Dansk Landbrugsrådgivning Mærkevarer – eller bare sikre produkter? Aftagerne forlanger sikre fødevarer – hvordan honorerer vi kravene? v/ Klaus Bergulf.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Virksomhedens interessenter
Advertisements

Tilsyn med og samarbejde om borearbejde
Dancert - Brandventilation 29. Juni 2006 F actory P roduction C ontrol – - Fabrikkens kvalitetsstyringssystem.
Udviklingschef Anne-Lise Schjønning ISS Facility Services
Landscentrets aktiviteter på bioenergi
Egenkontrol.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Notater Ø90-Temadag januar 2006 Konsulent Solvejg Poulsen Hedens & Fjordens Landbrugscenter.
HACCP Comenius Skoleudviklingsprojekt
Fremtidig finansiering af foderstofkontrol Henrik Nielsen & Lis Marianne Hansen PLANTEDIREKTORATET.
Præsentation af Afbrydes ved tryk på Esc. Lasse Ahm Consult - Vordingborg - bidrager med en afgørende forskel Eksempelvis at: halvere dit produktionsspild.
Børnehavevejledningen Cand. Brom
H:\OVH-DL\ANDET\0074amb.ppt 1 Foderstofhygiejne  Landmandens rolle  Bureaukrati?  Nye krav?  Dokumentation  Sporbarhed.
Helt ren, på en helt ny måde !
Risikohåndtering af norovirus
Temadag om norovirus torsdag den 23/ på KolleKolle
Differentieringsmøde DDD 16. november Fødevaresikkerhed …. en verden af muligheder for dem der vil se tingene lidt fra oven, og binde veterinærfaget.
DuPont Crop Protection Lars Byberg Miljø- og kvalitetskonsulent DuPont Danmark ApS Eget ansvar for planteværn giver kvalitet - og skaber merværdi.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Velkommen til Ø90 kursus.
Handel på en moderne bedrift Økonomikonsulent Hans Fink.
Energimærkning af bygninger i Danmark
LANDBRUGSRAADET Plantekongres 10. januar 2006 Krav om sporbarhed og mærkning af fødevarer Morten Andersen Linnet Landbrugsraadet Afd. for Fødevarer og.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl Flerårige energiafgrøder som miljøfremmende foranstaltning Irene Wiborg.
Arbejdet med åbne standarder – fokus på implementeringen af B 103 Oplæg ved 3. workshop for it-governance 21. februar 2007.
Workshop den 4. november 2009 Jørgen Kroer og Thomas A. Rasmussen
Specifikke krav til virksomheder Hvordan kommer I i gang ?
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Maksimal nytte af LandbrugsInfo Kongressen Planteproduktion 2004 Herning den 14.
Det interne regnskab (tidl. arbejdstitel ”Supplerende beretning”)
Statsautoriseret revisor Ove Frederiksen
Nye muligheder for registrering i praksis Markjournal Online og Lagerjournal Online Afdelingsleder Jens Bligaard Landscentret, Planteavl Dansk Landbrugsrådgivning.
Implementering af krav i Hygiejneforordningen i DLG
Landsformandsmødet i Vissenbjerg den 3. april 2014 v/ Chefkonsulent Carl Åge Pedersen. Landsformandsmødet i Vissenbjerg den 3. april 2014 v/ Chefkonsulent.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Ret & Regnskab Velkommen til Ø90 kursus Faktureringsmodulet i Ø90.
Indsæt billede her Samordningsstrukturen på geodataområdet Arne Simonsen Geografisk Infrastruktur, Kort & Matrikelstyrelsen.
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
Fødevarestyrelsen og Plantedirektoratet samarbejder om kontrollen
Gylleteknologi 2007 Hvilke muligheder er der?
IRF - møde Medicinforsøg med børn
Hvor og hvordan afsætter man fiberfraktionen? Thorkild Q Frandsen, Landscentret, Plan & Miljø DLBR Landsdækkende rådgivning Gylleseparering og afbrænding.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Langtidsprognoser for landbrugsvarer Cheføkonom Torben Wiborg Afdeling for Virksomhedsledelse.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Balanced Scorecard Hvilke mål skal nås i loyalitet til den fælles strategi 2009.
IKT i marken – specielt for gartnere Allan Leck Jensen og Iver Thysen Danmarks JordbrugsForskning Informatik og Beslutningsstøtte.
Nye regler for fyldning og rengøring af marksprøjter
Hvorfor er Foderhygiejneforordningen så vigtig? Gorm Lunn PLANTEDIREKTORATET.
Sådan reduceres udledningen af drivhusgasser fra landbruget
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl Hvordan skaffes mere kvælstof til kvægbrugerne? Søren Kolind Hvid Landscentret, Planteavl.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Hvilke rammer giver lovgivningen i dag? Tirsdag den 9. januar 2007 v/ juridisk konsulent Morten Haahr Jensen.
Lagerstyring – krav og værktøj
PLANTEDIREKTORATET Principper for Plantedirektoratets arbejde Morten Ejrnæs.
System til kvalitetssikring af økologiske fødevarer
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Faldgruber i kontrakter - hvad betyder alt det med småt? Tirsdag den 11. januar 2005 v/ konsulent.
Værktøjer til registrering i markbruget
Handel med korn mellem landmænd
Velkommen til åbning af Planteproduktion 2004 Aktuelle udfordringer for dansk planteproduktion. Er der plads til den i det åbne land? v/ fødevareminister.
Ole Knudsen Coop Norden AB Food Varesikring 10. januar 2006 Plantekongres.
Har landbruget visioner? v/chefkonsulent Ivar Ravn Landscentret, Byggeri og Teknik.
Derfor tegner vi kontrakter Direktør Mogens Frederiksen Dansk Landbrugs Grovvareselskab a.m.b.a.
Perspektiver for husdyrproduktion i Danmark
Velkommen Ekspertgruppemøde DANETV 3. marts 2009.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Sådan dyrkes foder til grisene. Heidi Hundrup Projektleder.
Miljøledelse i forhold til miljørisikoscore På vegne af MST projektleder Peter Nygaard, NIRAS samt landbrugssagsbehandler v/Brønderslev Kommune Marianne.
Biodynamisk Landbrug Clara, Sidsel & Marie 9. c.
Forberedende kursus til produktionshygiejne.
januar 2015 Ny computervirus i grønland Registerforskrifter
foderlovgivning SEGES Svineproduktion Foder 2017
heste Sarah Levring Møller.
Frugt- og grøntproducenterne dokumenterer via nettet
Arbejdsmiljøledelse Status på Kronesmileyordningen og samarbejdet mellem AT og de certificerende organer 28. januar 2019 Kåre Appel Weng Sales and Marketing.
Krav ved udførelse af stålkonstruktioner til byggeriet
Velfærdsteknologisk netværksmøde
Vingsted den Svejsekoordination
Præsentationens transcript:

Dansk Landbrugsrådgivning Mærkevarer – eller bare sikre produkter? Aftagerne forlanger sikre fødevarer – hvordan honorerer vi kravene? v/ Klaus Bergulf Kvalitetschef, Landscentret

Dansk Landbrugsrådgivning Hvilke krav taler vi om? Sikre fødevarer Fuld sporbarhed Overholdelse af lovmæssige krav Dyrevelfærd Ingen avisoverskrifter!

Dansk Landbrugsrådgivning Stort set alle landmænd skal leve op til de hygiejneregler på foder- og fødevareområdet, som trådte i kraft den 1. januar 2006 Branchekoden "Vejledning for god produktionspraksis", er udarbejdet som en hjælp til at leve op til de nye regler Sikre fødevarer Foder- og fødevarehygiejne =

Dansk Landbrugsrådgivning Branchekoden anviser eksempler på den kvalitetssikring, der kræves, hvis der anvendes forblandinger eller rene tilsætningsstoffer på bedriften Desuden giver den svar på De hyppigst stillede spørgsmål Anden information vedrørende hygiejnereglerne Sikre fødevarer Foder- og fødevarehygiejne =

Dansk Landbrugsrådgivning Vejledningen og yderligere information findes på LandbrugsInfo under: God produktionspraksis i primærproduktionen - en branchekode Sikre fødevarer Foder- og fødevarehygiejne =

Dansk Landbrugsrådgivning Fuld sporbarhed Sprøjtejournaler Udsæd- og foderoplysninger Gødningsplaner og –regnskab Kvægdatabase Dyrlægeregistrering - og flere andre!

Dansk Landbrugsrådgivning Overholdelse af lovkrav Viden om lovkrav! Almindeligvis lovlydige borgere Godt landmandsskab Egenkontrol Myndighedskontrol 2. og 3. partskontrol Viden om lovkrav! § § § § § §

Dansk Landbrugsrådgivning Dyrevelfærd Det er her vandene skilles Englandsgrise Frilandsgrise Naturkød

Dansk Landbrugsrådgivning Ingen avisoverskrifter Dette er – udover pris - nok det væsentligste for vore købere af primærprodukter! Derfor ikke kun sporbarhed, men også: Sikkerhed i håndteringen!

Dansk Landbrugsrådgivning Kvamilla – et for tidligt projekt? Kvalitetsstyring og miljøledelse i landbruget Baseret på ISO 9001 Standarden for kvalitetsstyring, og ISO Standarden for Miljøledelse Gode erfaringer Ringe belønning ISO 9001 ISO ISO 9001 ISO 14001

Dansk Landbrugsrådgivning Branchekoden "Vejledning om god produktionspraksis" Et samarbejde mellem Dansk Landbrug, Dansk Landbrugsrådgivning og, Myndighederne Plantedirektoratet Fødevarestyrelsen Direktoratet for FødevareErhverv

Dansk Landbrugsrådgivning Kvalitetsstyring og dokumentation ISO 9001 ISO HACCP Opgaver Kvalitetsstyring Miljøstyring Fødevaresikkerhed Produktstandard Kontraktkrav Code of practice - formuleret af aftageren Lov- og myndighedskrav Etisk værdi- grundlag Godt landmandskab Grundlag Kontrolniveau Bedriftscertificering Produktcertificering Firmakontrol Dansk Kalv, Englands-grise Mester Mørt kalvekød Nordjysk Naturkød Grambogård Kalv DanishGAP HEDEGAARD – HACCP Danish Quality Crops Arlagården

Dansk Landbrugsrådgivning DLBR Certification Ny forretningsenhed i Dansk Landbrugsrådgivning DANAK akkrediteret til en række produktcertificeringer Dansk Kalv, Mestermørt Kalvekød, UK-grise, DanishGAP) Koordinerer og følger op på udviklingen I Danmark såvel som internationalt Vedrørende kvalitetskrav til primærproduktionen

Dansk Landbrugsrådgivning Eksempel