Bibelmeditation III Teol.kursus, MF 18-21.01-2011 Luk 24, 36-53. Den opstandne Jesus og disciplene. Således står der skrevet: Kristus skal lide og opstå.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Advertisements

Filipperbrevshymnen.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Opstandelsesfest.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Nøgler til menighedens vækst
Tid til lægetjek! Kaldet fra Kristus til den trofaste kirke! Filadelfia.
Menneskets fald og genoprejsning
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Den, der tror, har evigt liv Det evige liv i Johannes-evangeliet
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
At vente på Guds time.
Hvilken slags kirke ønsker vi at være
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Hvorfor er Bibelen troværdig? 66 bøger Ca. 40 forskellige forfattere Ca år Guds ord!
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Kapitel 1 dias 1.1 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelen og Jesus.
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
Bibelmeditation I Teol.kursus MF, Luk 24, Hvorfor leder I efter den levende blandt de døde DDS nr 240: Dig være ære v/ Børge Haahr.
Bibelmeditation II Teol.kursus, MF
Kate-QUIZ-mus.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Kristen i dag Identitet: Hvem er Jesus?. Sidste gang... Kristendom ikke først og fremmest love og regler, Men EVANGELIET om Jesus KRISTUS.
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Lidelsens problem (teodicé)
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Skabt som mand og kvinde
Lede til Jesus – leve i Ham
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Opstandelse, bortrykkelse og dom. Teksten 1 Thess 4,13-18 (1084) så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod Gud vil føre de hensovede sammen med ham.
Forventningens glæde.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Palmesøndag Æsel Jesus Jublende kvinde lægger sin kappe De glade palmegrene- svingere.
Galaterne 1-2 Nåde og Fred fra Gud Fra Paulus, apostel, ikke fra mennesker, ikke udsendt af et menneske, men af Jesus Kristus og Gud Fader,
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Trosbekendelsen med billeder. Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen.
Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/
Hvad skal vi gøre? Ap. G. kap 2, v Nikolaifællesskabet d. 18/ Christian Backer Mogensen.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
Jesus Kristus indvarsler Guds rige her i verden
“Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt 28,20)
Pilgrimsvandring.
Juleevangeliet Af evangelisten Lukas.
Matt. 28:8-10 Og de skyndte sig bort fra graven med frygt og stor glæde og løb hen for at fortælle hans disciple det. Og se, Jesus kom dem i møde og hilste.
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
Da brændte ordet i hjerter ind
Da brændte ordet i hjerter ind
Præsentationens transcript:

Bibelmeditation III Teol.kursus, MF Luk 24, Den opstandne Jesus og disciplene. Således står der skrevet: Kristus skal lide og opstå fra de døde, og i hans navn prædikes omvendelse til syndernes forladelse for alle folkeslag V/ Børge Haahr Andersen, rektor på DBI

Afslutningen på Lukasevangeliet Den opstandne Jesu tilsynekomst og måltid sammen med disciplene (v.36-43). befalingen, den guddommelige plan og løftet om Ånden (v.44-49). himmelfarten (v.50-53).

Jesus står midt iblandt dem De elleve og alle de andre De har svigtet, de har mistet troen på ham som Messias, de har betvivlet englens budskab og kvindernes beretning Men han møder dem med fred og har brug for dem som hans vidner

Jesus møder dem, hvor de er Disciplenes moderne bibeltolkning: I stedet for at modtage Jesus som den opstandne herre, tolker de hans komme ud fra deres egen virkelighedsforståelse. Jesus sætter ord på deres frygt og tvivl. Han appellerer til deres sanser Han spiser et stykke stegt fisk Ap G 10,43 ”Vi, som spiste og drak sammen med ham, efter at han var opstået fra de døde”

Disciplene vej til tro på Jesu opstandelse 1) Det er løs tale, det er et syn (og ikke noget virkeligt), det er en ånd. 2) Glæde, frygt og tvivl samtidig. Da de af bare glæde ikke kunne tro, sagde han 3) De tilbad ham, og fyldt med glæde vendte de tilbage til Jerusalem, og.. de lovpriste Gud

Hvad han selv og hvad Skriften har sagt om opfyldelsen af Guds plan 1) Kristus skal lide 2) Kristus skal opstå på den tredje dag 3) der skal prædikes omvendelse til syndernes forladelse for alle folkeslag, 4) Udgangspunktet, centrum skal være Jerusalem 5) I skal være vidner om dette.

Himmelfarten Lk 24,50-53 & Apg 1,9-13 Herefter skal Menneskesønnen side ved Gud den Almægtiges højre hånd (22,68) Den Almægtiges højre hånd er i himlen og er med os på Jorden Den himmelfarne er modtagelseskomite i den himmelske verden, jf ApG 7, Da skal de se Menneskesønnen komme i en sky med megen herlighed (21,57, ApG 1,11)

De tilbad, de var fyldt af glæde og de lovpriste Gud Den opstandne Jesus spiser stegt fisk og tilbedes som guddommelig. Kristus går gennem lidelse til herlighed. Han kommer med fred, men syndernes forladelse, med kald og udrustning til at vidne. Han kalder til tro og omvendelse og giver samtidig troen og åbner vores sind. Guds plan er forudsagt i GT og i Jesu forkyndelse. Opfyldelsen i Jesu død og opstandelse giver vished om, at alt, hvad Skriften lover, vil opfyldes. indtil alt det genoprettes, som Gud fra fordums tid har forkyndt ved sine hellige profeters mund (3,21)