Kloakering i den spredte bebyggelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Anvendelse af slam på.
Advertisements

Oplæg om den nye offentlighedslov – set fra ombudsmandens stol v/Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen Seminar, Kammeradvokaten, 20. november 2013.
Vil du have en fuldmagt fra en borger?
NORDVAND Får vi en vej igen?
Bilag 3 · Bekendtgørelse om fiskeres hviletid Bekendtgørelse om fiskeres hviletid 1) I medfør af § 4, stk. 3, § 57 og § 70 i sømandsloven, jf. lovbekendtgørelse.
De seneste ændringer af jord-forureningsloven Ulla Højsholt Funktionsleder Jord & Affald Miljøstyrelsen.
Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Kloakering af sommerhusområdet i Sømarken
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Vedligeholdelse af private vandløb under veje
Regnvand og spildevand i Hellerup Maglegård grundejerforening
Bly i drikkevandet I 2011 var embedslægen involveret i en sag i Tønder om bly i drikkevandet Embedslægen kontaktede bl.a. Sønderborg Kommune – havde.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Jordvarmeboringer Jens.
Ikrafttræden 1. juli 2010 Klager, der er indbragt for KLFU inden den 1. juli 2010, færdigbehandles efter de hidtil gældende regler. KLFU er obligatorisk.
Udnyttelse af miljøgodkendelser
Vordingborg Spildevandsplan Vision workshop
Karen V. Thomasen Heden og Fjorden
Hvorfor skal spildevand renses
Status og forventet tidsplan Forvaltningen er pt. ved at lægge sidste hånd på et forslag til vandhandleplan. Den videre proces: • 31. majKlima- og Miljøudvalget.
Teknisk Workshop om NemHandel Heinrich Clausen Århus den 4. november 2010.
Egedal Kommune: Mette Skougaard Mads Ærtebjerg Nielsen
Opdatering af § 3 natur-registreringen
Vil du godkende eller afvise en forespørgsel om en fuldmagt?
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har givet?
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået?
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået? Hvis du som medarbejder har fået en fuldmagt af en borger, betyder det, at du kan handle på vegne af.
Spildevandsrensning i det åbne land i Guldborgsund Kommune
Fremtidige muligheder for boligejere og virksomheder for at udtræde af kloakopland Vibeke Plesner, Naturstyrelsen.
Fokus på konkret viden forud for anvendelse af jura
Indlæg på Gudenåkonferencen på "Værket" den 9. maj 2008 ”Punktkilderne – Indsats og forventninger” Nels Markussen Natur- og Vandchef Miljø- og Teknik Randers.
Teknisk Workshop om NemHandel Heinrich Clausen Tåstrup den 1. marts 2011.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto VVM- redegørelsen retlig.
Velkommen Til informationsmøde om
Workshop I På kant eller forkant ?
Oplæg – Aalborg Kommune, Jette Jensen Hvordan løfter vi mængden af overtrædelsessager affødt af Naturstyrelsens § 3 opdatering ?
Spildevandsrensning i Vordingborg Kommune
Kloakering af Vejlby og Vrist sommerhusområder… Harboøreland
ODAs Årsmøde 14. november 2014 Hvad efterspørger kommunen? - fremfinding af digitale sager i arkiveringsversioner og søgning i MiNEA Mie Andersen Emilie.
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Status for vandløbsindsatser.
Miljøbeskyttelseslovens § 19 og § 33
SU til bachelor Du er indskrevet på din bacheloruddannelse indtil du har fået din sidste karakter. Sidste karakter kommer i august, derfor er du indskrevet.
14. januar 2015 Havneterminalen Skanseodde Orienteringsmøde 14. januar 2015 Områdechef Karsten Baisgaard.
Kloakfornyelse i Thorsø Borgermøde 19. januar 2015
Ændring af bekendtgørelsen om elektronisk regning ”Bekendtgørelse om information i og transport af OIOUBL elektronisk regning til brug for elektronisk.
Separatkloakering Kirke Hyllinge
Naturhensyn - genopretning Tanker fra en kommune Anja A. Hansen Naturmedarbejder, Lyngby-Taarbæk Kommune.
Spildevandsplan Det grønne Råd – møde
Recipientkvalitets-planlægning og vandløbsloven Miljøplanlægning 6. Kursusgang Mandag den 20. september 2004.
Udvidelse af Århus Havn
Plantekongres 2007 Ny miljøgodkendelse af husdyrbrug
Offentlige legepladser Status til Miljøstyrelsen og det videre arbejde Jord-ERFA-Midt, , Per Novrup.
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
1 Vil du tilbagekalde en fuldmagt, du har fået? Hvis du er blevet udpeget som en, der kan handle på en borgers vegne i en digital løsning, er du blevet.
Spildevandskloakering i Mårup Østerstrand Sommerhusområde
Teglvænget, Dannebrogsvej m.fl. - Nu
Nyt fra Sikkerhedsstyrelsen vedrørende autorisationsloven v/Kent Eriksen.
Samletanke.. Samletanke DS 432 Afløbsinstallationer med samletank   Samletanke må kun tilsluttes afløb, der ikke kan bortledes tilfredsstillende på.
Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Dokumentationskrav ved.
Velkommen til borgermøde om DET ÅBNE LAND
Jupiter temadag den 30. maj 2007
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Sommerhus kloakering Odsherred
Vandplanernes spildevandsindsats i spredt bebyggelse
Vi sætter fokus på bedre rensning af dit spildevand 2016.
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Kloakmesterdag, Herning Vand 8. februar 2019
Kloakfornyelse på Kirketoftvej og Skovbakkevej
Præsentationens transcript:

Kloakering i den spredte bebyggelse - 2013 Middelfart Kommune, Natur- og Miljøafdelingen v/ Jane M. Pløger Kommunens kontaktpersoner vedr. spildevand er: Jane Pløger, tlf.: 8888 4830, mail: jane.ploger@middelfart.dk Anders Bo Jensen, tlf.: 8888 4837, mail: anders.bo.jensen@middelfart.dk

Hvorfor rense spildevandet på landet ? Næringsstoffer fra spildevand er med til at forurene vandløb, søer og fjorde. Spildevandsrensningen i byområderne fungerer godt. Landbrug og virksomheder leder ikke længere urenset spildevand til vandløbene. Miljøtilstanden i vores vandløb, søer og fjorde er stadig ikke godt nok. Turen er nu kommet til det åbne land, hvor spildevandet skal renses.

Baggrund Folketinget vedtog i 1997 en lov om spildevandsrensning i det åbne land (lov nr. 325 af 14. maj 1997) Loven blev implementeret i de love og bekendtgørelser, som amterne og kommunerne arbejder ud fra. Amterne udpegede i regionplanerne de vandløb, søer og fjorde, der var påvirket af spildevand. Dette er erstattet af de statslige vandplaner. Kommunerne skal lave spildevandsplaner, som beskriver hvilke renseklasser, der skal overholdes og hvornår det skal være bragt i orden.

Spildevandsplan Kommunen kan i spildevandsplanen bestemme om ejendommen skal kloakeres eller have sit eget renseanlæg. 424 ejendomme er med i spildevandsplanen 2009, samt 54 i tillæg 1 fra 2011 og 38 i tillæg 2 fra 2013. I alt skal: 342 ejendomme skal inddrages i kloakforsyningen 174 ejendomme skal have individuel løsning 90 ejendomme kloakeres i 2013

Status 2400 ejendomme i de gamle kommuner, Middelfart, Nørre Aaby og Ejby, har været omfattet af krav. Indsatsen blev påbegyndt i starten af 1998. Alle ejendomme der skal lave individuel løsning har fået besked. En del sager er dog stadig i gang. 128 ejendomme mangler at kloakeres (2013+2014).

Spildevandsbekendtgørelsen*1 Krav om tilslutning når ejendommen er omfattet af en spildevandsplan: § 8. Inden for et i spildevandsplanen fastlagt kloakopland for det offentlige spildevandsanlæg er grundejerne forpligtede til for egen regning at tilslutte spildevand til kloakkerne gennem lukkede ledninger, når der er ført stikledning frem til grundgrænsen. jf. lovens § 28, stk. 4*2. *1) 1448 af 11/12 2007. Bek. om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4 *2) 879 af 26/06 2010. Lov om miljøbeskyttelse (Miljøbeskyttelsesloven)

Dispensation Ejendomme med godkendt og færdigmeldt renseløsning i kloakoplandet kan søge om dispensation for tilslutning til offentlig kloak i perioden, indtil anlægget er afskrevet (20 år). Der skal indsendes en ansøgning til kommunen, der vurderer og meddeler dispensation.

Myndighed Når det offentlige spildevandsanlæg er færdigt vil I modtage et brev fra kommunen og Middelfart Spildevand med vilkår angående tilslutningen: Tilslutning af spildevand til anlæg skal ske indenfor ca. 6 måneder. Alt kloakarbejde skal udføres af en autoriseret kloakmester. Færdigmelding fra kloakmester skal sendes til Middelfart Spildevand. Tegning over ledningssystem på egen grund skal sendes med. Kun spildevand må ledes til offentlig kloak. (overfladevand kan afledes som hidtil) Septiktank og evt. køkkenbrønd skal sløjfes – eller laves om til en gennemløbsbrønd.

Myndighed Hvis tilslutningen ikke er sket indenfor de 6 måneder: Varsel af påbud om tilslutning Påbud om tilslutning