”Mediemakt og kvinnemakt i Danmark” Pernille Tranberg, chefredaktør

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer DANMARK I GLOBAL KONKURRENCE Fakta og myter om produktiviteten.
Advertisements

Midtjyske virksomheder om behovet for arbejdskraft Resultater fra Det midtjyske Vækstlag August 2009.
Analyse af rejsekortet for
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
•Hvad kan man gøre for at stoppe volden i parforhold?
16-64 årige på arbejdsmarkedet
Mette Verner, Kønsfordelingen i dansk erhvervsliv. Mette Verner Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Bogens klasser   Klasserne i bogen er defineret sådan (tallene er deres andel af de årige, når studerende ikke regnes med): Overklasse.
8. december 2010 på Egegård Skole
Tal på familieområdet.
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Diversity at Work Tør vi sætte en ny dagsorden?. MELLEMLEDEREN - ELLER DEN NYE GENERATION AF TOPLEDERE ! KVANTITATIVE ANALYSE HAR FOKUS PÅ:
Statistik om serviceerhverv -viden og samarbejde Maja Fromseier Mortensen.
1. Åbenhed og gennemsigtighed 18 initiativer 3 ?
Vinterman seminar 28. April SIDE 2 Vinterman seminar 28. april Ca. 80 personer: • 30 kommuner (23 Vinterman, 5 -Light og 2 -Melding) • 5 Vejcentre.
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
JOURNALISTHØJSKOLEN DANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE Mediers behandling af kvinder og mænd og ligestillingsspørgsmål Anne-Marie Dohm Rektor.
5. November 2013, Kulturstaldene, Forsamlingshuset, Halmtorvet
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
Modul 5 Videndeling, visitering og virksomheder. Kvalificeringsforløbets opbygning Modul 1.Udfordringen og kendskab til hinanden Modul 2.Praktisk viden.
© Copyright IBM Corporation 2007 Sådan får du drømmejobbet IBM Danmark  Anita Jacobsen – AMS Sector manager - Public.
I dette indkøbscenter kan kvinder vælge mellem forskellige typer mænd..
Boligselskabernes Landsforening – Danmarkspanel - Januar A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Boligselskabernes Landsforening - Januar 2010.
KØN OG MEDIER MEDIEVERDENENS BEHANDLING AF KVINDER OG MÆND OG LIGESTILLINGSSPØRGSMÅL V/KONCERNCHEF OG ANSV. CHEFREDAKTØR LISBETH KNUDSEN.
Velkommen Hvorfor er vi her i dag. Hvad skal vi lave i dag? Hvad er EU?
Rygning og helbred blandt socialt udsatte i Danmark 3. november 2009 Pia Vivian Pedersen Statens Institut for Folkesundhed Syddansk Universitet.
6. Lektion: Ligestilling med politologiske briller
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Statistik.
Handicap og beskæftigelse
Midtjyske virksomheder om efteruddannesle Resultater fra Det midtjyske Vækstlag August 2009.
Styrkelse af dine lederkompetencer  Karrieresparring  Budskabstræning  Strategisk kommunikation Vibeke.
Styrkelse af dine lederkompetencer  Karrierecoach  Budskabstræning  Strategisk kommunikation Vibeke.
SF Ungdom Ved..
Virksomhedsnetværket: Kvinder i ledelse, Jyske Bank
DEMOKRATI SOM POLITISK ANSVAR – POLITISKE STRATEGIER ER NORDEN DEMOKRATIETS PARADIS?
Sikkerhedskulturen på el-området agenda »Lidt statistik »Mangler der viden omkring sikkerhed ? »Mangler der værktøjer til at undgå ulykker/skader ? »Mangler.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
EU’s demokrati – hvem bestemmer? Gammel Hellerup Gymnasium 16. Januar 2014 Rasmus Nørlem Sørensen Oplysningsforbundet DEO.
UTA- Årshjul. Optag på ungdomsuddannelserne 11. September 2013.
1000 ansatte i Arla skal lære at læse "Der er ikke længere et job tilbage derude, hvor der ikke indgår en eller anden form for skriftlig del i arbejdet.
Frederiksberg Ældreråd
Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
November 2006 – 47 deltagere Erhvervskvinder.dk - København.
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
* Den finske professor Margrethe Järvinen, har defineret prostitution således: * Prostitution forefindes når mindst to parter køber respektiv sælger seksuelle.
Who Makes The News Global undersøgelse af mænds og kvinders repræsentation i nyhedsmedierne Offentliggjort d. 29. september 2010.
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Emilia van Hauen JEG ER MISUNDELIG! ”Vi går ikke ind for kvoter – det er sådan noget for fisk!” Bolette Christensen, vicedirektør i Dansk Industri.
1 Senior Erhverv Søhøjlandet Nye tider, nye muligheder…! PP er sendt pr.mail.
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
Kick-off for Kvinder i IT den 2. juni "Erhvervslivet mister innovation og vækst ved at lade en stor talentmasse vente i kulissen" Hvordan får vi flere.
Globaliseringsredegørelsen 24.mar. 14 Figurer fra Danmark tiltrækker for få udenlandske investeringer i Sådan ligger landet
RLTN. OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTN- området den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond.
2.Lektion: Samfundsfag 2.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
1 Quiz om de kønsbestemte lønforskelle Velkommen til quizzen om de kønsbestemte lønforskelle! Denne korte quiz bruger multiple choice-spørgsmål til at.
Justitsministeriet LEMPELSER AF KØRE- OG HVILETIDSSANKTIONERNE.
22 år med succes med biogas til kraftvarme Lemvig Kommune Danmark
Arbejdsmarkedets parter og politik – familie-arbejdslivsområdet i kontekst Mikkel Mailand Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og OrganisationsStudier.
kritik af offentlige myndigheder
Mød Aalborg Universitet
Grunde til at jeg elsker dig
Ordførende direktør, Arne Jensen, SEDIRK 1 Rekruttering af kvindelige forskere på SEDIRK- institutioner Hvad har man gjort, og hvad kan der gøres.
10.mar. 15 Udvikling i løn, priser og konkurrenceevne Dansk Industri.
Beskæftigelsesrådet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland _fmdskab_LBR_Ringsted Jobcentrenes samlede placering, resultater i 1. kvartal 2008.
Energimærkets top-ti – og hvad vi ellers kan lære af 7500 energimærker… Tema-eftermiddage om energimærkning og energibesparelser Energiforum.
Danske mænds og kvinders brug af orlov Om barrierer for mænds brug af forældreorlov. Bente Marianne Olsen.
Præsentationens transcript:

”Mediemakt og kvinnemakt i Danmark” Pernille Tranberg, chefredaktør

Magt

16 er kvinder ud af 100 mest magtfulde danskere _______________ 9 politikere (18 mandlige + 2 dep chefer) 2 erhvervskvinder (26 mænd) …fortsættes

16 er kvinder ud af 100 mest magtfulde danskere _______________ 9 politikere (18 mandlige + 2 dep chefer) 2 erhvervskvinder (26 mænd) 2 medieledere (10 mandlige + 2 mandlige pressechefer) 1 politidirektør 1 ekspert 1 offentlig ansat

I direktioner da...

”Vi får ligestilling i Det viser Berlingske Nyhedsmagasins undersøgelse af kvinderepræsentationen i virksomheders direktioner. For fire år siden var den 8,9 procent. I dag er tallet 9,8 procent”. Marts 2007

I bestyrelserne så...

Samlet set er der 15 procent kvinder i bestyrelserne for de 500 største skandinaviske børsnoterede selskaber. I Danmark er der kun 8 procent kvinder, mens Sverige og Norge har henholdsvis 16 og 24 procent kvinder. Kilde: Ingeniøren december 2006

I medieledelserne så...

7 % af de øverste direktører er kvinder 23 % af lederne med ansvar for journalistisk indhold og ret til eller indflydelse på hyre/fyre er kvinder 18 % af bestyrelsesmedlemmerne er kvinder 55 % af de kvindelige bestyrelsesmedlemmer er medarbejderrepræsentanter Kilde: K2-net.dk - januar 2007

Det går fremad få steder: DR fører. Over 30 pct kvinder. Mål 40 pct i 2010 og 50 pct i 2015 Dagbladet Politiken har et mål om 30 pct kvinder i ledelsen mens Berlingske længe har praktiseret dette mål og er bedst blandt aviser. JP og Nyhedsavisen helt i bund. K2 nedlægger sig selv når der er 40 pct

I det mindste går det vel frem med ligelønnen så...

Helt nye tal fra EU kommissionen viser, at mens forskellen på mænds og kvinders løn i Danmark var 14-15% i perioden I dag er den steget til 18 %. Danmark er 8. dårligst ud af 27 EU-lande. Kilde: =PORTAL&product=_STRIND&root=theme0/strind/emploi/em030&zone=detail

Nuværende regering: Er altså imod regulering så vi kan få ligeløn

Ligestillingsminister Karen Jespersen (V): ” Der er ikke brug for mere lovgivning for at sikre reel ligeløn og flere kvinder i ledende stillinger. Virksomhederne skal tage et større socialt ansvar, og kvinderne skal selv tage ansvar for at kæmpe for deres ret”. Kilde:

Nuværende regering: Er altså imod regulering så vi kan få ligeløn Den er imod kvoter

Karen Jespersen (V): ”Jeg mener, at man gør kvinder en bjørnetjeneste med kønskvotering. Man brændemærker dem som ofre - som om de ikke er gode nok.” Kilde:

Nuværende regering: Er altså imod regulering så vi kan få ligeløn Den er imod kvoter Den er imod øremærket barselsorlov til mænd

Karen Jespersen (V): ”Hvis man øremærker tre måneder af barselsorloven til mænd, og mændene så ikke vælger at tage orloven, betyder det jo, at barnet får mindre tid hjemme med forældrene”. Kilde:

Nuværende regering: Er altså imod regulering så vi kan få ligeløn Den er imod kvoter Er imod øremærket barselsorlov til mænd Mener alt skal være frivilligt HVORFOR

’Rødstrømperne’ ’Betonlebberne’ ’Femø-lejren’ ’Betonfeministerne’ Feminist er ikke som i Sverige noget man er. I Danmark er man ikke feminist. Dansk selvforståelse Afsky overfor ’Forbuds-Sverige’

Et håb forude - Folketingsvalg på tirsdag Blandt de 9 partier er 5 kvinder i front (mangler foto af Pia Kjærsgaard)