3.1. Hvor meget skal du spise om dagen (10 MJ) 3.2.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Flashcard-spil Kost - kostråd
Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
- en lille lektie i det rigtige
Information om Nøglehullet 2011
Nr. 4.1: (Kompas udfoldet for sukker)
Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Anbefalinger for sund frokost i daginstitutioner v/ Maria Haukrogh
Måltidssammensætning
Nyt projekt ”Nordisk sundere mad på farten”
Hjertevenlig kost i praksis
Småtspisende ældre ”Vidste du at… småt er rigtig godt!”
Kost og træning.
Svømmetalenter og optimal kost
Mad til unge på høj- og efterskoler
- vejen til en sund balance
Hvorfor et Nøglehul på spisesteder?
Hvad er interessant for brødindustrien
Energiomsætning hos mennesket
Hvad er Nøglehullet og hvordan kan din virksomhed bruge det
Kost i hverdagen Poula Patursson Klinisk diætist, Rigshospitalet
Målgruppeanalyse og sundhedsudfordring
Information om Nøglehullet 2011
Dias 1 – fiskeolier, vitaminer og mineraler
Sådan skaber vi Fuldkornsfordele sammen
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
KOSTPROGRAM 2013.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Dias 1 – kompasset udfoldet for sukker
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
8.1. Få bevægelse ind i hverdagen - voksne mindst 30 minutter om dagen 8.2.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
VITAMINER OG MINERALER
Nedsætter fedtindholdet
Sund og velsmagende mad Ernæringslære.
5.1. Vælg det sunde fedt 5.2 Undlad eller skrab fedtstof på brødet 5.3.
1. Undlad eller skrab fedtstof på brødet 2 Så meget fedt bliver det til på en uge 3.
Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Kvalitet, variation mellem sorter, marker og i marker Landskonsulent Jon Birger Pedersen Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Planteproduktion 2004.
1. Vælger du det sunde brød? Tjek næringsdeklarationen, så kan du se, om det brød, du spiser, er sundt. Brødet er sundt, når det indeholder mange kostfibre.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Diabetes Diabetes Mellitus. Hvad er diabetes? Forhøjet blodsukker pga. ingen eller relativ insulinmangel.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Stegt 15 g fedt Rå 15 g fedt Uden fedtkant 8 g fedt FEDTINDHOLD I EN SVINEKOTELET Landbrug & Fødevarer.
Stegt 8 g fedt Rå 11 g fedt Uden fedtkant 4 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE FLÆSKESTEG Landbrug & Fødevarer.
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Sådan skaber vi Fuldkornsfordele sammen
Hvor kommer kulhydrat fra?
Seks veje til din sundhed
Hvad er fuldkorn og hvorfor fuldkorn?
Hvad er fuldkorn og hvorfor fuldkorn?
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
FULDKORNS SUNDHEDSGAVNLIGE EFFEKTER
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Hvordan kan jeg arbejde med fuldkorn på mit fagområde?
Hvor kommer kulhydrat fra?
FULDKORNS SUNDHEDSGAVNLIGE EFFEKTER
Hvordan kan jeg arbejde med fuldkorn på mit fagområde?
FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?.
Præsentationens transcript:

3.1

Hvor meget skal du spise om dagen (10 MJ) 3.2

Vælg fuldkorn først 3.3 Kilde: & skal Hele kornet = fuldkorn kim frøhvide aleuronlag

Sådan får du 75 gram fuldkorn om dagen 3.4 Kilde:

Tilbered helst kartoflerne uden brug af fedtstof 3.5

Så meget fedt får du pr. 100 gram 3.5

Kig efter Fuldkornslogoet og Nøglehulsmærket 3.6 ProduktgruppeFuldkornsindhold* Mel, gryn, ris100 % Brød50 % Knækbrød60 % Morgenmadscerealier60 % Pasta og nudler (uden fyld)60 % ProduktgruppeSukker*Fedt*Kostfibre *Natrium* KartoflerMaks. 1 g (tilsat)--Maks. 0,2 g Brød**Maks. 5 gMaks. 7 gMin. 5 gMaks. 0,2 g Knækbrød og skorper*** Maks. 5 gMaks. 7 gMin. 6 gMaks. 0,2 g Morgenmads- cerealier*** Maks. 13 gMaks. 7 gMin. 6 gMaks. 0,2 g * Indholdet er regnet på produktets tørstof * indholdet er pr. 100 gram af fødevaren. ** skal indeholde mindst 25 % fuldkorn. *** skal indeholde mindst 50 % fuldkorn.

Kun 6% spiser nok fuldkorn Gram fuldkorn pr. dag 3.7 Kilde: DTU Fødevareinstituttet, 2008,

Vi skal spise flere kartofler Gram pr. 10 MJ 3.8 Kilde: DTU Fødevareinstituttet, Danskernes kostvaner 2003/08