SMED Formål: Minimering af omstillingstiden 1 Hvad er SMED 2 Gevinster

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Urtekram’sk VMI 13. April 2011 M3UG årsmøde 2011.
Advertisements

Kend din værkstøjskasse
SMED Single Minute Exchange of Dies
OEE Når man arbejder med OEE målinger ser man på den enkelte maskines effektivitet og laver dernæst en analyse, så man let og overskueligt kan se hvad.
Head Lean Netværks-gruppe.
Gode råd og eksempler på faldgruber
Kortlægning af arbejdsgange
Værdistrømsanalyser.
Introduktion til værdistrømsanalyser
Hvad er lean Konstant fokus på spild i alle processer. Nedbringe lagre, gennemløbstider og mindske omkostninger. Sikre en høj kvalitet af produkter og.
Rådgiverseminar Schneider Electric Danmark A/S 1 Den globale specialist i energiovervågning video – inspiration - produkter.
27. Produktionsstyring Produktionsstyringens mål
Kommunikation i projekter
Kvalitetsstyring som ledelsesværktøj.
POLITIK LEDELSESSYSTEM
Resource Central Microsoft Outlook® booking løsning
Input FMEA Output Shit in = Shit out FMEA
Værdistrøms-analyse (Vejledning)
Workshop den 4. november 2009 Jørgen Kroer og Thomas A. Rasmussen
Projektbeskrivelse Der anvendes i stigende grad digitale modeller i både projekteringen, udførelsen og driften af bygninger. De digitale modeller indeholder.
Konkurrenceudsættelse – organisering, produktivitet, effekt FOPS arrangement , v. Henning Nilausen Indlægget kommer ind.
Kaizen og Tavlemøder Løbende forbedringer Tavlemøder 5 X Hvorfor.
1 Carsten Lindorf LOGISTIK= Græsk = logistica at beregne.
Den Kreative arbejdsform
Udarbejde af den fremtidige flow
Formål – i dag Lidt dybere kendskab til lean Tankesættet Værktøjerne
PBJ Consult A/S – Mere end et systemhus HR i øjenhøjde
Hvad er mål/resultat (output)?
Proces overblik med SIPOC modellen
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Quality Management Systems
Kvalitetsstyring og kortlægning efter jordforureningsloven ATV-møde 4. november 2009.
- at holde processen i gang
Intern Økonomi Forretning og Ledelse – Lektion 6 Budgetlægning/regnskab Cost Management ”Livet i et firma er nedfældet i bogholderiet”
4 Interne forhold Oversigt Værdikæder Kernekompetence
Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR SEMINAR 1 Seminar 2Tirsdag 8. marts Seminar 3Onsdag 6. april.
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
©SCKK - KVIK læringsmiljø om arbejdsgange Hvorfor måle? Tilfredsstille eksterne interessenters behov Få fokus på fakta Få overblik over hvad tid og ressourcer.
Dansk Byggeri løser opgaver: ved anvendelse af egne ressourcer samarbejde eksterne –foreningen bips –andre institutioner.
Kortlægning af maskinpark Identifikation af reservedele
September 20031KUP - Projektstyring Formålet med projektstyring Formålet med projektstyring er at planlægge og styre et udviklingsprojekt, således at projektet.
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
at få sund fornuft til sund adfærd….
Forretnings innovation ! 1/15 Det overordnede mål er værdiskabelse i virksomheder Metoder til afklaring af hvilke veje der skal følges. Idé og Udviklingshuset.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET NY ØKONOMIMODEL Overordnet beskrivelse af formål og proces, marts
Datalogi - 1. modul - systemudvikling - LCK 1 Håndtering af systemudvikling! Efterår 2000 Datalogi LCK.
Miljøcertificering på IBOS
Hvad er lean? Lean er at opnå en kultur, baseret på løbende forbedringer, hvor der fokuseres på, hvad der giver værdi, set med kundens øjne. Alt andet.
Kvalitetsoptimering af produktionen i metalindustrien.
Modenhedsniveauer for en maturity model på ankervirksomheder De 5 modenhedsniveauer Ad hoc-niveau Ad hoc-niveauet er karakteriseret ved, at indkøbsområdet:
Velkommen til Intern Surveyor Uddannelse Indledning Indhold: Hvorfor intern survey? Kursets formål & indhold Kursets form og materiale Lektion.
Dagens program Pointer på tværs af gruppernes møde 1. Introduktion til Værdistrømsanalyse – en metode til at se på arbejdsgange og opgaver De næste skridt.
Flytteprocessen På vej mod Gødstrup
Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”
Leavitts model.
Processer Proces parameter
Virksomhedssamarbejde
Greater Copenhagen – Klar til Smart Vækst Smarte affaldsløsninger – seminar nr november 2017 Data drevne affaldsløsninger.
ERP og BPR.
Leavitts model.
Innovation = nytænkende forbedring af noget i verden
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
De nye it-konsulent- og projektaftaler
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Forretningsprojektplan
Interne survey som ledelsesværktøj
Ændring i praktikmål 6 for SSH
Interne survey som ledelsesværktøj
To change the image behind the Mock up.
Præsentationens transcript:

SMED Formål: Minimering af omstillingstiden 1 Hvad er SMED 2 Gevinster SMED (Single-Minute Exchange of Die) er en metode til at optimere maskinomstillingstiden i en produktion. Omstilling starter fra nedtagningen og afslutning af den forrige serie, forberedelse-, opstilling- og indstilling af den nye serie samt indkøring. Denne omstillingstid bidrager ikke med værdi og det er derfor oplagt at arbejde med at reducere omstillingstiden så meget som muligt. Et af de vigtigste elementer i SMED er at få afdækket hvordan den nuværende omstilling foregår og på baggrund af denne situation, udarbejde forbedringsforslag, opsætning af handlingsplaner, samt standardisering af den nye proces og træning af operatører i standarden. 2 Gevinster 4 Processen Kortere op/omstillings tid Gøre det muligt at skifte oftere Gøre det rentabelt at producere i mindre serier Gøre det muligt at reducere lagre Få kortere gennemløbs tid Få en mere ensartet kvalitet Få højere Oppe tid Øge produktiviteten Få større sikkerhed Kunne reagere direkte på kundekrav Kortlægning af den nuværende situation gennem et tidsstudium af alle aktiviteter, som kan henledes til den enkelte omstilling, således at et komplet overblik over omstillingens forløb er opnået Identificer intern og ekstern tid Opdeling af omstillingstiden i indre tid og ydre tid Flytning af indre tid til ydre tid, således at den faktiske stoptid for udstyret reduceres Interne aktiviteter : Aktiviteter der SKAL udføres mens maskinen er ude af drift Eksterne aktiviteter: Aktiviteter der KAN udføres mens maskinen er i drift Omlægning af intern tid til ekstern tid Idégenerering med henblik på optimering af samtlige aktiviteter – både interne og eksterne – således der skabes en hurtigere omstillingsproces, hvor både tiden til forberedelse, maskinstop og indkøring forkortes. Eliminering af fin-indstillinger Forbedring af værktøjer Automatiseringer Optimering af layout omkring udstyret (5S) Gennemgang af alle trin i omstillingen Kategorisere og pririter optimeringsmuligheder efter ressourcer for at implementere løsningen vs. hvad giver det af gevinst. Udvælg opgaver til løsning og implementer i henhold til tidsplan Kategorisering /udvælgelse af optimerings-muligheder Den nye omstillingsproces skal standardiseres og alle skal trænes i den nye standard Omstillingstiden følges og afvigelser noteres for derefter at komme på handlingsplanen Omstillings KPI’er Standardiser den nye omstillingsproces 3 Omstillingstiden Omstillingstiden - Tiden fra sidste gode emne i en produktionsserie, til første gode emne i næste produktionsserie.