PROJEKT BAGGRUND Hovedaktiviteter I projektet Konceptualisering Kick-off møde med de lokalenetværkspartnere SurveyInterviewsStudierejse til Vesterålen:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialogdag, socialt netværk Livshistorie
Advertisements

Finsenscentret den 25. marts 2014
Oplæg v Stine Liv Johansen, ph.d., Aarhus Universitet Opstartsdag i Skanderborg Lørdag den 22. januar 2011.
 23. april ”Det danske foreningsliv og det frivillige Danmark som sådan er en del af fundamentet for vores demokrati. Regeringen vil give det frivillige.
De næste 3 timer skal I Til gavn for jeres mission - beboerne
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Fastholdelse i kraft af aktive ældre!
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Forældremøde X årgang.
Formål •At børn og unge finder et ståsted og et tilhørsforhold i tilværelsen. •At der er fritidstilbud til alle •At der kommer et øget fokus på og ansvar.
Fokusgruppe-feedback Daniela Lot. Hvordan fandt jeg dem? *Biblioteket på LærDansk * Aarhus Kommunes Bibliotekers hjemmeside på engelsk * Samarbejdspartnere.
Brugerundersøgelse af Nov 2012 (uddrag) Nov 2012 (uddrag)
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
Rekruttering af frivillige ledere MBU’s Årsmøde 2007.
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Per Hylander Dronninglund Rotary klub siden 1991 Guvernør D Formand for Rotary Danmark Distriktstræner D Rotary Coordinator.
Kick-off: Hele Ledelser
PRAKTIKFASTHOLDELSE I FRISØR – OG KOSMETIKERUDDANNELSERNE Hold Fast.
Samarbejde eksternt/Netværk Et inspirationsværktøj Det er ikke, hvad du ved, men hvem du kender, der tæller!
IMODUS konference Campus Roskilde 20. Marts Lene Smith, EUC Norvestsjælland1.
Unge og Kirke Hvordan virker vi sammen. Smittende tro… ”2010 har været et helt fantastisk år for mig. Jeg vil huske det igennem hele mit liv for at være.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Camping Temaanalyse 11. oktober 2005 Gennemført af Jysk Analyse i maj 2005 Opkald til 3012 personer, 2310 gik videre Gennemført telefon interview med 608.
Den Regionale LEAN Enhed
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Bornholms Fødevarestrategi Baggrunden for projektet Fødevarestrategien er et led i projektet Fødevareudviklingscenteret II,
Fritidspas.
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer.
Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Pårørende er dem, som har den tætte relation til den sindslidende  Den nære familie  Far, mor, søskende og børn  Andre familiemedlemmer  Arbejdskollega.
Scor en ung med Projekt Frivillig Landdistriktsrådets årsmøde i Mariagerfjord Kommune.
Friluftsrådet Præsentation af en paraplyorganisation Hold Danmark Rent Kredsbestyrelsesseminar April 2015.
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO. Siden starten i 2000 har FIRST Scandinavia haft som formål at give børn og unge gode lærings- og udviklingsmuligheder.
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Kulturrådet i Slagelse Hvordan sikre vi de bedste rammer? Næstformand Troels Brandt Diplom i ledelse Master i ledelse af forandringer - Erfaringerne fra.
Fællesskabernes Fællesskab Indledning til LØS’s efterårsseminar 2015 af Henrik og Niels.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. EFTERVÆRN STØTTE TIL TIDLIGERE ANBRAGTE.
Præsentation 20. august 2015 Dansk Turismefremme på MID ”Made in Denmarks indflydelse på destinationen” Rasmus Jerver, Turistchef VisitVesthimmerland.
Værdibaseret ledelse. Udgangspunktet Fokus på procesværdi som et middel til at opnå målet (højere produktværdi) Alle byggeriets parter er på banen, og.
Hvordan kan vi styrke den danske innovationskultur?
Glamsbjerg Fritidscenters fremtidshus
Se mere om L21 ansøgning på
Røde kors fællesskaber
Smidstrup prisen 2001 Jesper Larsen
Møde i netværk VEST Jens Bærild Hansen
Jonas, Oliver og Kasper T.
NBTF, Ullevål 4/12-17 Coaching.
FIC Udviklingsplan 2020.
BADMINTON Netværksmøde foråret
[klik og indsæt kommunenavn]
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
RRR Modellen.
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

PROJEKT BAGGRUND

Hovedaktiviteter I projektet Konceptualisering Kick-off møde med de lokalenetværkspartnere SurveyInterviewsStudierejse til Vesterålen: best practice Udarbejdelse af metode og visuel præsentation på Kreativ Workshop

Problemformulering Hvilke aktiviteter deltager unge fraflyttede bornholmere i på Bornholm? I hvilken grad bliver Bornholm specifikt tilvalgt som det sted hvor aktiviteterne gennemføres? Hvilke årsager og motiver ligger bag de unges tilvalg af Bornholm som lokalitet?

INTERNATIONAL KORTFILM FESTIVAL

SVANEKE BEACHVOLLEY

SOL OVER GUDHJEM Gourmet-kokkekonkurrence

WONDERFESTIWALL

Om Surveyen – helt overordnet Hvor mange fik vi fat i? Hvem fik vi fat i? Hvem fik vi ikke fat i?

Om at flytte fra Bornholm

Besøg på Bornholm

Hvad bruger de unge mest tid på? – Sammen med familien – Afslapning og ferie – Være sammen med gamle venner – Top 3: Fester og sociale begivenheder Musikbegivenheder Sport

Aktivitetsoversigt

De konkrete aktiviteter -Væsentligt at skelne mellem aktiviteter som ville foregå alligevel -Og aktiviteter, der er igangsat af fraflyttede unge -De unge spiller en rolle under overfladen – sætter hinanden stævne og promoverer højere deltagelse

Arrangører og deltagere Ca. 33 % er arrangører eller frivillige Ca. 66 % er deltagere Motiver for at være arrangører og frivillige ændres over tid Helt unge: venner og interesser Ældre unge: Bornholm og værdier Fokus på grundlæggende motiver for frivillighed

Netværk og tilhørsforhold 1. BAGlandet - 56%/ 71% 2. Venne-grupper – BG, BG, BG 3. Facebook-grupper - kønsopdelt 4. Andre foreninger – Hjemve, Fodbold/ Bornholmer 5. Foreninger på Bornholm – Wonder, Viking

Kulturbærende institutioner og baser for fællesskab  Kulturbærende institutioner og foreninger BG, Erhvervsskolen, Campus BAG landet Sportsforeninger  Vennergrupper er fast holdepunkt i tilværelsen, netværk til bolig, studenterjob etc.

Hvordan er de unge en ressource for Bornholm? Verdens mest loyale turister Fornyer af Bornholms brand Ambassadører for Bornholm Mobil og engageret videnskapital

Perspektiver: hvad kan vi bygge videre på? Mange, mange positive tilbagemeldinger om ændret diskurs om tilbageflytning Unge som ressourcer – hvilke værdier, netværk, vidensdynamikker? Hvad er det så der kommer ud af ressourcerne – resultaterne som de unge genererer?

HVAD SKER DER NU Metoder Netværk Relationer Diskurs værdisættelse

BORNHOLM HAR RESSOURCERNE – Vi skal bare aktivere dem. BORNHOLM HAR RESSOURCERNE – VI SKAL BARE AKTIVERER DEM! Tak for opmærksomheden