Www.akf.dk Unge uden uddannelse  Problemet  Social baggrund  Skolen  Ungdomsuddannelserne.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er behovene i Danmark?
Advertisements

Hvad er EGU ? Egu er en 2-årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik. Egu er for unge under 30 år.
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældrearrangement om folkeskolereform
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Fremtidens skole….. NATURFAG I FREMTIDEN Skolebestyrelsesmøde Skovvangskolen
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Et væksthus for børn og voksne
”Unges fastholdelse i ungdoms- uddannelserne” og diskussionen af ”uddannelsesparate unge” - med fokus på unge med anden etnisk baggrund UU-Vestegnen, onsdag.
Unge uden uddannelse - hvem er de og hvordan kan de motiveres
Social mobilitet er bremset op
Forældre fremmer fællesskabet
Skolereform august 2014………………
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
Skoler og uddannelse i verdensklasse Bertel Haarder Undervisningsminister Minister for nordisk samarbejde NHO’s årskonference, ”Kunnskapslandet Norge”,
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Uddannelsesparathed - hvad er det
Folkeskolereformen - generel information
Mentorordningen i UUO Overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse.
Orientering forældremøde 9. klasse
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Udgangspunktet for pilotprojektet Færre gennemfører en ungdomsuddannelse Barriererne i uddannelsessystemet.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Forældremøde 7. klasse.
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Mentorprogrammet – ” Fokus på frafaldet”. Thomas Bedsted 34 år Uddannet lærer. Arbejdet på ordblinde efterskole. Været leder af intern skole på socialpædagogisk.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Bredere rekruttering, nye krav - gymnasiet / hf fra eliteuddannelse til masseuddannelse Lars Olsen, journalist og forfatter.
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
Audiologiassistentuddannelsen Status og perspektiver December 2005.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge
Præsentation af Aalborg Universitet 1 af 31 Beskæftigelseskonference 2010 Session 1: De unges tanker om uddannelse og arbejde Nanna Friche Institut for.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Kendte Udfordringer Usikker Fremtid.
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder kommune*
Bilag 4 Unge og mentorroller.
En ny Forberedende Grunduddannelse
Tilmelding til uddannelse 2018
Nyt fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling
Lære- og praktikpladsbehov Karsten Lyberth-Klausen sekretariatsschef
Afgangselever
Ambition: Flere skal vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse.
Præsentationens transcript:

Unge uden uddannelse  Problemet  Social baggrund  Skolen  Ungdomsuddannelserne

Andelen af en ungdomsårgang, som ikke får en ungdomsuddannelse beregninger Kilde: UNI  C Statistik & Analyse. Anm.:Følgende uddannelser indgår ikke i beregningerne: Fri ungdoms- uddannelse, produktionsskoler, egu og voksen- og efteruddannelse. Tallene er korrigeret for manglende indberetninger.

Kulturel kapital  Den kulturelle kommunikation er betydelig  De unge deltager i kulturelle aktiviteter  Der er i familien kulturelle besiddelser  Der er uddannelsesressourcer i hjemmet  Den sociale kommunikation er betydelig

Kulturel kommunikation i hjemmet

Kulturelle aktiviteter

Social kommunikation i hjemmet

Skolefaktorer  Læreren viser interesse for eleverne og støtter dem efter behov.  Forholdet mellem elever og lærere er godt (eleverne kommer godt ud af det med lærerne, lærerne er interesseret i elevernes trivsel).  Disciplinen i klassen er god (læreren bør ikke vente i lang tid, før eleverne falder til ro, eleverne arbejder godt og hører efter, hvad læreren siger).  Eleven trives og har lyst til at komme i skole.

Dansklæreren viste interesse/støttede

Hvor godt forholdet mellem elever og lærere er

Fordeling efter uddannelsesstatus i 19-års- alderen, afhængig af læsescore i 9. klasse

Overblik over relevante uddannelser efter grundskolen blandt forskellige grupper af unge. Retrospektive svar i 20-års-alderen. Procent Spm: » Hvor godt overblik havde du over de uddannelser, som kunne komme på tale? « RingeMindre godt Middel godt Meget godt Særde- les godt Ved ikke / uoplyst I altPct.- grundl. Alle i undersøgelsen Startede på en ungdomsuddannelse lige efter klasse Fik et arbejde lige efter klasse Hold fri/sabbat/ledig lige efter klasse Er aldrig startet på en ungdomsuddannelse Kilde: Forløbsundersøgelsen af unge født i (PISA-Longitudinal).

Hvad skal der til i erhvervsuddannelserne?  Overskuelighed i ungdomsuddannelserne gennem brede indgangsveje  Bedre muligheder for meritoverførsel  Tagselvbord en risiko for de svage unge  Integrere teori og praksis i erhvervsuddannelser, så de mindre bogligt stærke også finder dem attraktive. Indfør evt. niveaudeling  Differentiering frem for marginalisering

For de bogligt svage  At gøre den praktiske læring til indgangen til uddannelsesforløbet  At knytte teorien til og begrunde den i det praktiske arbejde  At indføre støtteforanstaltninger i de teoretiske fag

For de »opgivende« og de »vedholdende«  At uddannelsesinstitutionen tilbyder de unge en positiv ramme om deres sociale liv bl.a. ved at prioritere sociale arrangementer og tryghedsskabende arbejdsgrupper  At der i undervisningen er indarbejdet selvtillidsskabende aktiviteter  At der er mulighed for vejledning og psykologbistand – også ved akut opståede kriser

For de »flakkende«  At der er mulighed for kreative udfoldelser eller anden ikke-boglig aktivitet i uddannelsesperioden  At der er individuelt tilrettelagte forløb, der i højere grad skræddersys efter den unges lyster og behov