Bydelsmødrene udpeges og gennemfører uddannelsesforløb på CBSI og kompetenceudvikles herefter løbende. Kompe tencer SUD Erfarin ger fra andre projekt er.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Advertisements

Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
Rikkeline Facius – mentor og socialrådgiver
Fastholdelse i kraft af aktive ældre!
Forandringsteori for Venindenetværket2013
mangfoldighedens søgelys
Familierådslagning og Det Inddragende Netværksmøde
Kommunale Indsatsområder Oplæg til beskæftigelsesudvalgets møde d
Erfaringer fra felten – det lykkes når vi samarbejder Med udgangspunkt i nogle konkrete projekter sættes der spot på vigtigheden af konstruktiv dialog.
Muligheder og barrierer for sundhedsfremme i et socialt udsat boligområde – ’Motion og Afslapning i Vand kun for Kvinder’ som case Fredericia Kommune Anita.
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Nye veje Sundhedscafeen på Greve Bibliotek Formidlingschef Berit Sandholdt Jacobsen DB Kulturkonference - Brande den 16. september 2008.
Har resultatbaseret styring en fremtid i den offentlige sektor?
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
  Billede 1 Blevet bedt om at fortælle lidt om hvordan det er at være socialiværksætter . Præsentation af mig selv : Er uddannet lærer og socialpædagog.
Boligsociale indsatser … for over 60 mio!
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Aktiviteter i Sund By Netværket Fokus på arbejdsgrupper.
Oprettelse af 2-3 innovative læringscentre og andre formidlingstilbud Oprette lærings og kulturtilbud Sprog og leg for kvinder med mindreårige børn Brugerundervisning.
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
1 Arbejdet med frednings-, planlægnings- og miljøopgaverne.
April 2014 AARHUS UNIVERSITET HVAD SKAL DER TIL FOR AT LØFTE KVALITETEN OG EFFEKTEN AF KOMMUNERNES BEHANDLINGSTILBUD Birgitte Thylstrup, Center for Rusmiddelforskning,
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet.
Usammenhængende og sporadisk landdistriktsudvikling i Rebild kommune såvel i lokalsamfundene, som på forvaltningsplan. En del ildsjæle brænder ud, flere.
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
Else Christensen Socialforskningsinstituttet
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Fattigdom – på kanten af samfundet Brian Lentz
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Fritidspas.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
Børn og unge. Indsatsområder tværgående Dagtilbud/klubSkoleFamilie- og Børnesundhed Alsidig pædagogik Lilla = Børne- og Ungepolitikken Blå = integrationspol.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
2200Kultur - Nørrebro Bibliotek & Medborgercenter Præsentere Bydelsmødrene på Nørrebro.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Foreløbig rapport fra rundrejse i det jysk-fynske område Fatma Øktem Kvinderådet Uffe Bech Nyvirk Iværksættercenter Arrangører: Støttet af: Inspiration.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Brønderslev Kommune Projekt Samvær.
PRÆSENTATION AF LEKTIER ONLINE For lærere, tosprogskoordinatorer, bibliotikarer og andre som arbejder med tosprogede unge i
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Næstved Rehabiliteringsteamets arbejde.. l  Optaget i forsøgsperioden på ca. 10 uger har været 19 i deltagergruppen og 24 i kontrolgruppen. 30 i deltagergruppen.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Lær at tackle job og sygdom Seminar Nicolaj Holm Faber chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning Lea Hegaard chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Lars Gorm Povelsen Lidt om mig: -Virksomhedskonsulent, ansat i KTS praktikcenter -”døråbner” til virksomhederne og grafisk tekniker, skiltetekniker samt.
Introduktion til arbejdet med vold i familien, kærestevold og grænser Tør du tale om det?
VIBOs boligsociale arbejde
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Fem lærere på mentorkursus
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Køn og social marginalisering
Metropol Socialrådgiveruddannelserne Bornholm
Hjertecafèer - tilbageblik
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Hvad er gadeplan sat i verden for.
Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte
Centrenes opgaver og ansvar ift. de unges uddannelsesparathed
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Præsentationens transcript:

Bydelsmødrene udpeges og gennemfører uddannelsesforløb på CBSI og kompetenceudvikles herefter løbende. Kompe tencer SUD Erfarin ger fra andre projekt er Finans ielle ressou rcer: kr kr. Kompe tencer SUD Erfarin ger fra andre projekt er Finans ielle ressou rcer: kr kr. VirkningResultater Ressourcer 10 Bydelsmødre er uddannet I nogle udsatte boligområder er der etniske minoritetskvinder, som står uden for arbejdsmarkedet og i særlig grad er socialt isolerede og marginaliserede. Der er hidtil ikke skabt kontakt til disse kvinder gennem sociale og beskæftigelsesfremmende tiltag Problem Der udarbejdes informationsmateriale Socialt isolerede familiers integratio n styrkes ift uddannels e, beskæftig else og deltagelse i lokalsamfu ndet Sociale- og sundheds mæssige problemer m.v. reduceres i socialt isolerede familier Sociale- og sundheds mæssige problemer m.v. reduceres i socialt isolerede familier Der udpeges i hvert boligområde 5 kvindeambassadører til støtte for bydelsmødrene i deres rådgivning af kvinderne og som brobygger til de kommunale tilbud m.fl. Socialt isolerede kvinder (og deres mænd og børn) gør mere brug af de kommunale tilbud Kontakt med 100 udsatte familier der er oprettet 6 netværksgrupper for socialt isolerede etniske kvinder 10 Kvindeambassadøre r er udpeget og uddannet Aktiviteter/projekterOutput Socialt isolerede kvinder bliver mere aktive i lokalsamfundet Reduktion i antallet af socialt isolerede familier Der gennemføres et kortere forberedende introduktionsforløb for kvindeambassadørerne Projektleder mødes med bydelsmødrene et par gange om ugen (tilrettelægge opsøgende arbejde) projektleder afholder et halvdagsmøde med bydelsmødrene en gang om ugen (justeringer og erfaringer) Bydelsmødre og kvindeambassadører mødes med jævne mellemrum (erfaringsudveksling) Projektleder mødes med bydelsmødrene et par gange om ugen (tilrettelægge opsøgende arbejde) projektleder afholder et halvdagsmøde med bydelsmødrene en gang om ugen (justeringer og erfaringer) Bydelsmødre og kvindeambassadører mødes med jævne mellemrum (erfaringsudveksling) Kriminalit et blandt børn og unge I socialt isolerede familier reduceres socialt isolerede kvinder er mere motiveret for at benytte kommunale tilbud + deres handlekompete nce til at bruge tilbuddene styrkes Bydelsmødre og socialt isolerede kvinder opnår viden om kommunale tilbud m.v. Bydelsmødrenes beskæftigelse er styrket gennem deltagelse i projektet Socialt isolerede kvinder med etnisk minoritetsbaggru nd får mere socialt samvær med andre socialt isolerede kvinder har mere selvtillid Projek t: Bydels mødre og kommu nale kvindea mbassa dører Bydelsmødrene opretter i projektperioden ”mødregrupper” for de socialt isolerede kvinder Møder og midtvejsseminar er afholdt Der er udarbejdet info-materiale Midtvejsseminar for bydelsmødre og kvindeambassadører socialt isolerede kvinders kontakt til kommunen styrkes styrke de kommunalt ansattes kompetencer i forhold til at forstå, være i dialog med og hjælpe målgruppen