Elevrådsstruktur. § 1. Der nedsættes elevråd på alle erhvervsskoler, der er godkendt i henhold til § 1 i lov om erhvervsskoler. Elevrådet er elevernes.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse
Advertisements

Orientering om skolebestyrelsesarbejdet
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Årsmøde 2013 i NORDFYN. Scleroseforeningens lokalafdeling NORDFYN.
Forældremøde på Stestrup Skole
Velkommen til den årlige generalforsamling 16. april 2009.
Formål med lokalpolitisk indsats Hvad vil vi opnå? Hvordan vil vi gøre det? 1Basiskursus september 2012 Bente Röttig.
Valg til Skolebestyrelsen
GWCDK struktur.
Fælles lokal uddannelses udvalgskonference på Syddansk Erhvervsskole d. 8. oktober i Odense.
Peder Ohrt Projektnetværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
Stiftende generalforsamling
DTaF’s Lovmappe Afsnit 2 DTaF’s Lovmappe Undervisning DAN-fortræning.
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
Sådan indsættes firmalogoet på denne side •Vælg “Billede” i menuen Indsæt •Find filen med dit logo •Klik på OK Sådan ændres logoets størrelse.
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
Konference 14. april ’10 Forskerparken i Odense Ressourceregnskab i øjenhøjde Konference og repræsentantskabsmøde Den 14. april 2010 kl –
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Udvikling af elevrådet på Blågård Skole
Introduktion Fra projektdeltager til projektmager Unges inklusion i beslutninger Ungdomsunivers Arbejdsformen er todelt: –Politisk arbejde og indflydelse.
Peder Ohrt Rammenetværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Det har vi gang i… Bestyrelsens aktiviteter i dette skoleår samt forbindelse til skolens værdier/målsætninger Status pr
Forældreinformation om skolebestyrelsesvalget Ny skolebestyrelse fra august 2014 Valg hver 4. år Din mulighed for at få indflydelse, nærdemokrati 7 medlemmer.
Beslutningsreferat fra 2. smagning 08 maj 2009: Formanden bød velkommen og gennemgik referatet fra sidste generalforsamling (stiftende) Ses herunder: Navnet.
SKOLEBESTYRELSENS OPGAVER FOLKETINGET BYRÅDET UNDERVISNINGSMINISTERIET BØRNE- OG UNGDOMSDIREKTØR SKOLEBESTYRELSEN: 7 FORÆLDREREPRÆSENTANTER 2 MEDARBEJDERREPRÆSENTANTER.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Skolebestyrelsesarbejdet. Hvor En skolebestyrelse er en bestyrelse på en uddannelsesinstitution, hvor både forældre, elever og lærere samt skolens ledelse.
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
30. maj 2013Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole V/ Pierre Vernet, Bestyrelsesformand.
GENERALFORSAMLING 2011.
Møde i LUU Horsens Lokale efteruddannelsesudvalgs opgaver og samarbejdet med skolerne.
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
Velkommen til Grundkursus Tema 1
KBC/KBCM Stiftende Generalforsamling KBCM/KBC sammenlægning Godkendelse af vedtægter Valg af Formand, Kasserer og Bestyrelse 15. April 2013.
Velkommen Skolestruktur Aktiviteter gennem året Visionsarbejdet
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
Valg til Fællesbestyrelsen for Allingåbro Børneby dagpleje børnehave skole.
Type af klage1. klageinstans2. klageinstansRegel 1. Klage over undervisningen/ uddannelsen SkolenErhvervsuddannelses-loven § 69 2 Klager over en skoles.
VISION HVAD vil vi stræbe efter: HVORDAN når vi frem: HVILKE ‘områder er relevante: Oprettelser af projektorganisation – de overordnede rammer STRATEGI.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
 Bullerup Børnehave - Et lidt ”anderledes forløb”
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
Skanderborg Kommune Valgmøde 3. marts 2014 Baggrundsviden for at kunne varetage skolebestyrelsesarbejdet.
Etnisk Råd Grøndalsvængets Skole. Hvorfor lave et Etnisk Råd? I Københavns kommune har man lavet en udviklingsplan for hvordan byens skoler skal arbejde.
Lokale uddannelsesudvalg Uddannelsesinstitutionens redskab i arbejdet med kvalitetssikring.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Kursusaften for nyvalgte skolebestyrelser 21.november 2012.
Trafikselskabet og kommunen ● Økonomi ● Samarbejde ● Organisation og administration.
Det frie Gymnasium Fra skolens vedtægter: Skolen skal drives på en sådan måde, at den enkelte får størst mulig indflydelse på sin egen situation.
{ Bestyrelseskursus Marts 2015 Bestyrelsens opgaver og ansvar.
2. maj 2016 Område Brønshøj-Vanløse Børne- og Ungdomsforvaltningen INFORMATIONSMØDE OM SAMMENLÆGNINGEN AF VANLØSE OG HYLTEBJERG SKOLER.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Klub Afdeling Forbund LO / Karteller.
Præsentation til forældremøde 2016 Skolebestyrelsen Præstø Skole.
Områdeforældrebestyrelsens arbejde
FINANSIERING LEDELSE (BESTYRELSE OG FORSTANDER)
Overordnede bestemmelser
Styrelsesvedtægt for Varde Kommunes Skolevæsen.
Hvordan bliver arbejdet i LUU en succes?
Referat af bestyrelsesmøde den 21
Sådan nedsættes følgegrupper . . .
Princip for kontaktforældre
Bestyrelsesmøde
Få mere at vide - LYT - SPØRG
Afdelingsmøde den Der kan ikke træffes beslutninger under eventuelt! 1
Bestyrelseskursus Foreningen for ATAKSI/HSP 3. oktober 2015
Referat af bestyrelsesmøde den 30
Narcotics Anonymous’ SERVICESTRUKTUR.
Præsentationens transcript:

Elevrådsstruktur

§ 1. Der nedsættes elevråd på alle erhvervsskoler, der er godkendt i henhold til § 1 i lov om erhvervsskoler. Elevrådet er elevernes officielle repræsentation. Det repræsenterer eleverne over for skolens bestyrelse, leder og lærere. Stk. 2. Elevrådets opgave er at varetage elevernes undervisningsmæssige, faglige, kulturelle, personlige og økonomiske interesser. Stk. 3. Elevrådet har ret til at afgive indstillinger om de forhold, der er nævnt i stk. 2. ” Bekendtgørelse om elevråd ved erhvervsskoler, I medfør af § 29 i lov nr. 210 af 5. april 1989 om erhvervsskoler

Traditionel struktur Et fælles elevråd, hvor afdelingerne bidrager med en repræsentant og en suppleant Vedtægter for elevråd (størrelse og repræsentation af uddannelser, økonomi og regnskabsaflæggelse m.v.)

Tungt og gammeldags Lang vej fra eleven til elevrådsrepræsentant – elevråd – bestyrelse Kræver elevens tid og overskud Skolens ledelse i øjenhøjde med eleven?

I indgangene dannes ved første lektion en fokusgruppe af 3-5 elever. Fokusgruppen har til opgave, sammen med afdelingslederen, at diskutere undervisningsmæssige, faglige, kulturelle og andre felter

Elevens fokus Afdelingsleder er ansvarlig for afholdelse af møder i fokusgruppen Eleverne tættere på beslutningskompetencen Beslutningsprocessen forkortes, indflydelsen forøges Leders fokus Fokusgruppen fungerer også som rådgiver for lærere og afdelingsleder, når nye forhold skal vedtages og implementeres Afdelingsleder kommer tættere på eleverne og deres tanker om uddannelse på Syddansk Erhvervsskole

Hver fokusgruppe vælger elevrådsrepræsentant og elevrådssuppleant til adresseelevråd En repræsant fra hver fokusgruppe på adressen, formanden for beboerrådet fra skolehjemmet samt skolens pædagogiske leder

Hver fokusgruppe vælger elevrådsrepræsentant og elevrådssuppleant En repræsentant fra hver fokusgruppe på adressen, formanden for beboerrådet fra skolehjemmet samt skolens pædagogiske leder En elev fra hver adresseelevråd deltager Elevråd SDE, som er skolens øverste elevorgan

En elevrepræsentant og suppleant vælges til deltagelse i SDE Odense-Vejles bestyrelse.

Fokusgrupper og elevråd på SDE.dk link til site for fokusgrupper og elevråd beslutninger – events – fotos – referater – tænketanke – fra bestyrelsen – arrangementer i afdelingerne m.m.

Chef-gruppen Adresse- udvalg Info til afd. ledere Info til afdelinger

Info til elever om sam- arbejde August 09 kollektiv- vejledning Valg af fokus- gruppe Afd. leder møder med fokus- gruppen Valg af repræsen- tant og suppleant til adresse- elevråd og LUU Møder i fokusgrup per, adresse- elevråd og Elevråd SDE