Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Introduktion til projekt ”Aktivt Liv”
”Sæt viden i bevægelse og …” Tema eftermiddag Udvikling af samarbejde, vidensdeling og koordinering • Udvikling af samarbejde, koordinering og vidensdeling.
Anne K. Lützhøft Projektkoordinator i Thisted Kommune Fysioterapeut på Trænings- og Rehabiliteringsafdelingen.
En styrket rehabilitering af borgere med hjerneskade – Centrale mål og tiltag Seminar "Kommunal rehabilitering i udvikling" den 28. februar 2013 Lise Holten,
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Forandring, forankring og fælles fokus
Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk.
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Reform af førtidspension og fleksjob
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Medindflydelse • Ligeværd • Arbejdsfællesskab • Frivillighed • Fokus på ressourcer ARK´en Satspuljemidler 2010 kr. afsat midler til etablering af Arbejdsrehabiliteringsklubber.
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.  Gearing af organisationen til at understøtte et højt specialiseret neurofagligt niveau i kommunen gennem målrettet.
EAPN.DK debatmøde Kofoeds skole Reformer, helhedsløsninger og de frivillige.
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
Forældremøde X årgang.
Hvad er neurofaglig viden?
Sundhed på tværs - og relationel koordinering
Nemt på nettet at understøtte og øge borgernes brug af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger med udgangspunkt i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.
Tillid Temadag for AMIR
Den regionale vækst- og udviklingsstrategi
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Aarhus Kommunes Røgfri Arbejdstid
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
I T OG INFORMATIONSUDVEKSLINGS GRUPPEN OG SUNDHEDSAFTALE 3 Møde den 3.september 2013.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Projekt ”Styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade” Forløbende 2014 ud.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Politisk temamøde den 8. maj 2014 Det specialiserede social- og specialundervisningsområde Borgmester Mogens Gade, formand for KKR Nordjylland.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Indhold, indsatser, implementering
Ledelse på vej Gentofte Kommunes uddannelse af ledelsestalenter Personalepolitisk Messe Bella Center, 12. januar 2010.
Arbejdsmarkedsindsatsen for ikke-arbejdsmarkedsparate
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Strategier, udfordringer og udvikling Visitatorernes årsmøde 2011.
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Det gode sammenhængende rehabiliteringsforløb Compliance Kommunikation Kvalitetssikring.
Trepartsmidler FTF-området. Udgangspunktet De overordnede kriterier for fordeling af midlerne Kunne vi ”booste” regionen, så vi fokuserede på et bestemt.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
Den koordinerede ungeindsats
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
Fokus på Kerneopgaven Anders Seneca, Dogmekompagniet.
ORGANISERING OG LEDELSE AF MISBRUGSBEHANDLING TIL UNGE UNDER 18 ÅR Socialstyrelsens Konference om Unge og Rusmidler 27. april 2015 Oplæg v. Åse Kjøller,
Sammen finder vi ud af det
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Oplæg ved lederdag Job- og Familie, Ballerup kommune d. 4. juni 2009 v/ Mia Schneider og Bo Jensen, Handicapenheden, Servicestyrelsen.
Programmet er afprøvet i tre repræsentative skoledistrikter siden januar 2013 Implementeres i resten af kommunen per 1. januar 2016 Partnerskabskommune.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Tværfagligt samarbejde Oplæg: Søren Thygesen socialrådgiver – faglig konsulent Holbæk Kommune Kompetencecentret - Jobservice.
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Rehabilitering og hjemmehjælp
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Fra visitator til borgerkonsulent
Tværgående samarbejde –
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Det kompetente Nordjylland
Præsentationens transcript:

Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen

Projektets baggrund I januar 2012 blev Ringkøbing-Skjern Kommune bevilget kroner af Ministeriet for Sundhed og forebyggelse til projekt ”Styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade” Projektet forløber

Projektets indhold Projektet går på tværs af fem fagområder: Sundhed og Omsorg, Handicap og Psykiatri, Beskæftigelse, Børn og Familie og dagtilbud og undervisning. Projektets formål er: –At skabe fælles koordinering af rehabiliteringsindsatsen for borgere med erhvervet hjerneskade. –At øge og opkvalificere Ringkøbing-Skjern Kommunes rehabiliteringstilbud –At opkvalificere medarbejderne fra de fem fagområder på hjerneskadeområdet.

Projektets indhold Gennem 2013 og 2014 er 100 medarbejdere blevet uddannet specifikt indenfor neurorehabilitering. Derudover er 15 medarbejdere blevet uddannet som nøglepersone I projektperioden er der ligeledes blevet set på kommunens rehabiliteringstilbud. I projektperioden er der specielt arbejdet med de koordinerende niveauer i hjerneskaderehabilitering på tværs af de fem fagområder.

Der er opnået gode resultater i projektet – hvorfor? Udgangspunkt i borgerens ressourcer Høj faglighed Tværfagligt samarbejde Inddragelse af borgerens omkringliggende ressourcer Helhedsorienteret indsats i forhold til borgeren

Vi har talt om tværfagligt samarbejde i mange år Det er noget, vi vil, men det kniber med prioriteringen Når vi har travlt, nedprioriteres det tværfaglige samarbejde og vi har en tendens til at arbejde indenfor rammerne af vores egen faglighed/fagområde

Tværfagligt samarbejde er et meget vigtigt element i nytænkningen af velfærdsydelserne til borgerne Når der arbejdes på tværs af fagligheder, opstår der nye måder at tilrettelægge indsatserne i forhold til borgerne (Grænsekrydsende innovation) Samarbejde på tværs giver helhedsorienterede indsatser  Tværfagligt samarbejde bør prioriteres højt

VISION Vi er og bliver rige på natur i Danmarks største kommune. Naturen er kilden til det gode liv og til at skabe vækst. Det går vi efter. Det lykkes, fordi vi forkæler ildsjælene og arbejder sammen på tværs.

Vi skaber høj kvalitet sammen med den aktive borger Naturens Rige! Det gode liv Vi koordinerer på tværs i organisationen Uddrag af direktionens strategiplan 2015 til Juni 2014 Helhed og produktivitet i et koncernperspektiv Vi optimerer drifts- processerne Høj trivsel

Eksempler på tværfaglige samarbejder Projekt Styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade Rehabiliteringsteamet i beskæftigelse (tidligere potentielle førtidspensionister) Team Tværs (unge udsatte mellem 15 og 30 år) Det er svært for os, men brugerne er meget tilfredse med, at vi tænker på tværs i indsatsen

Hvad med fremtiden? Styregruppen (fagcheferne har besluttet, at vi ønsker at videreudvikle samarbejdet) Der blev desværre ikke sat midler af i budgetforliget –Senhjerneskadekoordinator –Løft af serviceniveauet MEN  Vi sætter os sammen i styregruppen og udtænker løsninger indenfor de eksisterende rammer

Tillykke med projektet I er med til at gøre en forskel for borgere med senhjerneskade I er med til at give dem et godt liv – Et liv i balance – inden for de vilkår, de har Det er lykkes –fordi I har en høj faglighed om emnet –fordi I sætter jeres faglighed i spil i det tværfaglige samarbejde –fordi I dermed er med til at sikre en helhedsorienteret indsats