Ny medaftale 1/10-2011 Ny medstruktur = nyt lmu i Asgård området 1 Fælles personalemøde den 25/10-11. Tema: Ny medaftale.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
v/ afdelingsledelsen VELKOMMEN!
Advertisements

Fortolkning af AMO reformen
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
SFO Nydamskolen Medarbejderundersøgelse i Sønderborg Kommune 2012
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
Ressourcer i hjertet og hår på brysterne.
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Arbejdspladsudvikling
Valgmøde mandag d. 19. maj Skolebestyrelsens sammensætning • 7 forældrevalgte medlemmer (4 år) • 2 medarbejderrepræsentanter (1 år) • 2 elevrådsrepræsentanter.
GWCDK struktur.
Velkommen til en rejse gennem den nye Arbejdsmiljølov
Ændring i lov pr Uddannelse Kompetenceplan Årlig drøftelse
Hygiejne som strategisk indsats
DT-ledermøde Kongeå Distrikt 26. maj 2011 FamilieSpejd.
En fortællende frise om Nattergalens BUPL støttede projekt: Hvordan ser dagtilbuddet ud i et drengeperspektiv – fra start til slut.
SSID Årskonference 28. april 2009 Sikkerhedsledelse i virksomhedsledelse - brikker til en ny sikkerhedsorganisation.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. TR-OMRÅDEMØDE 18. MARTS 2013 OK 13 REGIONAL.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Workshop I KLIKOVAND 6. December 2012 Et bud på godt samarbejde.
God ledelse er vejen til et godt psykisk arbejdsmiljø
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
Fællesskab for kommunen som en attraktiv arbejdsplads Direktør Helle Bro Social og Arbejdsmarked Holstebro Kommune Januar 2012.
RegionsMEDudvalget Seminar juni 2010 Resultater fra evalueringen af MEDaftalen 2010.
LMU Fogedvænget. Organisationsdiagram, Psykiatri og Social.
. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces.
- Dagtilbuddets Fællesskaber
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
Hvordan får vi indflydelse på den lokale handicappolitik? Hvad gør vi sammen med DH ? Hvad gør vi selv ? Hvordan bruger vi bedst vores indflydelse i DH.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Projektorganisering Styregruppe: Projektgruppe Specialtilbud:
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
DBU Fyn DBU Fyns Formandsklubber. DBU Fyn Historik : Fodboldpatruljer : Fodboldråd i kommunerne 2007: Formandsklub for udvalgte formænd.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Fremtidig struktur arbejdsmiljø HMU 6. december 2012.
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
29. april 2014, Albertslund Kommune
OK 13 Kravsindsamling Inspiration til klubmødet. Temaer for krav til OK 13 Løn Tryghed Beskæftigelsesfremme Arbejdsmiljø Sektorspecifikke krav.
MED-aftale forhandling Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA 1.
Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”
Lederkursus December REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.
Landsorganisationen i Danmark Det nye arbejdsmiljøsamarbejde.
SU-oplæg , 1 Udvikling, samarbejde, medindflydelse og medbestemmelse gennem SU/samarbejdssystemet Ved gennemgang af formål, indhold.
Orientering om proces for tilpasning og ændret organisering af dagtilbuddene Elsted og Lystrup.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Kongressen Øverste myndighed Partistyrelsen Daglig ledelse Den politiske organisation Et antal Underudvalg.
Småbørnsdialog Småbørnsrådet HTLLVSBVLUPSBR DP Udvidet Småbørnsdialog Netværksråd 1 repræsentant fra hver bestyrelse deltager i det lokale netværksråd.
Arbejdsmiljø i MED FOAs arbejdsmiljøtræf april 2012 Nyborg Strand.
Kommunikation og sammenhængskraft i MED-systemet Få jeres budskaber ud.
Måleredskaber i dagtilbud En guide til at vurdere og vælge redskaber til måling af læringsmiljøkvalitet i dagtilbud Juni 2017 Måleredskaber i dagtilbud.
MED- systemet er dit – brug det!
Områdeforældrebestyrelsens arbejde
Overordnede bestemmelser
Temadag for dagplejeledere og dagplejepædagoger, Nyborg Strand 16
Den værdifulde arbejdsplads
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
2. dag - Modul 1A Samarbejdssystem TR-spil Områdeopdeling kommunal / privat Frokost (kl ) Pause (kl ) Festmiddag (kl )
X OK15 resultatet.
Ledelsesevaluering.
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Kravredaktion Arbejdsgrundlag for Kravredaktion OS2kravmotor
Præsentationens transcript:

Ny medaftale 1/ Ny medstruktur = nyt lmu i Asgård området 1 Fælles personalemøde den 25/ Tema: Ny medaftale

Medaftalens formål Et formelt system, hvor medarbejderne igennem repræsentanter er sikret medindflydelse og medbestemmelse Medindflydelse = at blive hørt Medbestemmelse = at være med til at tage beslutninger. 2 Fælles personalemøde den 25/ Tema: Ny medaftale

Udfordringer i medaftalen Områdestrukturen er ikke tydeligt beskrevet, hvorfor der har været flere tolkninger og stor usikkerhed på hvordan det hele skulle skrues sammen. Der har været mange divergerende informationer. 3 Fælles personalemøde den 25/ Tema: Ny medaftale

Strukturen i MED Øverste niveau: Hoved medudvalg (HMU) bestående af ledelses- tillids- og arbejdsmiljø- rep. der repræsentere hele Køge Kommune. Udstikker retningslinjer: Sygefravær, vold mv. Næste niveau: Forvaltnings medudvalg (FMU). BUR, skoler og 0-6 år. I alt 6 ledelses- 12 tillids og 2 arbejdsmiljørep. Alle generelle temaer, f.eks. budgetter 4 Fælles personalemøde den 25/ Tema: Ny medaftale

Strukturen i MED Lokalt medudvalg eller under 20 medarb. = personalemøde med medstatus er det nederste niveau. Antallet i lmu afhænger af antal medarbejdere og afdelinger. I Asgård området skal der være 4 tr-folk, 2 arbejdsmiljørep, 3 ledere, incl. områdelederen og den ene leder skal være arbejdsleder (arb.miljø). 5 Fælles personalemøde den 25/ Tema: Ny medaftale

Benspark - arbejdsmiljøet Vi betragtes som én institution med flere afdelinger, hvorfor der tænkes en sikkerhedsgr. til hele området. Det er nu besluttet, at vi kan have en sikkerhedsgr. (1 sikkerhedsrep. og 1 arbejdsleder) i de enkelte dagtilbud, hvis der er mere end 10 medarbejdere. Dagtilbuddenes sikkerhedsgr. refererer til områdets sikkerhedsgruppe, der er tovholder på sikkerheds- arbejdet i området. Områdets sikkerhedsrep. er Elisabeth og Linda og Jannie er suppleant. Så skal jeg udpege en leder, der skal være arbejdsleder for gruppen. 6 Fælles personalemøde den 25/ Tema: Ny medaftale

Benspark - TR Når området betragtes som 1 institution, tænkes der også, at der kun skal være 1 TR for BUPL og 1 TR for FOA. Derfor inviterer Gitte Abildlund og Solveig Jacobsen, der er arbejdsmiljøkonsulent, BUPL og FOA til en drøftelse. Her skal der også drøftes rammer og vilkår for en område TR. Område TR forventes at træde i kraft pr. 1. jan Fælles personalemøde den 25/ Tema: Ny medaftale

LMU repræsentanter Medarbejderne har 6 pladser i lmu, hvoraf de 2 pladser allerede er besat af 2 arbejdsmiljørep. Elisabeth fra Dagplejen Linda fra Mælkebøtten De øvrige Lmu-pladser er fortrinsvis tiltænkt tillidsrep., hvis der er for få tillidsrep. skal de resterende pladser fordeles mellem de faglige organisationer, så det afspejler personalesammensætningen. 8 Fælles personalemøde den 25/ Tema: Ny medaftale

Ledelsens opgave er: Ikke at blande sig i hvilke medarbejdere, der sidder i lmu. Udpege 2 dagtilbudsledere. Påse at medarbejderrep. stemmer overens med medaftalen om antallet af medarbejdere. At det er TR-repræsentanter, hvis det er muligt At rep. afspejler personalesammensætningen At der vælges en næstformand blandt medarbejderne på førstkommende møde 9 Fælles personalemøde den 25/ Tema: Ny medaftale