GARANTIKURSER INDENFOR TRÆETS EFTERUDDANNELSESUDVALG Siden 2009 ”Erfaringer med garantikurser og forholdet til skolerne”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Generalforsamling 2008 Valg af dirigent
Advertisements

Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Elevtilfredshedsundersøgelsen 2006 ESB-netværket Efteråret 2006.
SPØRGESKEMA HARDSYSSEL DISTRIKT Oktober Der afholdes årligt Sysselfejde for bæverne, hvad synes du om konceptet for dette arrangement?
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Mariagerfjord Kommunes indsats på beskæftigelsesområdet
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
Udvikling af dommerstrukturen i Dansk Hockey Union Alignment med FIH Umpiring Boost Programme Annemarie Haahr Kristensen og Henrik Ehlers efterår.
EU Socialfondsprojektet
Sønderjydsk Fodbolddommerklub Strategi 2009 – 2011.
Konference for gaffeltruckfaglærere Hotel Faaborg Fjord 25. og 26 august 2011 Velkommen!
Beretning - For Vest-Vendsyssel Distrikt
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
METAL 2006 samt fremtidige METAL-messer.  Afvikling af næste METAL-messe i år 2006, herefter  DVF: Hvert 4. år – Næste gang: År 2010  Termin: Efterår.
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Fælles forældremøde Thurø
1. møde den 1. september 2011 • Se bilag 2. møde opfølgning på mødet den 1. september • Uden resultat, da vi ikke kunne se formålet med en vandfond og.
Nemt på nettet at understøtte og øge borgernes brug af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger med udgangspunkt i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.
Talentvejen på EUC Vest Marts Deltagende indgange 2 undervisere 6 virksomheder Produktion & udvikling 4 undervisere 2 virksomheder Bygge & Anlæg.
God ledelse er vejen til et godt psykisk arbejdsmiljø
9 steps på vejen – frem til i dag?. Siden 2010 = 6 årlige kalendere på 5 regioner. Del af kommunikationsstrategien = se på, om det er en bedre løsning?
AMU evaluering Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete Giehm-Reese, Region Midtjylland.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Faglig fordybelse i indskolingen
Gefion Gymnasium – Fusion Susanne Rydahl Torp og Annegrete Larsen
Informationsmøde om Kvalitet i MUS - Et projekt i Udviklings- og Omstillingsfonden.
Inspirationsdag i Undervisningsministeriet Introduktion til webservice Thomas Ellegaard Freelanceprogrammør tilknyttet Rambøll Informatik
Morten Elbro HR Chef SILVAN-Kæden
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Sammenlægning af Boblen og Loppen – efterår 2012 En gennemgang af processen.
VIRKSOMHEDSCENTER Skolestyret erhvervsuddannelse Herningsholm Erhvervsskole i samarbejde med Skovskolen og Erhvervsskolerne i Års.
Mercantec 1 BAI’s skolekonference Forsyningssikkerhed og Garantikurser.
Befordring af småbørn og skoleelever. Mødets indhold Velkomst Om formalia Gennemgang af kontrakten Erfaringer og samarbejde Dialog med forældre. Erfaringer.
Velkommen! Kick-off for Unge i IT-Branchen. Program Velkommen v. Jakob Lyngsø, IT-Branchen Branchens til dato største udfordring ved formand Sara Helweg-Larsen.
Erna Storgaard - Kastanievænget Vonge - tlf Regler omkring tavlen Det.
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Udviklingsudvalg for metalindustriel bearbejdning og køleteknik Velkommen på EUC Nordvest Afdelingsleder Bente Homann 15. juni 2012.
It-kompetente borgere. Stevns Kommune indbyggere En kommune på kanten Digitaliseringsgrad Stevns Bibliotekerne 3 biblioteker, 70 ugentlige åbningstimer.
5 år med ESCO- hvad er erfaringerne og alternativerne? Jesper Ole Jensen, Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet Susanne Balslev Nielsen,
SMS Pilotprojekt i Region Midtjylland Telepsykiatrikonference d. 16. januar 2008.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Dansk Kvæg S:\SUNDFODE\HBB\PowerPoint\Grovfoderseminar 2004.ppt Opfølgning til maskinstationer om ensilagekvalitet.
KompetenceCenter Silkeborg En indgang til efteruddannelse.
Nationale initiativer på stråleområdet Lars Dahl Pedersen Kræfttemamøde 23. januar 2007.
Forskningstræning for HU-læger i Anæstesiologi
Konference for faglærere inden for gaffeltruckuddannelserne Hotel Scandic Bygholm, Horsens den 10. og 11. august 2015 Velkommen!
Introduktion til digital post på borger.dk/Virk.dk.
Bliv faglært i industrien – der er brug for dig Som voksen kan du blive faglært på kortere tid, end du tror. Se dine muligheder, og test hvor langt du.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
”En indgang til voksen og efteruddannelse” - et oplæg til temamøde i beskæftigelsesregionen 12. maj 2010 – Temamøde, Roskilde v/ VEU centerchef.
Tilbud til klasse efter skole I Tønder Kommune Tilbud til klasse efter skole I Tønder Kommune.
Mærsk Nielsen HR IKT i arbejdsmarkedsuddannelserne - Resultater af en analyse Workshop-seminar 19. september 2012 Lizzie Mærsk Nielsen.
AMK-Øst, netværksmøde den Dagsorden v/Lone Gullmaj Græbe, VEU-center Øst og Øerne Kort præsentation af VEU Præsentation af søgemuligheder.
Lars Gorm Povelsen Lidt om mig: -Virksomhedskonsulent, ansat i KTS praktikcenter -”døråbner” til virksomhederne og grafisk tekniker, skiltetekniker samt.
Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for.
Rengøring indenfor industri- og skadeservice
Rengøring i fødevarevirksomheder
Rengøring og dansk for indvandrere
Rengøring: Brush-up For dig, der har arbejdet med rengøring i nogle år
BAI konference 2016 Velkommen Konferencens temaer Hyggesnak
Levnedsmiddelselskabet
Den værdifulde arbejdsplads
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
Persondataforordning
Idé#1.0 Lad det være op til webmaster
”Trepartsaftalens betydning for skolerne og efteruddannelsesudvalgene”
PROCESTEKNIK – Procesrørføring med CNC-Rørbukning AMU XXXXX
Økonomisk Bæredygtighed
Præsentationens transcript:

GARANTIKURSER INDENFOR TRÆETS EFTERUDDANNELSESUDVALG Siden 2009 ”Erfaringer med garantikurser og forholdet til skolerne”

HVORFOR GARANTIKURSER  I perioden 2004 – 2007 var et fald på ca. 60 % på efteruddannelsesaktiviteten inden for TE.  Sammenlignet med andre brancher generelt og industrien specifikt – var AMU – aktiviteten indenfor TE på et lavt niveau.  Derudover hørte TE  ”Amu-kurserne er for lange. Vores medarbejdere får for lidt ud af kurserne”  ”Når vi tilmelder os, bliver kurserne ofte aflyst pga. for lille tilmelding”.  ”Der er ikke synlighed omkring branchens efteruddannelsestilbud”

HVEM ER MED I AFTALEN OM GARANTIKURSER? Træets Efteruddannelsesudvalg Herningsholm Erhvervsskole Skive Tekniske Skole EUC - Syd

Hvad er et garantikursus? Et garantikursus er et særligt tilbud, der tilbydes virksomheder inden for en række udvalgte kurser. Virksomheder og medarbejdere er uanset antal tilmeldinger garanteret at kurset afholdes!. Det vil sige, at de to skoler Herningsholm Erhvervsskole og Skive Tekniske Skole (EUC Syd med Robot), der udbyder kurserne har mulighed for at lave aftaler om, at man skiftes til at afvikle garanti-kurset Garantikurser er et tilbud til branchen om, at TE inden for en række områder vil garantere dem, at de er garanteret at kurset gennemføres. Blandt andet  Overfladebehandling  Robot  CNC  Maskinbetjening  Standardmaskiner

”Processen” TMI og 3F er enige om tiltaget GARANTIKURSER 3F sender besked til skolerne om garantikurser til ”En lys fremtid i træ” Skolerne melder ind med skolens garantikurser ”En lys fremtid i træ” udsendes til virksomheder og 3F afdelinger ”En lys fremtid i træ” udgives/udsendes efterår og forår

Eksempler

”En lys fremtid i træ”

Lidt statistik