VVM og Miljøvurdering Biogasanlæg øst for Brande Borgermøde den 20. oktober 2014.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Advertisements

Vandrammedirektivet Involvering af offentligheden i planlægningen Henriette Færgemann Team koordinator Europa Kommissionen DG Miljø, Vandafdelingen.
Velkommen til borgermødet i
Miljøstyrelsen Høringsmøde:
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Planproces - Forudsætninger •Det forudsættes, at kommunalbestyrelsen som ejer tager stilling til alternativ A, B, C eller en kombination heraf i juni 2012.
Trylleskoven Strategisk Miljøvurdering og Forundersøgelser vedr. natur Solrød Kommune, 30/
Planlægningsarbejdet for testmøller frem mod 2020 Workshop 14. september 2010 Østerild Deltagere: Miljøministeren Forligskredsen Danmarks Naturfredningsforening.
Herredsvejs forlægning og udretning af Paludan-Müllers Vej
Planstrategi, lokal Agenda 21 og Kommuneplan. Forventet tidsplan •Planstrategi ikke som forslag •Kun temarevidering af kommuneplanen Obligatorisk min.
Præsentation af Universitetssygehus Køge
Miljøvurdering – Slagelse Kommuneplan 2013 Identifikation af væsentlige miljøfaktorer Overskrifterne • Kommuneplan 2013 • Miljøvurdering.
Drejebog for biogasplanlægning December 2011
KLIMATILPASNING I KØBENHAVN - FRA PLAN TIL VIRKELIGHED
Hvad er en indsatsplan? En indsatsplan er en handleplan for grundvandsbeskyttelse Det er Vandforsyningsloven samt en tilhørende bekendtgørelse der beskriver,
Planlovsdage 2004 Nyt fra Landsplanafdelingen Vicedirektør Niels Østergård, Skov- og Naturstyrelsen.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto VVM- redegørelsen retlig.
Biogasrejseholdet Borgermøde i Brande den 20. oktober 2014
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? FREMTIDENS KVALITETSSIKRING: HVAD VI VED STØTTER KVALITET Miljøvurderingsdag
Velkommen til borgermøde 20. oktober 2014 Bionaturgasanlæg ved Ågårdvej, Brande.
AffaldVarme Aarhus Teknik og Miljø Aarhus Kommune REWARA Rethink business kommuneseminar d
Vedtaget af Byrådet den 7. oktober 2013
Nyt fra forskningen – med fokus på kvalitet og kvalitetssikring Lone Kørnøv ’Miljøvurderingsdag 2014’, august /14Lone Kørnøv, DCEA.
Velkommen til borgermøde om ”Udvidelse af Drejø Forsamlingshus og projekt ny Elmegaard”: - Lokalplanforslag 578 og tillæg til kommuneplan. Offentlig.
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? GRUPPEOPGAVE 1: HVAD ER KVALITETEN AF REDEGØRELSEN? Miljøvurderingsdag
30 oktober Kursus i miljøvurdering Screening af projekter - baseret på forudsætninger Ulf Kjellerup, COWI.
Rummelig VVM’er for konkrete projekter
Miljøvurderingsdag ’13 KBH Morten Løber 28.augj 13 Væsentlighed set fra erhvervslivets synspunkt Morten Løber DI.
27 AUGUST 2014 FRA VVM-REDEGØRELSE TIL UDBUD 1 Fra VVM-redegørelse til udbud (og udførsel) MILJØVURDERINGSDAG’ AUGUST 2014, KØBENHAVN.
Borgermøde i Vangede den 17. september Det gode liv – i nye rammer Udbygning af Bank-Mikkelsens Vej 2.
Tekst starter uden punktopstilling For at få punktopstilling på teksten (flere niveauer findes), brug >Forøg listeniveau- knappen i Topmenuen For at få.
20. AUGUST 2014 MILJØVURDERINGSDAG 14 1 Miljøvurderingsdag 14, Aalborg Afbødning og overvågning i VVM Lars Overgaard Jørgensen COWI Visionsvej
Krydsfeltet mellem MV og VVM - Hvordan håndteres det i praksis? v/Anne Merrild, DCEA, Aalborg Universitet.
Plantekongres 2006 kontorchef Hanne Kristensen,
Hvordan udarbejdes en indsatsplan?
Nyt fra forskningen – om initiativer og ny viden om miljøvurdering
1 Planlægning for biogasanlæg. 2 Spørgsmålet er….. Restprodukter fra produktion og forbrug skal minimeres og genanvendes Fremtidens biogasanlæg kan fremstilles.
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
Camilla Sulsbrück og Gerald Hyde Miljøvurderingsdag, august 2013
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Status på vandplaner.
Jord-ERFA-Midt Den 11. december 2014
Vandløbsadministration
Planlægning af bæredygtig råstofforsyning Et fokus på globale miljøpåvirkninger Morten Bidstrup PhD, DCEA 1.
Natur og Miljø’s opgaver i Region Sjælland Miljø, Natur og plan (bl.a. myndighed) Råstoffer (myndighed) Lokal Agenda 21 Jordforurening (myndighed) Kommuner.
Temaplan for vindmølleplanlægning i Norddjurs Kommune Workshop om vindmøller den 3. juni 2010.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto VVM- redegørelsen Ved.
Udvidelse af Århus Havn
Bjørneklo bekæmpelse EnviNa 20. Februar 2015.
Plantekongres 2007 Ny miljøgodkendelse af husdyrbrug
Landbrugets udviklingsmuligheder i områder med Natura 2000-udpegninger Natur- og Miljøkonsulent, Irene Wiborg Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret |
Vandindvinding til køle/varme projekter mv. Sikring mod forureningsspredning 2. Oktober 2014 – Kim Sørensen.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Nyt fra Naturstyrelsen.
Byplanafdelingen Teknik og Miljø Aarhus Kommune Lokalplaner på vej 11. marts 2013.
Borgermøde 17. september Forslag til Miljø- og Klimapolitik 2014 Velkommen! – Borgermøde 17. september 2013 Program Vision Furesø – Vi skaber løsninger.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Vindmølleområde mellem Sæd og Vindtved Idehøring til Kommuneplan.
Århus Kommune Trafik og Veje Vejchef Niels Schmidt Letbanen status Åbning i 2015 Fortsat forankret i Midttrafiks letbanesekretariat VVM redegørelse i offentlig.
Ny bane Hovedgård - Hasselager Informationsmøde i Blegind Forsamlingshus tirsdag den 30. august 2016 kl
Kystbeskyttelse af Køge Kommune
Gerald Hyde, Region Hovedstaden og Camilla Sulsbrück, NIRAS A/S
Lovgrundlaget for overvågning i VVM
Kongernes Nordsjælland – videre proces
Arbejdsgruppemøde for Holmen
Afgrænsning af miljøvurdering
Natura 2000-områder Sammensat af :
Kongernes Nordsjælland – videre proces
01/01/2019 Hvordan bruges miljøportalens data i rådgivende virksomhed ? Maria Douglas Stilling.
VVM – Klimatilpasning af Stenløse By
Udbygning Mariagerfjord Renseanlæg Borgermøde 12
Viborg Kommunes bidrag til Grønt Danmarkskort
Præsentationens transcript:

VVM og Miljøvurdering Biogasanlæg øst for Brande Borgermøde den 20. oktober 2014

Rådgiverpræsentation 20. oktober Orbicon er rådgiver for NGF Nature Energy Månsson A/S og udarbejder udkast til VVM-redegørelse og Miljøvurdering på vegne af Ikast-Brande Kommune. Orbicon er et rådgivende ingeniørfirma inden for miljø, byggeri og forsyning Spidskompetencer inden for miljø- og naturområdet Udfører rådgivningsopgaver for både myndigheder og private virksomheder/bygherrer Vi er ejet af Hedeselskabet som er en erhvervsdrivende fond, hvis primære formål er at arbejde med naturværdier og –ressourcer på et højt etisk, fagligt og lønsomt niveau samt bidrage aktivt til at forbedre bo- og levevilkårene i landområderne samt udnytte naturressourcer til gavn for samfundet.

Lovkrav til planlægning af biogasanlæg Projektet er omfattet af: Miljøvurderingslovens bilag 4 punkt 11b: Anlæg til bortskaffelse af affald VVM-bekendtgørelsens bilag 1 punkt 10: Anlæg til bortskaffelse af ikke-farligt affald ved forbrænding eller kemisk behandling med en kapacitet på over 100 tons/dag Krav om udarbejdelse af Miljøvurdering samt VVM-redegørelse Laves samlet i en Miljørapport 20. oktober 20143

4 Hvad er VVM og Miljøvurdering? En VVM/MV er et oplysningsgrundlag for den videre beslutningsproces VVM: Vurdering af projektets Virkninger på Miljøet -> Her: Anlæggelse og drift af et biogasanlæg på Ågårdvej, Brande Miljøvurdering (MV): Vurdering af plangrundlagets sandsynlige, væsentlige indvirkning på miljøet -> Her: Udkast til kommuneplantillæg samt forslag til lokalplan

Redegørelsesarbejdet former både plangrundlag og projektet Udkast til plangrundlag, VVM/MV rapport udarbejdes sideløbende, og medfører løbende tilpasninger af både plangrundlag og projekt, fx: Lokalplanbestemmelser - Eksempler Byggefelter Maksimal bygningshøjde Vold som sikring i forhold til vandløb Biogasanlæggets udformning og drift - Eksempler Dimensionering af skorstene og luftfilter Placering af adgangsveje Driftstider og kørsel 20. oktober 20145

6

Fokusområder i redegørelsesarbejdet Foreløbige scoping: Trafik Adgangsveje Naboer (lugt, støj) Vandløb Landskaber og kulturmiljøer Naturområder og spredningsveje Indkomne forslag fra idéfasen indarbejdes i den endelige scoping, som dermed danner grundlag for redegørelsens fokusområder. 20. oktober 20147

Borgerinddragelse i plan- og redegørelsesarbejdet Offentlig høring i forbindelse med plan- og miljøarbejdet Fordebat/idéfase: Indkaldelse af idéer fra borgere, interessenter og berørte myndigheder ift. VVM/MV rapportens indhold 8 ugers høring af planudkast & udkast til VVM/MV rapport: Mulighed for at kommentere rapportens indhold. 4 ugers klagefrist ift. vedtagne planer og tilladelser Vi er nu i idéfasen, og det er her, I har den bedste mulighed for at påvirke, hvad der skal undersøges nærmere i VVM/MV redegørelsesarbejdet og indgå i den endelige rapport. 20. oktober 20148