TR-træf om OK15 Ved Ghita Parry, formand Line Posselt, direktør &

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Overenskomst 2011 Kravindsamling   God debat! 1.
Advertisements

Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Debatoplæg ok’o8 Velkommen til medlemsmøde ok’o8.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. OVERENSKOMST – FAGLIGHED – TRIVSEL OG SYGEPLEJEFAGLIG.
Følg Yngre Læger og OK 15 yl.dk/OK15. Følg Yngre Læger og OK 15 yl.dk/OK15.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. TR-OMRÅDEMØDE 18. MARTS 2013 OK 13 REGIONAL.
Tillid Temadag for AMIR
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE OVERENSKOMST- FORHANDLINGERNE 2011 RESULTAT.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVILKEN INDFLYDELSE KAN OK-13 FÅ FOR TRIVSEL.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KRAV TIL OK 11 DET REGIONALE OG KOMMUNALE OMRÅDE.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. OVERENSKOMST- FORHANDLINGERNE 2011 RESULTAT.
Strukturreformens år 1 – kvalitetsreformens år 0: Hvor bevæger vi os hen? Og hvad med det kommunale selvstyre? Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet.
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Miljøvurderingsdag –
Tillidsreformen – hvordan har jeg arbejdet med reformen og hvor langt er vi nået? MED konference
Kodeks for offentlig topledelse
Medalje til Høje-Taastrup
Overskrift 40/42 pkt, Maks 2 linjer Underoverskrift, 14/16 pkt For at vise hjælpelinjer: 1.Højreklik på slidet og vælg “Gitter og hjælpelinjer” 2.Kryds.
Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage.
Jytte Wester TR og medlemsmøder Overenskomstforhandlingerne – 16. marts 2011.
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
OK15 Alle aftaler er 3-årige
Urafstemning OK15 En guide til at stemme.
RLTN. OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTN- området den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVILKEN INDFLYDELSE KAN OK-15 FÅ FOR SYGEPLEJEFAGET.
1 O.13 – baggrund for forhandlinger  Smal økonomisk ramme  Behov for omstilling og effektivisering  Reformer  Lærerarbejdstid  Bedre rammer for ledelse.
OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig
OK 15 Forlig med KL og RLTN.
Velkommen til medlemsdebat Overenskomst 2011
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Temaer for mødet Aktuelle kommunale udfordringer Formålet med det fælleskommunale kvalitetsprojekt Forventninger til regeringens kvalitetsreform Det videre.
Orientering fra det politiske liv v. Tina Lambrecht Årskonferencen for TR 3. september 2012.
KREDS MIDT TRÆF VELKOMMEN 1. INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst.
Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Center for Arbejdsmarkedsforskning, (CARMA) Aalborg Universitet FTF Midtjylland, årsmøde Torsdag den 15. november 2007 ’Ok 08, forlig eller storkonflikt’?
Titeldias (uden baggrundsfarve) Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg.
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
Aftale om psykisk arbejdsmiljø FTF’s arbejdsmiljøseminar Den 26. september 2007 Mette Bergmann - viceformand Lisbet Lund – faglig sekretær.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light AARHUS UNIVERSITET AU STIPENDIESTRUKTUR - VERSION 2 LISE WOGENSEN BACH, PRODEKAN TALENT, PH.D.-SKOLELEDER.
Lønforhandling. De vigtigste pointer Lønforhandling foregår hele året Der er penge – det er et spørgsmål om, hvem der får dem Din tillidsrepræsentant.
FOA-Leder Landsmøde 2012 Kolding, 7. juni FOA – Et lederfagforbund ”Beretning” om Hvad har fyldt i lederarbejdet? Velfærdsledelsesdagsordenen De.
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Dagens temaer –Baggrunden for personalepolitikken og servicetjekket –Regler og rammer i personalepolitikken –Den lokale proces: præsentation, forberedelse.
OK-11 tidsplan og hvornår/hvordan får man indflydelse? info, baggrund og nyheder på
Hvad siger medlemmerne ER vigtigt til OK15
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
MED- systemet er dit – brug det!
Temaer for OK18 og en temperaturmåling
De tre offentlige arbejdsgivere Staten – årsværk, heraf ca læger Kommunerne – årsværk,
Overenskomst-forhandlinger 2018
Introduktion til OK13 1.
Tillidsreformen i regionerne
Medlemsmøde for statsansatte
DET SAMLEDE RESULTAT 2-årig aftale REGIONER
VELKOMMEN TR møde STAT OK18 Ghita Parry, formand
OK 2018 – i mål i overtiden Hvorfor var det så svært
VELKOMMEN TR stormøde SHK OK18 Ghita Parry, formand
OK 18 TR møde 5.4. Scandic.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
TR-kursus I A Løn - lærere ved VUC 13. september 2018 Torben Thilsted
X OK15 resultatet.
Introduktion til OK13 1.
Præsentationens transcript:

TR-træf om OK15 Ved Ghita Parry, formand Line Posselt, direktør & Malene Hjørnet, forhandlingschef

Dagsorden for TR-træf om OK15 1. Ghita om politiske tendenser op til OK15 2. Tillidsreformen – de 7 principper 3. Debatoplægget – hvilke krav skal vi prioritere? 4. Diskussion ved bordene 5. Hvad skal I når I kommer hjem igen? 6. Tidsplan for forhandlingerne 7. Hvad ligger der på Ghitas skrivebord? Ghita: fx Hvordan har den danske model det ovenpå lærerkonflikten? Vi kan stadig forhandle! Hvis vi skal have et decentralt system, skal vi have mulighed for at indgå lokale aftaler (det har DLF lidt svært ved). Sine Sunesen sagde på Forhandlerkonferencen, at de ikke angriber TR’erne; men at de vil have færre og bedre TR’ere. Tillidsreformen – dens historik og hhv. B- og A-sides mål med reformen. Den økonomiske situation – skyerne er så småt ved at lette; men vismænd osv. synes stadig det vil være et ‘flot’ resultat, hvis vi undgår lønudhuling (og det er ikke svært for inflationen er lav). Det ye forhandlingsfællesskab. Præsentere Malene og Line.

Tillidsreformen – ‘Aftalen om modernisering af den offentlige sektor’ Parterne i aftalen er: Danske Regioner, FTF, Økonomi- og Indenrigsministeriet, OAO, KL og AC Aftalen bygger på 7 principper: 1. Styring i den offentlige sektor skal fokusere på mål og resultater frem for regler og procedurer. 2. Dialog, åbenhed og klare mål skal være udgangspunkt for opgaveløsningen. Åbenhed om prioriteringer. 3. Ledelse og styring skal tage afsæt i tillid og ansvar. Medarbejderne skal kunne udfolde deres engagement og faglighed. Til gengæld pligt til at holde fagligheden ved lige samt fælles ansvar for at målene nås.

…tillidsreformen fortsat… 4. Udvikling og fagligt handlerum skal bygge på velbegrundet dokumentation. Ressourcerne skal anvendes effektivt. 5. Opgaveløsningen skal baseres på viden om, hvad de virker. 6. Ledelse og engagement skal fremme innovation. Organisationsudvikling. 7. Offentlig service skal inddrage borgernes ressourcer. Borgerne skal understøttes i at tage ansvar for eget liv.

Kravindsamling, debatoplæg og den videre proces De nye rammer om forhandlingerne – hvor er Kost & Ernæringsforbundet Hvilke udfordringer er der på arbejdspladserne? Hvad ønsker medlemmerne sig? Vi skal lave en ”ønskeliste” HB Sundhedskartellet Forhandlingsbordet Hvad kan der rejses krav indenfor … Arbejdsliv og arbejdsmiljø Løn og pension Fag og kompetenceudvikling Medindflydelse og medbestemmelse Andet 5 min. summen ved bordene om udfordringer på arbejdspladserne.

Krav om arbejdsliv og arbejdsmiljø Arbejdstidsaftalen Mulighederne for lokal tilpasning Balance mellem arbejdsliv og familieliv Frokostpausen Medindflydelse på tilrettelæggelse af arbejdstiden Tryghed i ansættelsen Arbejdsmiljø

Løn og pension Generelle lønstigninger Indplacering på lønskalaen Tiltrække og fastholde medarbejdere I den offentlige sektor – udviklingstendenser, muligheder og barrierer? Er lønmodellerne tidssvarende? Ledere Reguleringsordningerne Lokal løndannelse Pensioner Ved OK13 var dette tema det absolut højest prioriterede af medlemmerne af Kost & Ernæringsforbundet. HB tror at dette fortsat er tilfældet. Man skal være berettiget til fulde dagpenge, hvis man arbejder på fuld tid, sagde HB på mødet den 20. maj.

Faget og kompetenceudvikling Nye opgaver og nye arbejdsmetoder Faget er under konstant udvikling. Hvad ser vi inden for vores fag? Kvalitet Kompetenceudvikling og faglighed Professionsplatformen Forskning og udvikling

Medindflydelse og medbestemmelse Samarbejde, dialog, tillid Omstruktureringer medfører mange opgaver for tillidsrepræsentanter Tidssvarende MED-system Medinddragelse skal sikres Tidspunkt for medinddragelse skal understreges Reduktion i antallet at tillidsrepræsentanter og valgområder kan blive et tema

Tillidsrepræsentantens opgave Indkalde til medlemsmøde, hvor I får en god diskussion af debatoplægget og hvilke krav I vil stille. Måske dukker der nye krav op i diskussionen? Indmelde krav (I modtager en elektroniske kravindsamling fra forbundet)

Medio august: Kravindsamlingen påbegyndes Tidsplan for OK15 Medio august: Kravindsamlingen påbegyndes Primo september: Kravindsamlingen slutter September: Behandling af krav i forbundet Okt.-dec.: Behandling af krav i forhandlingsfællesskabet Dec.-feb.: Forhandlinger Ultimo feb.: Resultat eller sammenbrud Marts: Urafstemning eller iværksættelse af konflikt Husk at gøre alle medlemmer opmærksom på, at de skal opdatere deres medlemsoplysninger i januar 2015, så forbundet har de rette oplysninger, når der skal sendes urafstemningsmateriale ud.

Hvad ligger der på Ghitas skrivebord?