Uddannelse mellem skole og praktik -Et aktionsforskningsprojekt på Social- og Sundhedsskolen Fyn Kvalitet i praktikken – så godt det kan være i EUD Workshop.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Advertisements

Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Verden ind i undervisningen
5 IT-didaktiske principper
Erhvervsakademi DANIA
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Hvad er det der sker, når der ingenting sker?
Folkeskole-reformen August 2014.
Lærerprofessionen.
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Forældremøde X årgang.
LUP. Social og sundhedsassistent uddannelsen
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
At udforske sin egen praksis
Fællesskaber fastholdelse og personlig udvikling
Underviser: Mette Bommersholdt, ernærings- og husholdningsøkonom
Kulturanalyse i teori og i praksis
At inddrage studerende i udviklingsarbejde
Inklusion i teori og praksis Inddragelse af studerende i FoU projekter
Teori, metodologi og metode
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Formidlingsprocesser, identitetsdannelse og hverdagsliv
©B H Sørensen & K Levinsen Aalborg Universitet 2014 Danmarks Læringsfestival 2014 Projektet etableres Interventioner Løbende implementering Interventioner.
Læringspraktik på SSA Skoleperiode 1 Indhold og opgave
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
”Giv læreren en stemme”
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Lærerprofessionen.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
Historiefaget og mulighederne i den åbne skole
Aktionslæring Niels Grønbæk Nielsen
Et fagligt løft af folkeskolen.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Præsentation af hhx-projekt: ”Læringsmiljø på hhx kvaliteter og udfordringer”. CeFU bestyrelsesmøde, 11. november 2008 Ved forskningsassistent Arnt Louw.
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
Grænseløs læring Virtuelle valgfag. Hvem deltager? Undervisere og elever på valgfag i to uddannelser: Pædagogisk assistent (PAU) Social- og sundhedshjælper.
Læreres vilkår for at udvikle en lokal naturfaglig kultur omkring natur/teknik - Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Collaborative Practice Research Lars Mathiassen eCommerce Institute, Georgia State University.
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
Talentspotning og talentudvikling på grundforløbet Workshop Den 23. maj og den 25. maj 2016.
Teori og praksis på SOSU- uddannelserne. Et aktionsforskningsprojekt på SOSU Fyn Jakob Ditlev Bøje Institut for Kulturvidenskaber Syddansk Universitet.
Direktørgruppen SAMlær Odense. Hvad er der gang i? Arbejdstidsaftaler Undervisningsdifferentiering og IKT IKT Blended Learning God undervisning.
Bedre overgangsvejledning gennem øget aktørinddragelse på Djursland workshop A4 Et projekt med: Viden Djurs – Lead partner UU-Djursland Ørum Skole Auning.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Almen didaktik Niels Grønbæk Nielsen.
Den naturvidenskabelige metode
”Tutor-aktivteter på Sosu-Syd”
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Temadag om grundfag og de pædagogiske intentioner i eud-reformen
Velkommen til dialogmøde Region Syd
Program: Introduktion til projektet Præsentation af opgaven
Inspirationsworkshop med fokus på
Præsentationens transcript:

Uddannelse mellem skole og praktik -Et aktionsforskningsprojekt på Social- og Sundhedsskolen Fyn Kvalitet i praktikken – så godt det kan være i EUD Workshop

En del af en større satsning Større udviklingsarbejde på Social- og Sundhedsskolen Fyn, ”Undervisning i praksis – praksis i undervisning” (august 2013) Som en del af projektet indgår aktionsforskningsprojektet ”Uddannelse mellem skole og praktik”, som er blevet til i samarbejde mellem Center for Forskning i Skoleudvikling (CFS) på SDU og SOSU-Fyn.

Formål Projektet har to formulerede mål: a.at bidrage til at udvikle praksisnære uddannelser med tætte relationer mellem skole/praktik og teori/praksis b.at kvalificere, motivere og fastholde SOSU-skolens elever gennem praksisnære uddannelser. Det første mål er en forudsætning for det andet. I projektet antager vi, at eleverne via praksisnære uddannelser bliver kvalificeret på en særlig, ønsket måde, samtidig med at de motiveres og i sidste ende fastholdes i deres uddannelser.

Organisering 2 år 4 skoler, 4 uddannelser (GF, SSH, SSA og PAU) 4 aktioner i 4 lærerteams 1. år: sideløbende kulturanalyse og aktionsudvikling Kvantitative og kvalitative analyser af den eksisterende kultur og praksis på de 4 uddannelser

Sammenbinding mellem kulturanalyse og aktioner via værksteder Sammenbindingen mellem forskernes kulturanalyse og lærernes aktioner sker løbende via: – Værksteder, hvor alle 4 lærerteams, de tre forskere og projektlederen mødes – Møder mellem SDU-forskere og de enkelte teams – Midtvejsrapport fra forskerne, som beskriver kulturen i sin aktuelle tilstand og forholder sig til aktionerne, som de ser ud nu. På værkstederne og i rapporten tilbyder desuden et teoretisk vokabular, som de involverede praktikere kan bruge til at få ny indsigt i deres egen praksis. – Aktion 1: Problembaseret læring med papir-billede- og læringskasse (GF) – Aktion 2: Udvikling af vejlederfunktionen via forumteater med henblik på at skabe reflekterende praktikere (SSH) – Aktion 3: Fælles refleksionsmøder som det tredje læringsrum i praktikken (SSA) – Aktion 4: Ny underviserrolle i naturen (PAU)

Aktionsforskning Organisering, muligheder og udfordringer

Principper for aktionsforskning Demokratiserende – i forhold til traditionel, fagdisciplinær forskning Anti-positivistisk. I stedet: Hermeneutisk I opposition til opdelingen mellem grundforskning og anvendt forskning Deltagere er medforskere – ikke udforskede Kritisk-utopiske (fremtids/forsknings)værksteder med fokus på fælles 3. forandringsprocesser Viden og handling hænger sammen i erfaring – Ny konkret erfaring til praktikere – Ny almen erfaring til forskere

Aktionsforskning på SOSU-Fyn Ledelses- og forskningsinitieret – men på baggrund af eksisterende bestræbelser hos lærerne på at lave praksisnær undervisning Traditionel udforskning og aktionsforskning koblet sammen – i bl.a. værksteder samt i diskussioner af aktioner – Pointe: Kulturanalyse kan vise noget, der ikke er indlysende for praktikere og forskere (fx ikke- praksisnær undervisning) Det frigørende perspektiv er neddroslet; dog tilstede som et ønske om at fastholde, motivere, kvalificere og give social mobilitet til SOSU-elever

Muligheder Lærere inddrages i forskningsprocessen, danner nye reelle erfaringer, der gør dem i stand til at lave nye former for praksisnær undervisning – Herunder inddrage, tiltale, forstå og samarbejde med praktikkens repræsentanter på nye måder Nedbryde distinktioner og hierarkier i feltet – Fx mellem ”produktionslogik” og ”læringslogik” Inddrage, motivere, kvalificere, fastholde og give social mobilitet til SOSU-elever

Udfordringer Ledelses- og forskningsinitieret; at få lærerne til at engagere sig (evt. uden ekstra ressourcer) Kulturforskelle, kommunikationsproblemer og forventningsafstemning mellem forskere, praktikere og ledelse Vidensdeling og forankring af erfaringer i organisationen Øvrige udviklingsprojekter i organisationen der ”stjæler” opmærksomheden fra dette projekt Ledelsesopbakning + ledelse der søger efter ”hvad der virker” Sektorforandringer – bl.a. ny reform af erhvervsuddannelser