Akutprojektet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Trivsel - et fokusområde
Advertisements

VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
Inddrag nu Kick-off møde
17½ års samarbejde i Aarhus
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Ankestyrelsen - en styrelse under Socialministeriet •Ankeinstans på arbejdsskadeområdet •Afgørelser i principielle sager truffet af kommunerne på det sociale.
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Digitale flytterapporter
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
Kan Netværkstedet drives som socialøkonomisk virksomhed?
Konsulent Yvonne Tønnesen
Familierådslagning og Det Inddragende Netværksmøde
Rene Boulevardbebyggelser - et børn og ungeprojekt Et forebyggende projekt med hensyn til hærværk og kriminalitet Boulevardbebyggelserne.
Bekæmpelse af vold mod kvinder – Den nationale indsats
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Formål •At børn og unge finder et ståsted og et tilhørsforhold i tilværelsen. •At der er fritidstilbud til alle •At der kommer et øget fokus på og ansvar.
Praktisk vej til uddannelse. Udfordringer • 95 % målsætningen er ambitiøs • Alt kan ikke lige fikses • Mange veje til målet • Øget fokus på praktisk vej.
Tværgående indsats for unge årige
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Åben skole i Århus Muligheder og myter ved skolesamarbejde.
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Processtøtte - Fritidspas Opstartskonference Fritidspas 12. Maj 2011 Mette Kierkgaard og Holger Kristoffersen.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Gruppe 11 Præsenterer Lokalberedskab.
Dagsorden: Demokrati i klubberne – konkrete eksempler Klubberne og medborgerskab Fritidsspilfordeler og ungdomsskolen placering i nærdemokrati.
Relationer – børn og voksne
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Lagoni SFO Skoleåret 2014/2015.  Vi er et aktivt hus med nærværende voksne og vi vægter børnene har en god eftermiddag i samværet med deres kammerater.
Samarbejde eksternt/Netværk Et inspirationsværktøj Det er ikke, hvad du ved, men hvem du kender, der tæller!
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Uddannelse og profession
Skoleparathed Sunds skole.
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
1 J Jørlunde 2010 Udvalgte Boligområder – ny specialindsats på Musvågevej Den tidligere Jobpatrulje arbejdede frem til 1. nov.2009 intensivt med et lille.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Side 1 Trivselsmåling - December 2010 Dansk Kabel TV.
Invitation til netværksaften på Løgstrup Skole
Fritidspas.
Projekt Netværk 2 Denne specielle arbejdsgruppe er et forebyggende samarbejde mellem projektkontoret i Boulevardbebyggelserne, Sct. Jacobi Skole SSP-
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
SAMlær Hvad gjorde vi og hvad lærte vi?. Konstruktionen - samlet.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Scor en ung med Projekt Frivillig Landdistriktsrådets årsmøde i Mariagerfjord Kommune.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Tema 2: Sundhed Leg og Læring SOSU FYN JAN CHRISITANSEN.
Job og virksomhed Arbejdsmarkedsudvalget Mandag d. 1. februar
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Gadeplansarbejdet i Køge Børne- og Ungeforvaltningen / SSP FEB Jesper Snitgaard.
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
SSP ledergruppemøder april 2016
Præsentation af UngiAarhus
SSP-tilbud i efterårsferien 2012
Røde kors fællesskaber
Landsdækkende psykiatriundersøgelser LUP-psykiatri 2016
SSP-tilbud i efterårsferien 2012
Præsentation af UngiAarhus
Hvad er gadeplan sat i verden for.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Kræftplan fokus på det kommunale område
Præsentationens transcript:

Akutprojektet

Akutprojektet Opsøgende arbejde - gadeplan Kontaktskabende aktiviteter for tosprogede piger og drenge

Indholdsfortegnelse Metode side 3 Den praktiske handling 3 Den opsøgende funktion 4 ”Udrykning” 4 Handleplan og arbejdsfordeling med udgangspunkt i ”akutmødet”

Metode Akutprojektet er et værktøj i det daglige opsøgende arbejde med tosprogede børn og unge med anden etnisk baggrund end dansk. Danske unge fra de tosprogedes lokalområde er også velkomne i projektet i forhold til de tosprogede. Det er som regel en god dansk kammerat eller veninde. På den måde bidrages der til integrationsprocessen. Udgangspunktet for arbejdet er, at der konstant bliver lavet målrettet opsøgende arbejde mod pigegruppen og drengegruppen i Varde Kommune.

Opsøgende arbejde i Det rullende værested

Den praktiske handling Ved hjælp af Kontaktskabende aktiviteter samarbejdes der med de unge om indholdet. Det er vigtigt, at der bliver sat ansigt på i foreningslivet, så lederne får mulighed for at møde de unge i øjenhøjde. Det samme gælder vores erhvervsliv, som har tosprogede unge i fritidsjob/arbejdsdusør.

Opsøgende arbejde i Det rullende værested

Aktiviteterne kan være Filmaften Fastelavnsfest Besøg i svømmehal Go-carttur Besøg i lokal bokseklub Drengeaften Pigeaften Besøg i bowlinghal Udflugtstur til Århus/Vestbazaren i Brabrand Havnerundfart i Varde å Bil & fræs i Ungdomsskoleregi Besøg i lokal skytteklub Virksomhedsbesøg Arbejdsdusøordning

Bil & fræs i Ungdomsskoleregi

Piger på bowlingtur

En tur i bokseklubben

Aros Museet i Aarhus

Løveparken Zoo Givskud

Hyggedag for piger

Den opsøgende funktion Der lægges stor vægt på at give de unge oplevelser, men samtidig at have for øje, at det er i processen frem til oplevelsen, at kontakten skabes. Kontakten er værdifuld, da der opstår en hvis kemi imellem de opsøgende voksne og de unge. Der kommer af og til konkrete spørgsmål fra de tosprogede unge ang. job efter skoletid og foreningslivet. Andre mere personlige spørgsmål kommer også på banen, når vi er af sted på den pågældende aktivitet.

”Udrykning” Ofte sker det, at der er brug for at yde her og nu-indsats over for nogle af de unge tosprogede, så akutprojektet er et stykke unikt værktøj , da der ikke skal søges om midler hver gang, der opstår et problem.

Handleplan og arbejdsfordeling Akutmidler henhører under Ungdomsskoleinspektør Peter Guldberg i SSP regi. Daglig administrativ leder: Peter Guldberg/Ungdomsskolen. Rapporterer kort hvert år.

Handleplan og arbejdsfordeling Tovholder: Opsøgende SSP-konsulent Torben Berthelsen (TB) planlægger og udfører aktiviteterne sammen med øvrige medarbejdere, der ofte er med i SSP/Ungdomsskolens netværk

Med venlig hilsen Opsøgende SSP Ungdomskonsulent afdeling Varde Torben Berthelsen Pramstedvej 12B, 6800 Mobil: 20 23 44 43 www.ssp-varde.dk www.kokser.dk sspvarde@hotmail.com