Psykologisk- og social rådgivning og terapiforløb for studerende og borgere i Piareersarfik-forløb Arnaq Grønvold Projektleder Center for National vejledning.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Advertisements

Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Evaluering af Projekt Unge
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Siunnersuisarfik PPR-Syd Box 520 Tlf.:
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Diana Kristensen, Overlæge, Psykiatrisk Center København
Verdensdagen for selvmordsforebyggelse 10 september 2013
FKO og Masterplanens Resultatdokumentation
Mentorordning i Skive.
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Praksis Kommunen modtager en almen genoptræningsplan fra hospital. Er kommunen enig i, at det er en almen genoptræning? Birgit Svarre, afdelingsleder PPR.
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Kontanthjælpsreformen
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Misbrugsbehandling i et ungdomsperspektiv -
Ib Hansen - sept Hvad gør vi? FAB-Ungeafdelingen ”Grundstene”  Helhedsorienteret  Udgangspunkt i den enkelte  Frivillighed.
Børn og Palliation Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Digitale redskaber i arbejdet med unge Erroll Marshal | Leder Jeg er – praktikeren Folkeskolelærer / socialt pædagogisk CfDP / Cyberhus.dk Undervisning.
Fremme af unges mentale sundhed
Centerledermøde April 2014 Sisimiut Center for National Vejledning.
Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter
Indsatser med relation til rusmiddelområdet
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Ekstra ordinær indsats Uddannnelsesområdet Oplæg ved Poul H. Jørgenen Vejlederkonference November 2014.
Sygehus perspektiv Afgiftning og motivation af misbrugere.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Oplæg om mentor og tutorordningen mm. i hg-afdelingen på Skive Handelsskole Klasselærerkursus d. 10/
Lægens rolle Foretage psykisk vurdering Iværksætte behandling
KL-projekt 24. September Forebyggelse og Misbrug - § 17, stk 4 udvalg / Bjarke V. Bruhn-Rasmussen.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Unge, alkohol og stoffer. Organisering – samspil på tværs Det Frie Gymnasium Niels Brock, EUD Hotel- og restaurantskolen Københavns Kommunes Ungdomsskole.
Specialisering 271 UMD.
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
En samlet strategi for hele skolen giver bonus Struer Statsgymnasium.
Ekstraordinær indsats for årige Status og evaluering i plenum.
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
Tanker om nye støtteformer i ungdomsuddannelserne Studievejleder Anne Bjørkmann Synsfaglige netværksdage IBOS 30. november 2012.
Rejseholdet - Grønland
Tel: Adresse: Niels Hammekenip aqq. 41 Postboks 1755, 3900 Nuuk
Broforløbet – Esbjerg, Varde og Vejen Lars Katzmann - Projektejer Marianne Kirk Nielsen – Projektleder Tina Nielsen – Beskæftigelsesrådgiver Jobcenter.
Forebyggelsesafdelingen v/Morten Ørsted Rasmussen, Forebyggelseschef
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Bipolar affektiv sindslidelse Patienter og pårørende 1. session – Introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Seminar om efterværn i Ilulissat november 2010 vedr. Piareesarfiit i Grønland v/ Marie Pedersen u Den lokale erhvervsskole, daværende STI,
Særlig indsats i JC Rebild Arbejdspsykolog Malene Nesgaard, cand. psych. aut. Cand. psych. aut. Malene Nesgaard.
Efteruddannelse om hjerterehabilitering Marts 2010 Kontakt: Forløbskoordinator Tove Sommer, Faaborg- Midtfyn Kommune, mobil: ,
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Unge & psykiske sygdomme
Palliation til børn og unge
”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning”
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Til Fagpersoner i kommuner og regioner
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
Læringskonsulenter Erhvervsuddannelserne
Centrenes opgaver og ansvar ift. de unges uddannelsesparathed
”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning”
Præsentationens transcript:

Psykologisk- og social rådgivning og terapiforløb for studerende og borgere i Piareersarfik-forløb Arnaq Grønvold Projektleder Center for National vejledning

Formålet med de 5 centre er: at yde social- og psykologisk rådgivning, vejledning og behandling at forøge gennemførelsesprocenten på uddannelserne, øge livskvaliteten for de i målgruppen, at være et tilbud til alle studerende på uddannelser påbegyndt efter folkeskolen, at være et supplement til allerede eksisterende rådgivningstilbud.

Ansvar og organisering Den landsdækkende psykologiske Studenterrådgivning er en ny etableret institution under Departementet for Uddannelse, Kirke, Kultur og Ligestilling. Den landsdækkende psykologiske Studenterrådgivning skal gennemføre sine aktiviteter i et tæt samarbejde med de enkelte uddannelsesinstitutioner, kommunerne, herunder Piareersarfiit.

Selvstyrets ansvar Ansættelse af chef Ansættelse af kontorleder/afdelingsleder, psykologer og rådgivere. Fælleshjemmeside Indsamling af viden og dokumentation

Den landsdækkende psykologiske Studenterrådgivning skal tilbyde: Personlige samtaler med en psykolog, socialrådgiver, pædagogisk eller sundhedsuddannet fagperson Akutsamtale, sorgbearbejdelse, krisehjælp/kriseterapi og sikkerhedsnet for de studerende. Telefonisk rådgivning - typisk af minutters varighed Vejledende samtaler

Den landsdækkende psykologiske Studenterrådgivning skal tilbyde: Individuel rådgivning og kortere eller længerevarende behandling Gruppeforløb, kortere eller længerevarende. Støttegruppe forløb Rejseholdsaktiviteter for målgruppen i øvrige byer og bygder. Rådgivning, supervision, coaching og undervisning til fx studievejledere eller andre samarbejdspartnere, der har kontakt med studerende i deres arbejde. Foredrag og workshops om specifikke emner Ved større behov, hjælper rådgivningen med henvisning til andet passende tilbud

Rådgivning og behandling ydes til studerende i forbindelse med: Ydelserne omfatter senfølger efter seksuelle overgreb. Traumer efter mord i nærmeste familie, dødsfald i nærmeste familie og selvmord/selvmordsforsøg Omsorgssvigt, primært i forbindelse med alkoholmisbrug i opvækstfamilien. Angst, primært flash back til voldsepisoder i opvækstfamilien.

Rådgivning og behandling ydes til studerende i forbindelse med: Lettere personlighedsforstyrrelser og lettere psykiske lidelser, når disse virker forstyrrende ind på studierne. Sociale problemer. Forældre pres, og for få problemer i forhold til børneopdragelse. De unges overtag af styringen i hjemmet Kæresteproblemer, abort og prævention Hjemve og ekstrem hjemve. Stress Alkohol- og hashmisbrug.

Rådgivning og behandling ydes til studerende i forbindelse med: Studiemæssige problemer, der tager afsæt i vanskeligheder i opvækstfamilien, lavt selvværd, koncentrationsproblemer, lettere depressioner m.v. Problemer og vanskeligheder i forbindelse med eksamensangst, specialeskrivning og studiestart mv. Socialretlige, familieretlige og forvaltningsretlige problemstillinger, SU-systemet, uddannelsessystemet og samspillet mellem disse systemer. Studenterrådgivningen lægger vægt på, at de studerende ikke i stedet vil kunne hjælpes lige så godt eller bedre i det etablerede social- og sundhedssystem.