Tilgivelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Husk at lukke døren efter dig!
institutionsleder Jette Melin
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Måske er I gode venner i et år,
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
… som skulle arrangere en løbekonkurrence.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
”Åndelige discipliner for disciple”!
Det svære liv i en sportstaske
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Musik: Nightengale Serenade
Og hvordan man håndterer den.
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Er mit barn klar til skolestart ?
Arbejdspladsudvikling
Orientering om om CBT (Cognitive behavior therapy) © John Winston Bush, PhD. All rights reserved.
Nøgler til menighedens vækst
Børn og sorg - og sprældøde døde
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Fnidderspillet Redder SPLID MODSTAND KRIG TOMGANG Anklager Offer.
Darum skole 4. november 2013.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Irak.
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Musik: Nightengale Serenade
At vente på Guds time.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Undersøgende. Indkredser situationen: Hvem gjorde hvad, hvor, hvornår, hvordan.? Hvad skete der? Hvem gjorde hvad? Hvad sagde hun? Var alle der? Hvem var.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Modul 1 Rød løber (A). Spilleregler for dagen Ingen pauser Byrge, C. & Hansen, S. (2009). The creative platform: A new paradigm for teaching creativity,
Giv generøsiteten videre til næste generation. Generøse Gener ”I skal ligne Gud, som hans kære børn og vandre i kærlighed, ligesom Kristus elskede os.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
HISTORIEN OM DEN SØDE TAND OG DEN RÅ BØRSTE
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Procesværktøjer.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Læring i et vejledningsperspektiv
Min far. Min far Usikker / Lavt selvværd X: Jeg vil drikke min formiddagskaffe alene. Y: Du kan åbenbart ikke holde mig ud
»En mand havde to sønner
Kommunikativ sprogfærdighed
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Lidelsens problem (teodicé)
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Tema 4: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Lyset i mørket. …………… . Tema: Skabelsen
Fredes 60 års fødselsdag En hyldest fra dine børn.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Når den sidste sang stille toner ud, ja, så kommer jeg.
At tænke i spørgsmål At tænke i spørgsmål er et system af værktøjer til at transformere tænkning, handling og resultater gennem en dygtig anvendelse af.
Det sårbare fællesskab
Hvorfor valgte jeg SOSU skolen?
Tror du på løgnen eller sandheden?
Når den sidste sang stille toner ud, ja, så kommer jeg.
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Herre, vi vil stille mindes dine ord, dele dine gaver
Når den sidste sang stille toner ud, ja, så kommer jeg.
Præsentationens transcript:

Tilgivelse

Min morfars morder                                                         

Søren Fauli - barnebarnet Hvorfor har Søren Fauli behov for at tilgive? Hvorfor var det vigtigt at se Søren Kam ind i øjnene? Hvad gik godt i mødet med Søren Kam? Hvad gik dårligt? Hvad fik Søren Fauli ud af det? Fik han det han håbede?

Søren Kam Var Søren Fauli påtrængende – kunne han tillade sig at ringe på? Hvordan tror du situationen var for Søren Kam i døren? Hvorfor ville Søren Kam ikke kontaktes ? Hvorfor gav Søren Kam vin? Fortrød han (havde fortrudt) mordet på Clemmensen?

Hvilke følelser er der imellem parterne? Hvorfor krænker man? Nævn forskellige grunde… Hvordan reagerer offeret? Nævn flere måder…..

Hvad skal der til, for at man kan tilgive?

Tilgivelse er en proces og har flere elementer i sig: 1. Først udtrykkes vrede og frustration i klare vendinger, så følelserne kan blive forløst. Det gøres over for den, der har gjort dig ondt. Det kan gøres enten gennem ord eller i brevform. Det er ikke nok at gå og tænke på, hvor vred du er. Vrede tanker har det med at blive ved med at fylde op og køre rundt i tanker og sind og ende med at skabe bitterhed og hævn.

Det er vigtigt, at alt kommer til udtryk, så her skal der ikke tages hensyn til krænkeren. Han skal vide fuldt ud, hvad dette har gjort ved dig. Du skal tømmes helt for at kunne være fri til at bygge videre på jeres forhold.

For de fleste mennesker opfattes tilgivelsen som en følelse For de fleste mennesker opfattes tilgivelsen som en følelse. Når man har tilgivet vedkommende, så er vreden borte og relationen genoprettet, som om intet var sket. Det er en misforståelse!

Tilgivelse kan forklares som en proces – en handling, der tager tid Tilgivelse kan forklares som en proces – en handling, der tager tid. Tilgivelse er ikke bare noget vi gør, men noget der tager tid, og afhængig af handlingen, der er begået, kan det tage længere eller kortere tid.

Når der er sket en forbrydelse… Kan du huske sagen om Peter Lundin?….. Skal offer og gerningsmand konfronteres med hinanden? Hvorfor Hvorfor ikke?

Hvad skal krænkeren gøre?

Når du har lyttet……

Og været ked af det

Kan man beslutte sig – nu skal vi videre…..

Og man kan ikke vende tilbage til det og være sur igen!!!

Tilgiv dem, for de ved ikke hvad de gør Tilgiv og I skal få tilgivelse Tilgiv hinanden, hvis den ene har noget at bebrejde den anden Som Herren tilgav jer, skal I også gøre