Læring i et vejledningsperspektiv

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
FORÆLDREGRUPPE - som en del af behandlingen
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
At bruge disse to ord rigtigt
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
… som skulle arrangere en løbekonkurrence.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
24. november 2006 Lærerseminar Disposition •Soldaten i centrum •Vigtigt om læring •Din rolle i undervisningen •”Hvad vil jeg som skolechef tilbyde?”
Set fra sundhedspersonens side
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Kommunikation på Bornholms Hospital
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Når lærere samarbejder med forældre
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Hvad du har lært Dine nye mentaltræningsvaner. Du har nu lært dig selv bedre at kende som løber • Du er blevet mere bevidst om den tankevirksomhed der.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
I dag er temaet Visualisering
Og hvordan man håndterer den.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Kastanjehaven - Sand Trivsels Agent Opsamlingsdagen 6. juni 2013
Learn2improve Dansk Junior Golf Akademi
Højdevangens Skole Her er godt at lære
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Vi gennemførte en række interview ifm
Børn og sorg - og sprældøde døde
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Hvilke faglige basiskompetencer bør den ideelle talentudvikler besidde? Hvilke personlige egenskaber er vigtige for en talentudvikler at besidde? Hvordan.
Darum skole 4. november 2013.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
Livets Ord September 2009.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Undersøgende. Indkredser situationen: Hvem gjorde hvad, hvor, hvornår, hvordan.? Hvad skete der? Hvem gjorde hvad? Hvad sagde hun? Var alle der? Hvem var.
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Moderne Kvinder Frøkongen.
Program Opfriske de centrale værktøjer i Den motiverende samtale
Læsegruppel ederen. Kursets ethos  Den ethos som kendetegner Læseforeningens aktiviteter er, at litteraturen kan blive genstand for menneskelig erkendelse,
Velkommen til Absalonskolen i Holbæk
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
Lærlingenes psykiske arbejdsmiljø i praktikvirksomhederne Arbejdsmiljøseminar Lærlinge og elevers psykiske arbejdsmiljø i praktikvirksomhederne.
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Procesværktøjer.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Den anerkendende interviewform
Vejlederens kommunikation
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Det levende Ord, som forvandler Vi læser ikke først og fremmest Bibelen for at blive informeret, men for at blive transformeret – for at blive forvandlet.
Tilgivelse.
Den Glade Internationale Venskabsuge!
Pædagogisk forår i København
Peter Westmark Relationskompetence - det er de professionelle voksne der ansvar for kvaliteten af relationen STU - Træf Den
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
Læreren som læringsleder
Afdelingen for Økologi Landbrugets Rådgivningscenter Rådgivning om samarbejde Vores udgangspunkt var Gode varige samarbejder bygger på tillid Det fik vi.
Fortælleren MÅL: Kunne beskrive forskellige fortællertyper og forklare forskellene. Fortællertyper? Hvilken betydning har fortælleren? Hvad kan vi tilføje.
Mig som professionel I denne uge skal vi arbejde med kompetencemålet:
Mit liv - nu med DAT MIT LIV - nu med DAT.
DIDAKTIKLABORATORIE Et laboratorium der arbejder med at udvikle et planlægningsværktøj. ”Et værktøj”, der kan hjælpe os til at se, hvordan Ord som ”Leg-
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
At motivere til forandring
Præsentationens transcript:

Læring i et vejledningsperspektiv Udviklingssygeplejersker Helen Schultz Christine Bagger Silkeborg 29. november 2010 C

Vejlederens roller Superviserende Sådan bør/skal du gøre Rådgivende Hvad kan du gøre? Resultatorienteret Vejlederens billede af verden Procesorienteret Elevens billede af verden Terapi Fokus på et problem eller diagnose Tidligere livserfaringer spiller en stor rolle C Vejledende Coachende Hvordan vil du gribe det an? Hvad vil du? Hvad vil du gøre, hvis … Hvordan gjorde du? Inspireret af Handal & Lauvås: Bagger Schultz. 2009

Hvad vil du gøre for at støtte eleven? Jeg har været vejleder for mange elever. Jeg gør meget for, at eleven skal føle sig tryg og glad. Alligevel oplever jeg ofte, at eleven indimellem har det svært og mister modet. I perioder glider det heller ikke fremad, sådan som vi begge havde forventet, hvilket også påvirker mig. Jeg har oplevet, at en elev er stoppet i praktikken efter forholdsvis kort tid på afdelingen, selv om jeg synes, at hun havde lært meget. Hvordan støtter jeg eleven bedre? Hvad vil du gøre for at støtte eleven? H

Læreprocessen Tid At lære noget kompliceret Plateaufase Fase med usikkerhed, Utryghed og alt føles svært Glæde ved at lære nyt Tid

Hvilke problemer møder du, når du stiller spørgsmål til din elev? C

De 3 H’er Hoved Hænder Hjertet Hvilke overvejelser havde du … Hvilken betydning havde det, at … Kender du teori, der siger noget om …? C Hænder Hjertet Hvad skete der i situationen Hvordan reagerede patienten? Hvordan udførte du proceduren? Hvordan havde du det i situationen? Hvad gjorde det ved dig, at ...? Da patienten blev vred, hvad følte du …?

De tre positioner 1. Første position – elevens erfaringer og oplevelser i situationen 2. Anden position – elevens ser situationen ud fra patienten/pårørende/teamets perspektiv – eleven trænes i at tænke empatisk 3. Tredje position – eleven ser situation i helikopterperspektivet C

Hvordan håndterer du dårlig kemi? Jeg er vejleder for Line, hvilket gik meget godt i starten. Der var hun rimelig afdæmpet og lyttede til, hvad jeg sagde. Nu er hun meget støjende og bedrevidende. Når jeg taler med borgeren, afbryder hun os, og hun taler altid meget højt. Mange gange er det fuldstændigt irrelevant – det, hun afbryder med. Det er virkelig upassende. Hun lytter heller ikke længere til, hvad jeg siger, og hvis hun gør, er det kun for at starte en diskussion om, hvem af os der har ret. Jeg tror ikke, at vores kemi passer sammen. Er det i orden at bede en anden være vejleder for hende, eller hvordan kan jeg håndtere den dårlige kemi, der er mellem hende og mig? Hvordan håndterer du dårlig kemi? H

Selvets grundlæggende behov At blive anerkendt At have en rollemodel At være del af et fællesskab H

Se og anerkend elevens oplevelser Hoved (tanker) H Hjerte (følelser) Hænder (handlinger)

Ros er ikke det samme som anerkendelse C

Anerkendelse giver: Positiv selvopfattelse Betydningsfuldhed Indre drivkraft Ambitioner Hvordan anerkender du eleven? H

Empatisk spejl H

At have en rollemodel giver Støtte Meningsfuldhed Målrettethed Struktur C

C

H

Jeg ser og anerkender dig H

Hvad har du fået svar på i din funktion som vejleder? C

Tre pointer Stil strukturerede spørgsmål i stedet for at give kloge svar! Giv hvad eleven har brug for i stedet for at give det, du tror, eleven har brug for! Vær åben og tålmodig gennem elevens læreproces! C