
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Hovedpunkterne i en ny strategi for Sundhedsstrategisk Forum – Status for de hidtidige indsatsområder strategiseminar januar 2015.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hovedpunkterne i en ny strategi
Sygehus perspektiv Afgiftning og motivation af misbrugere.
Nye ældre – nye muligheder
Indhold, indsatser, implementering
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Præsentation af kommunerunde Opsamlingsmøde onsdag den 24. maj 2006.
Lederkonference 2007 Oplæg om genoptræning V/konsulent Maj-Britt Winther KL´s kontor for social- og sundhedspolitik.
KL´s visioner for kroniske patienter
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
Vederlagsfri fysioterapi Grundkursus for samarbejdsudvalgsmedlemmer 2009.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Hvordan inddrages praksissektoren, og hvorfor er det vigtigt? Afdelingschef, cheflæge Hans Peder Graversen Kvalitet og Sundhedsdata.
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
Velkommen til femte møde i Sundhedsbrugerrådet Mødelokale 2, Regionshuset 13. oktober 2010 kl ca. kl. 15.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Genoptræningsforløbs- beskrivelser - samarbejde mellem Region Syddanmark og kommunerne i regionen Asger Kudahl - Odense Kommune 2. juni 2009.
Afgrænsningscirkulære Cirkulære om afgrænsning af behandlingsredskaber, hvortil udgiften afholdes af sygehusvæsenet.
Fokusområder og indsatser i og det fremadrettede arbejde i PSOF Vestjylland Den 11. november Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov.
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen
Chefsygeplejerske Judith Mølgaard, Sygehus Fyn
Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af SOF-SVS
Sundhedsaftale
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Implementering af det tværsektorielle forløbsprogram for mennesker med diabetes.
Præsentationens transcript:

Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv Temadag 17. september 2008 Tværsektorielt samarbejde om behandlingsredskaber og hjælpemidler Sundhedsområdet

Sundhedsaftaler Omfatter Udskrivningsforløb for svage ældre patienter Indlæggelsesforløb Træningsområdet Hjælpemiddelområdet Forebyggelse og sundhedsfremme, herunder patientrettet forebyggelse Indsatsen for mennesker med sindslidelser Tværgående temaer: samarbejdsstruktur, dokumentation for aktivitet, indsats for personer med kronisk sygdom og tværsektoriel digital sundhedskommunikation Sundhedsområdet

Formål med sundhedsaftaler Danne rammer for et formaliseret, forpligtende samarbejde mellem region og kommune Sikre sammenhæng i patientforløb, der går på tværs af sygehuse, almen praksis og kommuner Bidrage til at sikre en ensartet kvalitet i sundhedsydelserne for borgerne Medvirke til et sammenhængende sundhedsvæsen Sundhedsområdet

Tidsfrister Regionsrådet har indgået sundhedsaftaler med Kommunalbestyrelsen pr. 1. april 2007 og reviderende aftaler 1. oktober 2008. Aftalerne træder i kraft 1. januar 2009 2. generation af sundhedsaftaler fra 1. januar 2011 Sundhedsaftalerne skal godkendes af Sundhedsstyrelsen Sundhedsområdet

Lovgrundlag – fra bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler Arbejdsdeling mellem regionens sygehuse, praksissektoren og kommunen Sikring af sammenhæng mellem tilbudene Dialog om tilrettelæggelse, udvikling og kvalitetssikring Koordinering af indsatsen i overensstemmelse med den faglige evidens og viden herom Sikre, at kronisk syge patienter har kontakt med relevante aktører i region og kommune Opfølgning på aftalen Sundhedsområdet

Sundhedsaftale 4: hjælpemidler Myndigheds – og finansieringsansvar er placeret i både region og kommune Leverandører –både region og kommuner Behov for samarbejde om fælles retningslinier for indsatsen på området for hjælpemidler og behandlingsredskaber Sundhedsaftalen omhandler Hvordan borgerens behov for hjælpemidler og behandlingsredskaber afklares ved udskrivelse fra sygehus Hvordan borgeren modtager den nødvendige instruktion i brugen af hjælpemidler og behandlingsredskaber Arbejdsdelingen for tilvejebringelse af hjælpemidler og behandlingsredskaber til varigt og midlertidigt brug Planlægning og styring af kapaciteten i de regionale og kommunale hjælpemiddeldepoter Sundhedsområdet

Arbejdsdeling - krav I Grundaftalen står: Arbejdsdelingen mellem region og kommuner for tilvejebringelse af hjælpemidler og behandlingsredskaber til såvel varigt som til midlertidigt brug I den specifikke aftale står fx:Forsyningspligt af hjælpemidler og behandlingsredskaber til såvel varigt som til midlertidigt brug Sygehus Lillebælt stiller midlertidige hjælpemidler og behandlingsredskaber til rådighed ved udskrivelsen til borgere der er i et behandlingsforløb. Der udøves fleksibilitet mellem sygehuset og kommunen mht. situationer hvor behandlingsredskaber og hjælpemidler ikke er tilgængelige af den ene eller den anden part. …… Sundhedsområdet

Forudsætninger for realisering af sundhedsaftalerne Et konstruktivt samarbejde Permanent samarbejdsstruktur på tværs af kommuner, region og praksissektor Lokalt samarbejde Somatik: Lokalt samordningsforum Psykiatri: via psykiatriske driftenheder Regionalt samarbejde Sundhedskoordinationsudvalget (politisk) Det administrative Kontaktforum Fælle praksiskonsulentordning er etableret Sundhedsområdet

Lokalt Samordningsforum Et Lokalt samordningsforum omfatter de kommuner, sygehuset har hovedparten af sine patientkontakter til samt praksisrepræsentanter udpeget af PLO. Opgaver: Et lokalt samordningsforum har til opgave ved varetagelsen af lokal planlægning, driftstilpasning og kvalitetsovervågning at medvirke til gennemførelse af sundhedsaftalerne på de enkelte indsatsområder samt at leve op til aftalernes grundlæggende formål og værdier. Det enkelte forum skal bl.a. Sikre gensidig og tidlig information om nye tilbud, driftsændringer mv. Koordinere kapacitet i henholdsvis sygehus- og kommunalt regi Nedsætte ad hoc-grupper til udførelse af lokale fælles planlægningsopgaver Følge op på lokale tværsektorielle projekter og samarbejder Behandle og følge op på resultater af kvalitetsmonitorering af samarbejdet. Følge op på den lokale udrulning af elektronisk kommunikation Behandle fortolkningsspørgsmål Sundhedsområdet

Sundhedsaftale om hjælpemidler - hvorfor? Medvirke til at skabe sammenhæng for borgerne i sundhedstilbudene give borgeren den rette behandling/efterbehandling på det rette tidspunkt, så funktionsniveauet fastholdes/genetableres undgå overbelægning på sygehuset kommunerne giver så få kompenserende ydelser som muligt kommunerne ikke skal betale mere i medfinansiering end nødvendigt Sundhedsområdet