3.1
Hvor meget skal du spise om dagen (10 MJ) 3.2
Vælg fuldkorn først 3.3 Kilde: & skal Hele kornet = fuldkorn kim frøhvide aleuronlag
Sådan får du 75 gram fuldkorn om dagen 3.4 Kilde:
Tilbered helst kartoflerne uden brug af fedtstof 3.5
Så meget fedt får du pr. 100 gram 3.5
Kig efter Fuldkornslogoet og Nøglehulsmærket 3.6 ProduktgruppeFuldkornsindhold* Mel, gryn, ris100 % Brød50 % Knækbrød60 % Morgenmadscerealier60 % Pasta og nudler (uden fyld)60 % ProduktgruppeSukker*Fedt*Kostfibre *Natrium* KartoflerMaks. 1 g (tilsat)--Maks. 0,2 g Brød**Maks. 5 gMaks. 7 gMin. 5 gMaks. 0,2 g Knækbrød og skorper*** Maks. 5 gMaks. 7 gMin. 6 gMaks. 0,2 g Morgenmads- cerealier*** Maks. 13 gMaks. 7 gMin. 6 gMaks. 0,2 g * Indholdet er regnet på produktets tørstof * indholdet er pr. 100 gram af fødevaren. ** skal indeholde mindst 25 % fuldkorn. *** skal indeholde mindst 50 % fuldkorn.
Kun 6% spiser nok fuldkorn Gram fuldkorn pr. dag 3.7 Kilde: DTU Fødevareinstituttet, 2008,
Vi skal spise flere kartofler Gram pr. 10 MJ 3.8 Kilde: DTU Fødevareinstituttet, Danskernes kostvaner 2003/08