Stikord vedr. workshop II: ”Sprog bygger bro” Projektet "Sprog Bygger Bro" er et 3-årigt brobygningsprojekt, som er finansieret af Region Midt, og som.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Information om tysk/fransk
Advertisements

Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Udviklingschef Anne Holm Sjøberg, Region Hovedstaden
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
SRP på Faaborg Gymnasium 2013
Progression i samfundsfag
De næste 3 timer skal I Til gavn for jeres mission - beboerne
Energi- & Vandværkstedet
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Arbejdsseminar Nyborg
Præsentation af resultater fra Elevtrivselsundersøgelse Hvad stiller man op? Erfaringer fra år 1 på Fredericia Gymnasium – hvor langt er FG?
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
Studentereksamen - stx
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Midtvejsstatus for pilotprojektet LP-modellen i det kommunale dagtilbud Octavia, Roskilde 14.september 2010 kl Pia Guttorm & Ole Hansen.
Uddannelsesforum 2012 Slip dem løs …! Grøndalsvængets skole København Lærer: Elsebet Jakobsen.
Hjælp til at takle troskrisen!. Troskrisens kerne ”Simon, Simon! Satan gjorde krav på jer for at sigte jer som hvede; men jeg bad for dig, for at din.
Hvordan søger man om optagelse?
Fremmedsprogssamarbejde – på tværs af videregående uddannelser Elsebeth Jensen, Uddannelseschef for læreruddannelsen i VIA.
Det Naturvidenskabelige Fakultet Helge Knudsen Velkommen Kristiansand !
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
PRAKTIK SOM GYMNASIELÆRER MIDTVEJSMØDE
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
iPads i sprogundervisningen – erfaringer fra forskning i praksis
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Hvordan lettes overgangen relevant
Rekruttering og motivering
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Skriftlighed i biologi
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
N YE ELEVTYPER – FOKUS PÅ TYDELIGHED, ANERKENDELSE OG STUDIEKOMPETENCE.
Vores fælles fremtidige opgave med gråzoneelever……… ”Hvordan vil du fremover indtænke ”gråzoneelever” i din undervisning”? Hvordan ser du din egen rolle.
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Projekter og netværksdannelse på FG Fredericia Gymnasium 7. februar 2015 Orienteringsmøde om Udviklingsplanen fase 2.
Hvad kan jeg efter 10. klasse ?
Velkommen Midtvejskonference Brobygning mellem teori og praksis i professionsbacheloruddannelserne.
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
HANDLEPLAN PÆDAGOGISK IDRÆT Dato:
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Den sproglige læreplan
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
Vejledning i uddannelsessystemet - Elevernes svar på vores problemer.
Elevproduceret materiale Mulernes Legatskole 27. marts 2014.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Højere kvalitet gennem forøget brug af læringsmål?
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Oplevet god praksis i Hamar: Udbytterigt at få lov til at se og opleve norske skoler og undervisning, herunder det med at samle de tre ældste grundskoleårgange.
7. klasse.
Studie Område 2 Eksamen Fra gymnasieelev til studerende
2.2 Virksomhedens mål Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
E-læring om forflytning Ergonomiseminar maj 2012.
WORKSHOP 2A, DLF-kursus, Krogerup Højskole, 20. oktober 2015.
WORKSHOP 1 Organisation, kommunikation og samarbejde – EUX i praksis.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge?
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Kort oplæg om karrierekompetence i gymnasiet
Præsentationens transcript:

Stikord vedr. workshop II: ”Sprog bygger bro” Projektet "Sprog Bygger Bro" er et 3-årigt brobygningsprojekt, som er finansieret af Region Midt, og som har deltagelse af fire gymnasier og tolv grundskoler. Projektets formål er at øge grundskole- og gymnasieelevernes interesse for og kompetencer i fremmedsprogene. Gennem udvekslingsbesøg på både lærer- og elevniveau udveksles faglig viden, og der sættes fokus på de didaktiske og pædagogiske udfordringer, som knytter sig til fremmedsprogsundervisningen i både grundskole og på stx. Workshoppen tilsigter ikke nuanceret, færdiglavet model til brug derhjemme. I stedet fokuseres på: – Videns – og erfaringsudveksling på tværs af niveauer/ institutioner – Diskussion af behov for brobygning – Mulige modeller for brobygning (herunder afdækning af videns- og materialebehov for vellykket brobygning)

#1: MIN DAGLIGE PRAKSIS -Hvilke ingredienser er der i en typisk sprogtime for mig? Og hvorfor? -Hvad er hjørnestenen(e) i min faglige praksis? -Hvordan håndterer jeg forskellene i elevernes faglige niveau? -Hvordan kan vi hjælpe hinanden på tværs af niveauerne? (hvad kan jeg tilbyde – hvad efterspørger jeg?)

#2: LÆREPLAN OG FÆLLES MÅL a)Hvor godt kender du dit fags faglige mål for niveauet under dit/ over dit? I hvilket omfang indtænker du disse faglige mål i din undervisning? b)I hvilket omfang bygger undervisningen ved gymnasiestart (1.g) på kendskab til grundskolens faglige mål (8. – 10. kl.)? c)I hvilket omfang bygger undervisningen på grundskolens ældste klassetrin (8. – 10. kl.) på kendskab til læreplanen på gymnasialt niveau (1.g) ? d)Hvor, hvornår og hvordan kan sættes ind med henblik på at bygge vellykket bro mellem niveauerne?

HVORFOR SIDDER JEG HER? (”bordet rundt”: 3 min. taletid/ pers.) - Egen erfaring med brobygningsaktivitet? -Overførselsværdi til min egen uddannelsesinstitution? -Hvori består behovet for/ ønsket om brobygning? (er der overhovedet et behov?) -Andre former for ”byggen bro”? -Andet?