Folkeskolereform på Vestre Skole 2014

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
En ny skole.
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældreorientering Skolereformen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Ny Skolereform Sådan gør vi i Vonsild
Skolereformen på Peder Syv Skolen
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Program: Overblik over fagfordelingen Velkomst Skolereformen generelt
Et væksthus for børn og voksne
VELKOMMEN TIL FORÆLDREMØDE. REFORMENS MÅL ER: • AT GØRE FOLKESKOLEN ENDNU BEDRE OG UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, SOM DE KAN • AT HÆVE.
Skolereform ’14 - Gesten Skole (børnecenter)
Folkeskole-reformen August 2014.
På vej mod folkeskolereformen
Information om den ændrede skoledag Komme- og gåtider m.m. for elever Juni 2014.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Ændringerne Understøttende undervisning Uge-struktur ??
Skolereformen Overordnede mål:
Reformmesse på Sofiendalskolen
En Ny Folkeskole fra 1. august 2014
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereform 3 overordnede mål:
Folkeskolereform på Mølleskolen 2014
Velkommen til valgmøde
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Folkeskolereform pr. 1. aug Ambitiøst løft af folkeskolen •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Folkeskolereformen på Kirkebakkeskolen Anette Leonhard
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Folkeskolereformen2014.
Folkeskolereformen - generel information
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Folkeskolereform Version 1.0
Skolereform 2014 Hodsager Skole.
Ændringer i forbindelse med reformen Med den nye reform indføres følgende ændringer af timefordelingen i udskolingen : Dansk i klasse får eleverne.
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Folkeskolereformen på vores skole
Folkeskolereform 2014.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Informationsmøde om skolereformen 17. Juni 2014 Nordals Skolen.
Folkeskolereform Forældremøde nr maj 2014.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Folkeskolereform Camilla: Velkomst.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Skolereform – Fourfeldtskolen 2014 Steffen Lawaetz
Folkeskolereform Politiske mål
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Folkeskolereform Politiske mål at udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan at mindske betydningen af social baggrund at øge elevernes trivsel.
Sædding/Ådalens lokalskole
Læringsreformen Hvad er formålet med reformen? – Formålet er: – at alle elever skal blive så dygtige, som de kan blive – at mindske betydningen af den.
FOLKESKOLEREFORM FELDBORG SKOLE JUNI TRE MÅL  FOLKESKOLEN SKAL UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, DE KAN  FOLKESKOLEN SKAL MINDSKE.
SKOLE- REFORM En ny retning – en ny skolevej. De gode intentioner Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen.
 Hvad er formålet med reformen?  Formålet er:  at alle elever skal blive så dygtige, som de kan blive  at mindske betydningen af den sociale arv 
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Præsentationens transcript:

Folkeskolereform på Vestre Skole 2014 Mål: Alle børn skal lære så meget de kan Betydningen af negativ social arv skal mindskes Tilliden til – og trivslen – i folkeskolen skal stige

Folkeskolereform på Vestre Skole 2014 Midler: En længere og mere varieret skoledag Praksisnær og anvendelsesorienteret undervisning Den åbne og udadvendte skole Synlig læring

Folkeskolereform på Vestre Skole 2014 Hvad er synlig læring: Tydelige læringsmål; dvs. eleverne ved, hvad de er ved at lære Hyppig feedback fra lærere, forældre og elever Høje forventninger

Folkeskolereform på Vestre Skole 2014 Fokus i 2014-15 Dansk og matematik – arbejde med individuelle læringsmål - HOLDDELING Alle lærere skal efteruddannes i ”synlig læring” i de kommende 2 år Elevsamtaler Bevægelse i undervisningen

Folkeskolereform på Vestre Skole 2014 Elementer i dagsskemaet: Fagdelt undervisning som vi kender det(næsten) Understøttende undervisning Faglig fordybelse/Lektiecafé Pauser (75 min. pr dag)

Folkeskolereform på Vestre Skole 2014 1.-3. årgang 1200 timer årligt(30 timer pr uge) Mødetid: kl. 7.55 – 14.00. Mandag – torsdag er der faglig fordybelse kl. 13.30-14.00. Understøttende: 1 modul på årgangen, øvrig tid fordelt på dansk- og matematiklærerne. Motion/bevægelse indgår i det fagopdelte og det understøttende.

Folkeskolereformen på Vestre Skole 2014 1.-3. årgang Engelsk på 1. årgang og 2. årgang (45 min. ugentligt) Natur/teknik: en ekstra lektion på 2. årgang. Musik: en ekstra lektion på 1. årgang.

Folkeskolereform på Vestre Skole 2014 4. – 6. årgang 1320 timer årligt (33 timer pr uge) Mødetid: 7.55-14.00(2 dage) 7.55-15.00(3 dage) På de tre lange dage er der faglig fordybelse kl. 14.00-15.00. Understøttende bruges til elevsamtaler. På 4. årgang har årgangen en lektion om ugen yderligere. Motion/bevægelse indgår i det fagopdelte og det understøttende.

Folkeskolereformen på Vestre Skole 2014 4. – 6. årgang Ekstra lektion i dansk og matematik Natur/teknik: ekstra lektion på 4. årgang. Svømning på 5. årgang Håndværk og design på 4. og 5. årgang. Madkundskab og P-fag på 6. årgang Musik: en ekstra lektion på 6. årgang Tysk: en lektion på 5. årgang og 2 lektioner på 6. årgang.

Folkeskolereformen på Vestre Skole 2014 7. – 9. årgang 1400 timer årligt(35 timer pr uge) Mødetid: 7.55 – 15.00. 7. årgang: To dage til kl. 16.00. Faglig fordybelse: 7. på de to lange dage kl. 15.00-16.00. 8.-9. to dage fra 14.00-15.00. Understøttende bruges til bevægelse og elevsamtaler, herudover har 9. årgang en lektion.

Folkeskolereformen på Vestre Skole 2014 7.-9. årgang Ekstra lektion i dansk og matematik. Mindre tysk(1 lektion) på 8. og 9. årgang. Madkundskab i 7. (2 lektioner) Valgfag ugentligt (2 lektioner) Fortsat tre projektperioder.

Folkeskolereform på Vestre Skole 2014 Lektiecafe – faglig fordybelse: 2 timer om ugen for 0-3. årgang og 7-9. årgang 3 timer om ugen for 4-6. årgang Frivilligt

Folkeskolereform på Vestre Skole 2014 Kontaktlærer En kontaktlærer har ansvaret for en gruppe elever på en årgang Fokus er elevens trivsel og læringsmål Klassens trivsel m.m. er et anliggende for alle lærere på årgangen 2014/2015: To primærlærere deler en klasse.

Folkeskolereform på Vestre Skole 2014 Ny arbejdstid for lærere (og pædagoger) Alt arbejde foregår på skolen Lærerne arbejder 214 dage á 7,85 time pr. dag = en fuld årsnorm Lærerne får tillæg for arbejde efter kl. 17.00 og i weekender

Folkeskolereform på Vestre Skole 2014 Forældresamarbejde 1-2 forældremøder om året. 0.-3. årgang: 2 årlige skolehjem-samtaler med kontaktlærerne. 4.-9. årgang: 1 årlig skolehjem-samtale med kontaktlærerne. Ekstra samtaler ved behov. Skolehjem-samtaler finder sted inden kl. 17.00 (primært om onsdagen)

Folkeskolereform på Vestre Skole 2014 ”Spontane forældrehenvendelser” Man kan ikke længere ringe til læreren ”døgnet rundt” Benyt Intra og bed om en opringning eller et møde Ved akut behov kontaktes skolens kontor – eller uden for normal åbningstid – skolens ledelse.

Folkeskolereform på Vestre Skole 2014 Er vi i mål 1.8.2014? NEJ – men vi er i proces og gør det så godt, som vi kan. Så vi har brug for tillid, tålmodighed og opbakning – som I plejer  Spørgsmål???