Handleplan for budgetoverholdelse 2010. Problemets omfang Afdrag på gælden 70 Permanent nedbringelse merforbrug 35 Restbesparelse vedrørende 2010 20 Ekstraordinær.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
Advertisements

Proces – trin for trin Leder afsøger alternativer til udpegning
”Nu skal I få kreative ideer – som I kan og vil gøre noget ved”
KTO-forlig / KL-området – 19. februar 2011 • Pr. 1. april 2011 – 31. marts 2013.
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Standardrum: CT/MR-rum/interventionsrum: 90 m2
Debatkort til Arbejdsplads Debatværktøj til kompetence- udvikling.
Region Midtjylland som en attraktiv arbejdsplads – også for de ældre medarbejdere.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. TR-OMRÅDEMØDE 18. MARTS 2013 OK 13 REGIONAL.
Regionsældrerådet – om regionens budget 2010 og andre ting • Den 16. september 2009.
Finansiering af behandlingen Møde den 21. juni 2006.
Prioriteringer & Sjældne diagnoser 11. marts 2007.
Energibesparelser i offentlige bygninger
Region Hovedstadens psykiatriplan
EPM – For og imod eller hvad? Han et al., Beccaro et al. Aase Einfeldt, Malene Hjelm-Svennesen, Christian Koerner, Claus Balslev Nielsen.
Status for Økonomisk Balance og Økonomistyirng17. december 2006 Status for Økonomisk Balance og Økonomistyring Regnskab 2006 Redegørelse for årsagerne.
Status på reform af patientklagesystemet Erfaringsudvekslingsmøde for DH-udpegede medlemmer af Patientklagenævnet og Patientskadeankenævnet torsdag den.
NYBORG KOMMUNE POTENTIALEVEVURDERING - DIGITALISERING, KANALSTRATEGI MV.
HR Løn og Personale Jørn Mørup
Strategi Forudsætninger og udfordringer.
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Anni Skou Jens Oluf Pedersen Akut Medicinsk Modtageafsnit A4 Medicinsk afdeling M1.
Klik for at redigere i masteren ”Har vi tilstrækkeligt med personaleressourcer til at løfte kræftbehandlingen i 2025?” Kræftens Bekæmpelse og DMCG konference.
Løn Generelle lønstigninger i 2013: 0,71 % Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % KTO-forlig/RLTN/22.
Tværfaglig regional workshop Tidlig opsporing af kritisk sygdom
Østjysk rapport om udligning og tilskud Seminar om udligning den 26. April 2010 Job og Økonomidirektør Asbjørn Friis Jensen, Favrskov.
2-01.
Hvordan kunne det gå så galt. 4.Økonomirapport Forventet merforbrug på 70 mio.kr. Svigtende DRG/DAGS-produktion Resulterede i handleplan på 107 mio. kr.
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
MRSA uden grænser - Behov for helhedssyn i sundhedsindsatsen
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Undervisning af nyt personale Medicinsk Afdeling, HEV Undervisning af nyt personale.
HelsingørModellen var nøglen
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
RLTN. OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTN- området den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond.
Organisations- og ledelsesstruktur, DNV-Gødstrup Ekstraordinært, HMU 21. november, 2012.
”De bedste arbejdspladser” kan rekruttere, fastholde og kompetenceudvikle tilfredse medarbejdere – men hvordan? Personalepolitisk Messe 2010 – Bella Center.
1 Budgetorientering 13. oktober 2010 v. Borgmester Flemming Eskildsen Kulturcenter Limfjord.
Velkommen til Hospitalsenheden Vest
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Hvem får en bid?. Hvordan har vi organiseret opgaven.
Videreuddannelse i Akutafdelingen.
Den lægelige videreuddannelse Hospitalsenheden Vest.
HR Løn og Personale Niels Jørgen Andersen.
Hospitalsenheden Vest Akutmodtagelse Hospitalsenheden Vest Ved Cheflæge Per Østergaard Jensen Hospitalsenheden Vest.
Resultatet af økonomiaftalen Per Grønbech
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Løn 1,319 Øvrig drift 565 Medicin 195 Indtægter ,033 mio. kr. Driftsbudget 2010.
Hospitalsenheden Silkeborg – fremtidens udfordringer i arbejde med sundhed v/Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.
Budget, økonomi og økonomistyring i Region Hovedstaden v/ økonomidirektør Peter Mandrup Jensen Regionsældrerådet den 10. marts 2010.
Gastroenterologi:Hepatologi i fremtidsperspektiv
Omstillinger - mere end besparelser
Regionshospitalet Randers & Regionshospitalet Grenaa
Ved koncerndirektør Svend Hartling 11. marts 2015
TR/ledermøde Nørrebrohallen 21. januar ’10. Omplacering – undersøg først Kan budgetreduktionen klares uden personalereduktion? Er der i personalegruppen.
1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.
Regionalt sparekatalog - til regionens budget 2016.
Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Indsæt hjælpelinjer til placering af objekter 1. Højreklik uden for slidet og vælg Gitter og hjælpelinjer 2. Sæt kryds.
PIT STOP-MØDE VEDR. SERVICEASSISTENT-PROJEKTET 24. NOVEMBER 2014 NNF’S LOKALER, ØSTRE PARKVEJ 2G, RINGSTED.
Evaluerings ansættelser - Erfaringer fra en akutafdeling.
STATUS FOR GENNEMFØRELSESPLAN april Status for gennemførelsesplan Procesplan med ti indsatsområder - 1. halvår Konsolidering af sygehusenheder.
Overvejelser på vej mod Nyt OUH
"Samspillet mellem akutmodtagelsen og sygehusets øvrige afdelinger"
Overenskomst-forhandlinger 2018
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Organisationsdiagram for Fysio- og Ergoterapien, Hvidovre Hospital
Ned med tvang – op med forebyggelse
Fremtidig driftsorganisation for psykiatrien i Region Syddanmark
Præsentationens transcript:

Handleplan for budgetoverholdelse 2010

Problemets omfang Afdrag på gælden 70 Permanent nedbringelse merforbrug 35 Restbesparelse vedrørende Ekstraordinær produktivitetsstign. 17 Total 142 Afdrag af gæld over 2 år 35 Netto107

Forudsætninger Regnskabsresultatet ender med et merforbrug på 70 mio. kr. Regionsrådet accepterer en afdragsordning over 2 år 2 % meraktivitet i 2010 Nettoeffekten af besparelserne er på 87 mio. kr. i 2010.

Stillings- konsekvenser Nedlæggelse af netto 187,6 stillinger på Hvidovre Hospital (inkl. Udefunktioner) Nedlæggelse af netto 39 stillinger på andre hospitaler Fordelingen af stillinger på faggrupper og behovet for egentlige afskedigelser kendes først endeligt i starten af februar. Nogle afskedigelser realiseres dog først i marts.

Elementer i handleplanen Nedlæggelse af 3 sengeafsnit (HVH,GLO,AMH) i ortopædkirurgien og marginal udvidelse af senge på HVH Overførsel af den akutte kirurgi fra Glostrup til Hvidovre. Nedlæggelse af lægevagtlag og justering af personalebemanding i plejen

Elementer i handleplanen Overførsel af den akutte gynækologi fra Glostrup-området til Hvidovre Overførsel af fødsler fra Taarnby og Dragør kommuner Justering af personalebemanding intensiv mv Omlægninger i sammedagskirurgien på Amager

Elementer i handleplanen Reduktion med 3 stillinger i støttepersonalet på den samlede operationsgang Hvidovre Hospital Reduktion i plejebemandingen i AMA Reduktion i plejebemandingen og ned- læggelse af 6 senge ved reduktion af liggetiden i Geriatrien

Elementer i handleplanen Reduktion af plejepersonalet med 0,1 pr. seng i den øvrige medicin. Omlægning af lægevagtstrukturen i medicinen Reduktion af plejebemanding i børneafdelingen Øgede priser i mælkekøkkenet Flytning af CP-klinikken

Elementer i handleplanen Reduktion af bemandingen med 7 % i Fysio- og ergoterapien Reduktion af bemandingen i de kliniske serviceafdelinger (exkl. Klinisk biokemi og røntgen) Serviceafdelingen, Køkken,kantine og Teknisk Central med 7 %. UUA: 1,2 mio. kr.

Elementer i handleplanen Specialiststillinger ca. 5 mio. kr. Sekretærbemandingen: 8,0 mio.kr. Fadl-vagter: 2,0 mio.kr. Øvrig drift: 4,2 mio. kr.

Konsekvenser pers.grupper Plejepersonale-84,8 Læger-12,8 Jordemødre +4,7 Lægesekretærer-20,4 Bioanalytikere-14,0 Fysio- og ergoterapeuter -6,5 Service/køkken-22,0 Øvrige/uafklaret -3,8

Konsekvenser pers.grupper Plejepersonale-5,0 % Læger-2,1 % Øvrigt sundhedspersonale-3,3 % Øvrigt personale-4,9 %

Merforbrug pers.grupper Plejepersonale+7,3 % Læger 0,0 % Øvrigt sundhedspersonale -7,1 % Øvrigt personale+4,2 %

Tidsplan 20. Jan.: Orientering af afdelingsledelser, V- MED og lokal-MED 26. Jan : Orientering af FU 5. Feb.: Afdelingsledelserne fremsender forslag til implementering herunder om konkrete medarbejdere, der indstilles til afsked

Tidsplan 9. feb.: Partshøringer udsendes 25. feb : Opsigelsesbreve udsendes Fornyet runde i marts, hvor de sidste hængepartier kommer på plads.

Personale- politisk De tidligere aftalte kriterier ved afskedigelse anvendes. Der indføres ansættelsesstop på alle regionens hospitaler Der indføres tryghedsordning Lokalt besættes ledige sygeplejerskestillinger så vidt muligt med Sosu-assistenter

Personale- politisk Personaleafdelingen står til rådighed med hjælp til afklaringer. Falck Healthcare – mulighed for anonym henvendelse UUA kan i samarbejde med Arbejdsmarkedsafdelingen hjælpe med kurser i f.eks. at skrive ansøgninger.

Personale- politisk UUA kan i samarbejde med Arbejdsmarkeds- afdelingen hjælpe med: Kurser i f.eks. at skrive ansøgninger. Individuelle rådgivningssamtaler Rådgivning om uddannelsesmuligheder

Personale- politisk Medarbejdere der afskediges kan desuden søge hjælp hos: Egen leder Tillidsrepræsentanter Arbejdsmiljørepræsentanter og netværkspersoner i afdelingen.