Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/3 2016.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/3 2016."— Præsentationens transcript:

1 Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/3 2016

2 Hvorfor undrer I jer? ”Naivt” at tale om bønhørelse Vi lovpriser – taknemlig! Tegnene herliggør Jesus – ikke os. Han er herliggjort – og bliver herliggjort.

3 Kristus Hellig Retfærdig

4 Kristus er hellig Hvad har vi dog med dig at gøre, Jesus af Nazareth? Er du kommen for at ødelægge os? Jeg kender dig, hvem du er, du Guds hellige. (Luk 4:34) For du vil ikke lade mig blive i dødsriget, din hellige vil du ikke lade se forrådnelse. (Ap.G. 2:27)

5 Kristus er retfærdig Kongen skal regere med retfærdighed og stormænd styre med ret. (Es.32:1) (Stedet blev forstået messiansk.) Bryd ud i jubel, Zions datter, råb af fryd, Jerusalems datter! Se, din konge kommer til dig, retfærdig og sejrrig, sagtmodig, ridende på et æsel, på en æselhoppes føl. (Zak. 9,9)

6 Guds hellige, retfærdige – Messias er ikke en fremmed, men guddommelig iscenesat i årtusinder

7 Israels Gud: Abrahams Gud: Det trefoldige løfte. Løfte om folk Løfte om land Løfte om velsignelse Isaks og Jakobs Gud. Fædrenes Gud = Bibelhistoriens Gud. Hele GT. Samuel - den først profet.

8 Herrens tjener 42,1-4. Fører retten til sejr. Guds Ånd er over ham. 49,1-6. En pil – et sværd. Genrejse Jakobs stammer – et lys for folkene. Frelse til jordens ender. 50,4-11. Villig til lidelse, men sejrer til sidst. 52,13-53,12. Den lidende tjener, der bærer synderne i folkets sted.

9 Derfor kom Jesus. Han var forud bestemt for jer – som frelser. Som Messias – som den lidende tjener.

10 Gud herliggjorde ham Stjernen over stalden. Tegn og undere. Mirakler ved korset Opstandelsen Himmelfart. I fornægtede ham. Løj om ham hele tiden. Planlagde hans død Nægtede at tro.

11 Modsætningerne Livets fyrste blev dræbt – morderen gik fri. Gud Herliggjorde ham – I fornægtede ham.

12 Gud herliggør ham ved tro Ved troen på Jesu navn har hans navn bragt denne mand, som I ser og kender, til kræfter. Den tro, som er virket ved Jesu navn, har for øjnene af jer alle givet manden hans fulde førlighed. (Vers 16) Troen får dem til at handle Tro er tro på Jesus – Troen er virket ved Jesu Troen konkretiseres i nådegaver.

13 Nådegaver til at helbrede

14 Forkyndelse, Tegn og undere For at kalde til omvendelse For at række frelse fra dommen

15 Og dette evangelium om Riget skal prædikes i hele verden som vidnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme. (Mat 24:14) Profetien om Moses førte Israel ud af Ægypten fører og frelser. Oprør mod Moses var oprør mod Gud

16 Spørgsmål 1. Til teksten: Hvordan kunne jøderne overse, at Jesus var den lovede Messias? 2. Til tiden: Synes I det er vanskeligt at tale om bøn og bønhørelse med mennesker uden for kirken? 3. Til gruppen: Se sidste vers: Hvordan har Gud velsignet jer? (giv plads til at hver enkelt kan fortælle – så mange og så meget, som I selv vælger)


Download ppt "Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/3 2016."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google