i det senmoderne Danmark med fokus på kristendom.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Livets Ord November 2008.
Advertisements

Hvordan bruges FLADSKÆRMENE i Brabrand Kirke ???.
Lav din egen ikon MM Anne Mette Gundesen / Hvad skal jeg sige? 2014.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Marmorkirken Symboler II
Filipperbrevshymnen.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Livets Ord April 2012.
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
Hældt ud med badevandet!
Nøgler til menighedens vækst
”Mandat til at leve livet” Fri til at leve gennem Jesu ord Mat. 7:28-29 Da Jesus holdt op med at tale, var de mange mennesker overvældet af forundring.
” Hvorfor lige netop kristendom ? ”
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
At skabe den livsnære samtale David Viftrup. Kristne venner Relation til præst Kristne aktiviteterBibelenÆgtefælle BørnForældre Resarch by John Finney,
Lidelse, sygdom og forbøn.
- som i menigheden /det kristne fællesskab, ikke som i bygningen
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
?.
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Livets Ord September 2009.
Livets Ord December 2009 “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene ” (Mt 5,16)
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Ungdomsvelsignelse Søndag d. 24. marts Evangeliet i en nøddeskal Joh 3,16 For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver,
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Den, der tror, har evigt liv Det evige liv i Johannes-evangeliet
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Kate-QUIZ-mus.
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
iBehave Et helligt hjerte
Prisen for efterfølgelse – vi du betale den?. Teksten til 3. søndag eft. Trinitatis v25 Store skarer fulgtes med Jesus, og han vendte sig om og sagde.
Kristen i dag Identitet: Hvem er Jesus?. Sidste gang... Kristendom ikke først og fremmest love og regler, Men EVANGELIET om Jesus KRISTUS.
Det levende Ord, som forvandler Vi læser ikke først og fremmest Bibelen for at blive informeret, men for at blive transformeret – for at blive forvandlet.
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Lidelsens problem (teodicé)
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Materiale fra Billeder fra
I skal ikke tilpasse jer efter alt det som verden omkring jer gør. Tværtimod skal I lade Gud forvandle jeres indre, så I kan vide hvad der er Guds vilje:
Sammenligningsspejle
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Østens religioner og kosmologi – forskelle og ligheder Samsara (Hind. + buddh) Det kosmiske spiralkredsløb 1.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Jeopardy titel Under kategori billeder i boksen forside tekst.jpg.
Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.
Født: ca. 10 e.kr i Tyrkiet, i Tarsus.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
Livets Ord Oktober 2017.
Præsentationens transcript:

i det senmoderne Danmark med fokus på kristendom. Fire gudsopfattelser i det senmoderne Danmark med fokus på kristendom.

Teisten Ateisten Modernisten Den spirituelle

Jesper Vind

Ateisten: ”Gud er død”

Ateisten 25 % af befolkningen Afviser enhver transcendent og metafysisk dimension Idealet er det rationelle og oplyste menneske Videnskab Humanistisk menneskesyn (msk i centrum) Forenes af mange med medlemskab af Folkekirken og brugen af kirken (traditioner)

Hvad med Jesus? Tror du på ham. Var han en virkelig person? Anne Braad, folkekirkepræst: ”Om jeg tror på Gud. Det er jo det store spørgsmål. Det ved jeg ikke, men han har altid spillet en stor rolle for mig. Men om jeg tror på ham, det vil jeg lade andre om at vurdere. Om man tror på Gud viser sig i ens handlinger«. Hvad med Jesus? Tror du på ham. Var han en virkelig person? »Ja, i den grad. Og han var helt sikkert Guds søn, det, som er uklart, er bare, om han var mere Guds søn, end du er det, end vi allesammen er det. Men han var da bestemt et meget, meget usædvanligt menneske«. Men Jesus genopstod fysisk efter døden, det er vel noget anderledes end for os andre? »Det siger mig ikke en pløk, om han genopstod fysisk eller gik på vandet siger mig ikke en snus. Der er ikke nogen som helst af de ting, som jeg tager bogstaveligt, jeg tolker det alt sammen som billedsprog, ikke som noget fysisk, noget, der rent faktisk er sket (…) om Jesus gik på vandet, blev født af en jomfru, gjorde vin til vand og alt det andet er mig fuldkommen, 100 procent, lige fedt«.

Modernisten: ”Gud er eksistentielle udsagn om det at være menneske” Moderat modernisme: kulturkristne. noget i Biblen er Guds ord, andet er menneskeskabt og skal ignoreres eller forstås symbolsk. Kompromis mellem tro og viden. Radikal modernisme: - nærmer sig ateistisk kristendom Intet af Biblen er Guds ord, alt er menneskeskabt. Man kan vælge at lade sin eksistens bestemme af centrale udsagn hos Jesus og Paulus og dermed give sit liv guddommelig kvalitet. Afmytologisering  Gud er symbol på næstekærlighed.

Klip fra Jesusnet

Teisten: ”Gud er gud” Udgør ca. 20% af danskerne Omfatter både modernister og fundamentalister. Indre mission og grundtvigianisme Det transcendente er en realitet En personlig gud, en skabergud De klassiske dogmer og myter giver mening.

I mesterens lys

Den spirituelle: ”Gud er en åndelig kraft”. Udgør 35% Ringe interesse for kristne grundideer. Spørger ikke hvordan kan jeg med Jesu hjælp blive frelst fra synd og død, men hvordan finder jeg med Jesus som forbillede mine indre resurser? Tro på et guddommeligt kraftcenter. Synkretisme Karma-samsara kan ikke logisk set forenes med en kristen skabergud.