Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Trivsel - et fokusområde
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Seksuelle overgreb mod børn i Danmark
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Et væksthus for børn og voksne
Lærerprofessionen.
MIN skabelon MIN generalisering! MIN specielle virkelighed!
Forældre fremmer fællesskabet
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Forældremøde X årgang.
Skolereformen Overordnede mål:
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Unge & IT. Kampagne og rekruttering af rollemodeller.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Velkommen Til Øster Snede Skole.
Det gode klasserådsarbejde
Kontaktforældre - et vigtigt led mellem skole og forældre Kontaktforældrene er et vigtigt led mellem skole og forældre. Kontaktforældrene repræsenterer.
Trivsel for alle Ans skole 14. April 2011.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
Fortæl om din seneste succes i klasseværelset. Hvordan påvirker fraværet de klasser, du underviser?
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Elevenstrivsel.dk Målgruppe Sårbare elever Årsag: -Stress -Forældres skilsmisse -Generel uro i familien -Forventningspres -Uddannelsespres -Et særligt.
Lindegårdsskolens forældre samarbejde Forslag til Skolebestyrelsen den 11. oktober 2006 den 11. oktober 2006.
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Relationer – børn imellem
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 1 December 2006 Vintersbølle Skole.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Folkeskolereform 2014.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Fællesskab og relAtioner i fdf
Forældreinddragelse Støt dit barn til et liv uden tobak.
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Vision og mål for Aalborg Kommunes skoler
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Hvad er en trivselsgruppe ?  3-5 forældregrupper, som er sammensat af lærerteamet  Trivselsgrupperne forsøges blandet ifht. sociale kompetencer  Det.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Fleksible fællesskaber
Klassesamtale om resiliens
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Fuglevængets værdier Mangfoldighed Rumlighed Livsglæde
5 gode argumenter for hvorfor det skal til din klub
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Unge & Rygning: Forældres rolle
Præsentationens transcript:

Forældre som ressource i skolen

Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger og værdier i forældrekredsen

Målet kunne være   At give forældregruppen et godt kendskab til hinanden.   At få synliggjort hvad forældrene har af ressourcer og erfaringer som elever, forældre og skolen kan få gavn af.   At styrke forældrenes engagement omkring fællesskabet i klassen – i fredstid.

Målet kunne være:  At give forældregruppen et godt kendskab til hinanden  At få synliggjort hvad forældrene har af ressourcer og erfaringer som eleverne, klassen og skolen kan få gavn af  At styrke forældrenes engagement omkring fællesskabet i klassen - i fredstid

Inddeling af større børn De integrerede børn (64%) -Børn der har let ved at tale med mindst én voksen og én type venner De voksnes børn (16%) -Børn der har let ved at tale med mindst én voksen – men ikke med venner Kammeratskabsgruppens børn (14%) -Børn der har let ved at tale med mindst én gruppe venner – men ikke med voksne De isolerede børn (6%) - Børn der ikke har let ved at tale med hverken voksne eller børn

Den onde cirkel Passer ikke skolen Søger sammen med andre unge med problemer Konflikter hjemme Konflikter med lærere/andre elever Tager stimulanser (sprut eller stoffer) Kriminalitet Isoleres af andre unge

Den gode fortælling 80% 15% 5%

Forældre som ressource  Forældre er nødvendigvis ikke klogere end børnene – men vi har som forældre et større erfaringsgrundlag

Forældres ansvar for fællesskabet  Bidrager til at gøre skolegangen interessant og spændende.  Bakker op om det der foregår i skolen og fællesskabet omkring klassen.  Tager et fælles ansvar omkring normer og værdier.  Skaber sociale aktiviteter, som fremmer klassens sociale ansvarlighed.  Laver aftaler for rammer for klassens sociale liv.

Ressourcebanken  Fortæl hvad du kan bidrage med i: –Undervisningen –Klassefællesskabet –Fritiden  Fortæl om dit barn –Specielle behov –Barnets væsen –Hvordan du gerne vil have andre hjælper dit barn

Erfaringsgrundlag  Konceptet blev præsenteret i Hedensted kommune 2008  Konkret eksempel fra Juelsminde  Udsagn: Lærerne har stor glæde af skemaet ”Fortæl om dit barn”  Forældre møder talstærkt op i indskolingen  Et godt og dialogbaseret forældresamarbejde styrker klassens sociale liv, trivsel og læring

Forældregruppe En forældregruppe i en klasse på 25 elever består af:  50 hjerner  50 forskellige faglige baggrunde  50 forskellige kendskaber til lokalområder og lokale kulturer, historie m.v.  Mindst 500 års sammenlagt erfaring med job, fritidsinteresser, hobbys m.v.

Din værdi for fællesskabet  Du er unik og dit barn er unik  Du har en erfaring som kan være guld værd for andre  Du kan medvirke til større forståelse og dermed minimerer risikoen for mobning  Du kan være med til at give børnene nogle fantastiske oplevelser  Hvis andre kender dig, kan de bedre forstå dine holdninger  Hvis andre kender dig, kan de bedre hjælpe dit barn Alles erfaringer er lige meget værd :  Kan du fortælle om junglen eller kan du sy kostumedragter til klassens teater?  Ved du alt om sælerne i Grønland eller kan du sømme en skatterrampe sammen?  Er du hamrende dygtig til at sejle en kano eller er du god til at styre klassekassen?

Forældre og netværksdannelse Hjælpeskema til ”Fortæl om dit barn”:  Dette skema er tænkt som et forslag til, hvad du kan fortælle om dit barn. Måske har du helt andre ideer. Vælg selv hvad du vil fortælle om.  Du er som forældre den, der kender dit barn bedst. Så du ved, hvad dit barn kan blive glad for, ked af, hvordan det skal trøstes og hjælpes osv.