Undervisning i håndhygiejne - for personaler i børnehaver

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kulturpas - Som afsæt til arbejdet med Den nye skolereform FABUK 27. februar 2014.
Advertisements

Patientens sikkerhed er i dine hænder
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Større Skriftlig Opgave
Præsentation af materialer på personalemøde
3-timersmødet 2013 TEMA: Samarbejde i teams og om patientforløb • Tankegangen bag den forløbsorienterede organisationen (FLO) er, at patienten og patientforløbet.
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Prioritering.
Adoptivbarnets møde med daginstitutionen. Institutionsstart.
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Sundhedsprofiler for børn
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Små åbne opgaver og projekter Hvordan er det hensigtsmæssigt at gribe arbejdet an?
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Hygiejne som strategisk indsats
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Præsentation af Børnehaven Thorshavnsgade
Tabulex - hvad er det? Et elektronisk komme/gå-registreringsprogram – det sikrer, at SFO´ens medarbejdere kan efterleve fremmødekontrollen. Målet er at.
Sprogpakken At fastholde ændringer - i det nære samarbejde.
Kredsens udviklingsplan del 2
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
Forældremøde Ellepilen 11. April Hvem er vi?
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Relationer – børn og voksne
Velkommen til konsulentuddannelsesdagen 18. marts 2010.
Videreudvikling af skolehjem samarbejde
Kanondag på Skovvangskolen i Hammel
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Tværfaglighed – en ny måde at skabe innovative hygiejneresultater på
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Præsentation af materialer på personalemøde
Hvad er et opmærksomhedspunkt?
Workshop 2: Amerikanske problemstillinger
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
Dagens program Præsentation af mig15 min. Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium m.m.)15 min. Øvelse:
Skolens Ansvar Skolen skal:  Tage vare på eleverne, så forældre trygt kan overlade deres børn til skolen  Reagere, hvis elever holder fri uden skolelederens.
Sådan er vi gået i gang med Grøn Generation. Præsentation af projektet At vi ser projektet, som en god mulighed for at få et øget samarbejde mellem Teknik.
Kredsens udviklingsplan Del 2. Strategi og manøvrer - Er vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
For førskolegruppens forældre
Indskrivning Velkommen 2.Havbakkeskolen 3.Skoleparathed - Skoleverdenen - Skoleparathed 4. Skolens forventninger til forældrene 5. Gruppesamtale.
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Innovation Fredericia Gymnasium. De to spor:  Innovation i AT frem mod årsprøve i maj  Muligheder for innovation i studieretninger og afdækning.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
PERIODE Uge 36 – august 2009 – 30. oktober 2009
Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling.
Glogster Nu er det muligt at udskifte plancher og andre præsentationer i undervisningen med en digital præsentation, der kan kombinere tekst, lyd, billeder.
Modul 5A Idéerne anbringes på væg eller bord og en idé vælges.
Matematik i VØ KONFERENCE 5. MARTS Vi åbner døren for anvendelse af matematik August 2010 Revideret læreplan i vø Eleverne skal kunne udvælge og.
Forældremøde 9. april.
Den Kreative Platform I TIK 3
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
KICKSTART DET GODE SAMARBEJDE
Velkommen til BFO Baltorpskolen Afdelingerne: Fritter 1, Fristedet og 8’eren Tivænget og Kornvænget.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
3-timersmøderne 2016 Initiativ * Konkrete uddannelsesinitiativer + dialog * Konkrete uddannelsesinitiativ er + dialog Årlig rapport 3-timersmødet Vision.
Arbejdspladsen i fokus/arbejdsfællesskaber
3-timersmødet 2017.
Uge 12: Prøve på grundforløbsprøven
Certifikat Grøn Spire naturdagplejer 2017
Balance at Hand: Skolebog om hygiejne
Mål Viden om og inspiration Kompetencer aktiviteter Evaluering
Børnehaven Engelshøj Årsplan 2016
Personalemøde – opfølgning på MTU
- Projekt om sygehusportører
Rådet for Bedre Hygiejne
Præsentationens transcript:

Undervisning i håndhygiejne - for personaler i børnehaver Sundhedsplejerske Ane Teuchler Undervisning i håndhygiejne - for personaler i børnehaver Tilbudt dette kursus 4 år, få deltagere, men gode tilbagemeldinger om at det lærte er brugbart. Jeg hører at det er af stor betydning om ledelsen bevidst prioriterer hygiejne som fokuspunkt blandt mange andre emner. Mange institutioner melder, at de er bevidste om god håndhygiejne, men ikke har noget nedskrevet. Børnehaven Teglhus har 2 enkle formuleringer: ”I Teglhus' læreplan nævner vi håndhygiejne under 2 kompetenceområder: Krop og bevægelse – Vi har fokus på hygiejne i dagligdagen hvor barnet klarer toilet besøg og håndvask, med voksen guidning efter behov. Barnets alsidige personlige kompetencer - Vi har fokus på barnets selvhjulpenhed ved at være nærværende voksne som guider børnene i eksempelvis af- og påklædning, toiletbesøg og håndvask. Det er spændende at se udviklingen, når Forebyggelsespakken omkring hygiejne implementeres.

Program: Velkomst, kort præsentation Hygiejne – hvad er det? Hvad siger Sundhedsstyrelsen Hvorfor håndhygiejne Litteratur Korrekt udført håndhygiejne Idéer til formidling til børn Formidling til kollegaer og forældre (gruppearbejde) Plenum Lidt tid til øvrige spørgsmål om hygiejne Vægt på hvorfor (fakta), og formidling til kollegaer og forældre. Varighed 2 timer.

Idéer til formidling om håndhygiejne til kollegaer Instruktion til gruppearbejde: Udvælg en eller flere idéer, som I mener, er brugbare i jeres institution, og gøre dem konkrete. Idéer til formidling om håndhygiejne til kollegaer: Mål i læreplan Procedure for nyansatte Vise video med korrekt håndvask på personalemøde Alle skal vise de kan udføre korrekt håndvask, før man går til bords til personale-julefrokosten Hvem har ansvar for at håndvask ikke glemmes? Eller nedprioriteres i travle perioder? Andet … Især personaler der er i daginstitutioner kortvarigt, fx personer i job-praktik, har været en udfordring ang. hygiejne, da normer og forhåndsviden om hygiejne er meget forskellig.

Idéer til formidling om håndhygiejne til forældre Instruktion til gruppearbejde: Udvælg en eller flere idéer, som I mener, er brugbare i jeres institution, og gøre dem konkrete. Idéer til formidling om håndhygiejne til forældre: Mål i læreplan Ved nye børn ”minde om” eller udlevere folderen: Flere raske dage i dagpleje og børnehave – hvad kan du gøre som mor eller far? Vise video om korrekt håndvask til forældremøder Personalet viser korrekt håndvask ved for-besøg i børnehaven Link til video om korrekt håndvask på hjemmesiden / intra Hvem har ansvaret for håndvask ikke glemmes? Hvor langt er forældre klar til at gå for at få flere raske dage? Holdningsdiskussion på forældremøder. Andet … Der hvor jeg hører, at forældrene tager håndhygiejne mest seriøst, er de institutioner, hvor de har ophængt fakta om hvor mange barns første sygedag, og forældres egne sygedage der forventes at kunne undgås, ved at være bevidst om god håndhygiejne.

Det gode eksempel: Flere af personalet har på skift været til ”Undervisning om Håndhygiejne” i Sundhedsplejen. De underviste personaler har videreformidlet til øvrig personalegruppe på næste personalemøde. Det er besluttet at det er AMR (arbejdsmiljø- og sikkerhedsrepræsentanten) der introducerer nye medarbejdere og studerende til håndvask. ”Når jeg siger håndhygiejne – hvad tænker du så?”. Viser konkret hvordan håndsprit bruges og hvordan hænder vaskes korrekt. Desuden besluttet at have årlig temauge om håndvask for børnene.

Uge 6 2014 Tema: Håndvask Mandag: kanel og olie på hænderne, sange, foto af børnene, mens de vasker hænder Tirsdag: hvornår og hvorfor vaske hænder? Hvad er der på dine fingre? Sange Onsdag: teater: prinsessen der ikke ville vaske hænder, sange Torsdag: Oplæsning om Musen Malle, forældre får pjecen om ”Flere raske dage”, sange og diplom med hjem.

Er lamineret og hænger over håndvasken i børnehaven til at ”minde om” håndvask

Disse fotos er laminerede og hænger over håndvasken i børnehaven til at ”minde om” håndvask med vand – sæbe – vand.

Skuespil om prinsessen, der ikke ville vaske hænder Her i uge 14, altså 8 uger efter temaugen blev afholdt fortæller personalet, at børnene fortsat synger sangene, og er opmærksom på hinandens håndvask

Til at ”minde om” håndvask i hjemmet.

Uddeles af sundhedsplejersken til alle familier, når barnet er 8 mdr Uddeles af sundhedsplejersken til alle familier, når barnet er 8 mdr. gammelt, i forbindelse med samtale om opstart i dagpleje/daginstitution. Og uddeles igen til alle familier i temaugen om håndvask.