Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Johs. Bertelsen Frivilligt Forum
Advertisements

Bjarne Ibsen Professor, Forskningsleder
 23. april ”Det danske foreningsliv og det frivillige Danmark som sådan er en del af fundamentet for vores demokrati. Regeringen vil give det frivillige.
Ledelse og innovation - set fra civilsamfundet
Håb og forandring Johs. Bertelsen Frivilligt Forum.
‘Compacts’ i konkurrencestaten
Lyngby-Taarbæk VIDENSBY
Samskabelse af velfærdsservice: Ledelse og rammesætning
Ledertræf Slagelse Kommune 18. april 2012
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
De gode rammer for samarbejde mellem frivillige og kommunen
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Ballerup fra 50´erne til i dag Involvering af borgerne 2020-strategien For med og af i praksis.
Medborgerskab – på sporet
Ledelse af sociale bevægelser
1 Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse Borgerinddragelse og udvikling af lokaldemokratiet i de ny kommuner Om udvikling af en demokratistrategi og eksempler.
Teori-Praksis-holdning
Hvor er KFUM’s Sociale Arbejde på vej hen?. Hvad vil det offentlige? Nye udfordringer? Nye muligheder? Nye vilkår? Tendenser? Det er vi!
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
22. marts 07 Styring med fokus på effekter og faglighed Frederiksberg Kommune 26. januar 2012.
- Vi hjælper dem, der hjælper andre! Udviklingstendenser i medborgerskab og velfærdsinnovation Gladsaxe Kommune, 27. februar 2012 Morten Ronnenberg / Strategihuset.
Kristian Delica, Evaluator og ph.d. studerende Plan, By og Proces, ENSPAC, 1.
Ledelse – i samspillet mellem kommune og civlsamfund
De frivilliges rolle i udviklingen af fremtidens velfærdssamfund Oplæg ved Mads Roke Clausen Medlem af Frivilligrådet – Direktør i Mødrehjælpen Socialchefernes.
Planstrategi, lokal Agenda 21 og Kommuneplan. Forventet tidsplan •Planstrategi ikke som forslag •Kun temarevidering af kommuneplanen Obligatorisk min.
Mit navn er: Lene Smith Riis
Velfærd kontra fattigdom
Tillid Temadag for AMIR
Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi.
Ringkøbing-Skjern Kommune 12. September 2013
Demokratisk underskud i informationssamfundet?
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
Synergi og samarbejde mellem kommuner og frivillige organisationer Center for frivlligt socialt arbejde 6. Juni 2012.
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
Landsbystrategier Borgerinvolvering i Spøttrup Kommune.
Oplæg om den danske kommunalreform v/ Ole Glahn, Det Radikale Venstre
Innovationsaccelererende Forskningsplatforme (IAFP) - i relation til landbrugets videre udvikling Greta Jakobsen, Medlem af Det Strategiske Forskningsråd.
Vores velfærd - 1. okt Vores velfærd – Kommune og borgere i samspil -En fortælling om idegrundlaget, indholdet og perspektiverne i et igangværende.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Teknik og videnskab for samfundet. Den polytekniske læreanstalt - Danmarks Tekniske Universitet (DTU) Oprettet af H.C. Ørsted i 1829 som Den Polytekniske.
Konference Internationalisering – velfærd og udvikling ”Internationaliserings perspektiv for rekruttering, efteruddannelse og.
Er folkeoplysning og folkebiblioteker hinandens modsætninger? Tidl. Formand for Folkeoplysningsudvalget Jens Stenbæk.
Civilsamfundsstrategien Forudsætninger Idegrundlag & Virkemidler Status Udfordringer Oplæg ved NGO Træf 2006 Vejle 18. marts Lars Udsholt Mellemfolkeligt.
Ny styring og ledelse af den offentlige sektor v. MF Steen Gade (SF) Oplæg ved De Offentlige tandlægers temadag.
KIRKERNES ROLLE I FRIVILLIGHEDSSAMFUNDET Nyborg Strand den 4. november 2011 Centerleder Laust Kristensen 1.
Idrætten i en ny storkommune  Kommunens idrætspolitiske målsætninger  Tilskudsordninger  Haller og anlæg  Brugerindflydelse i fremtiden  Strukturen.
Den Nordiske Model Hvad er en velfærdsstat? Analytisk perspektiv
HOVEDORGANISATION FOR OFFENTLIGT OG PRIVAT ANSATTE Beskæftigelsespolitiske område Kommunalreformen Fra national til kommunal indsats.
Det stærke samarbejde - Relationernes betydning Virklund torsdag den 11. september.
Private investeringer i byomdannelse og byfornyelse Lars A. Engberg SBi.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Specialisering: Det civile samfund og sociale bevægelser Ann-Dorte Christensen & Lars Skov Henriksen.
Bibliotekerne i Vejles CB-område? Udgangspunktet Kulturstyrelsen Central- bibliotekerne Kulturministeriet Finansministeriet Det kommunale,- politiske-
AKUT TEAM ”Hvad kan sygeplejersker byde ind med for at inddrage borgere og patienter i relation til den akutte sygdom” v/Gitte Nørgaard, Chef for Sygepleje.
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
Den selvejende institution – mellem stat, marked og civilsamfund Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Prioritering og håndtering af kulturens mange muligheder Center for Ledelse og Styring.
Projektets afdækning af velfærd og dens værdier: - Velfærd som normativ tanke - Begrebet ”velfærdsledelse” - En foreløbig definition af velfærdsledelse.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Temadag Odense 10. november 2015
Samskabelse af frivilliges bidrag til velfærdsservice
Frivillig Fredag 2013 Tema: - Tag livet ind
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
TÆNKER VI FRIVILLIGHEDSOMRÅDET TILSTRÆKKELIGT IND I HVERDAGEN
Oplæg på augustseminar EPOS/gb
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Præsentationens transcript:

Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet

”De tusinde blomster” (1994) Fra ”De tusinde blomster” (1994) over ”Charter for samspil” (2001) til ”Regeringens Civilsamfundsstrategi” (2010)

Samspil mellem kommuner og civilsamfund Rammer og udvikling Kommunalreformen Strategier og rammer for borgerinddragelse og samarbejde Inddragelse af frivillig indsats i velfærdsopgaver Frivillig indsats på kommunale institutioner Offentligt ansattes holdning til samarbejde

Frivilligrådets reformoplæg Som borgere skal vi værne om friheden til at være ordentlige mennesker Læring om medborgerskab skal være et krav på alle uddannelser Kommunerne skal udvikle velfærden sammen med civilsamfundet 4. Erhvervslivet skal bruge mulighederne i civilsamfundet 5. Det kan betale sig, at samfundet investerer i civilsamfundet

Fremme og konsekvenser af social innovation Hvad fremmer/stiller sig i vejen for social innovation? Civilsamfundets/foreningernes rolle Hvilke vilkår understøtter engagement, udvikling og bæredygtighed? Veje til omsætning og udbredelse af sociale innovationer Hvad betyder innovationspresset for samfundet generelt? - og for foreningslivet?