Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Født: ca. 10 e.kr i Tyrkiet, i Tarsus.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Født: ca. 10 e.kr i Tyrkiet, i Tarsus."— Præsentationens transcript:

1 Født: ca. 10 e.kr i Tyrkiet, i Tarsus.
Paulus Født: ca. 10 e.kr i Tyrkiet, i Tarsus.

2 Efter et syn, hvor han så den opstandne Jesus kalde ham som apostel og missionær, blev han kristen.
Han blev døbt i Damaskus og indledte en omfattende mission i Grækenland og Lilleasien, som holdt ham beskæftiget resten af livet.

3 Paulus hævdede at være uddannet skriftklog (rabbiner) i Jerusalem og tilsluttede sig farisæerne (som rabbinerelever gjorde). Han studerede i Jerusalem under rabbi Gamaliel

4 Han var en af alle tiders største skriftkloge.
Han var ivrig forfølger af den kristne kirke. Paulus og Simon Peter var de mest betydningsfulde missionærer i kirkens historie og de rigtigste første kristne.

5 Rejse Han var en der gik rundet i verden og fortalt om Jesus.
Han havde 3 lange missions rejser. 1. Til b.l.a. Cypern, den vare 1,5 år, 2200 km. På rejser fortalt han om Jesus. 2. Var over 2 år, b.la til Galatien og Europa. På rejser fortalt han om Jesus. 3. Var på 4300 km, vare 4 år, b.al til Tyrkiet og Grækenland. På rejser fortale han om Jesus. Paulus bruger sin oplevelse af mødet med Jesus på vejen som bevis på sin autoritet som apostel. Han forsørgede sig selv under sine rejser.

6 Efter rejse Efter rejsen kom han hjem til Jerusalem. Der blive ham anholdt, fordi der ligge han sig ud med farisæerne og Sadukæerne, fordi han tror på Jesus. Han kom i fængsel. I fængsel snakkede han om Jesus.

7 Han har skrive 13 af de 20 breve i de nye testamente.
Han har også skrevet ” Helligånden fås ved tro og ikke ved lovgerninger” Paulus brev til Galaterne kap 3. Han har skrive 13 af de 20 breve i de nye testamente. Han skrev brev til Korinterne og Romerne, var han har b.al skrive ”uden kærlighed er selv de største nådegaver og ofre uden værd” Paulus 1. brev til Korinterne kap 13. Han var den ledende skikkelse i kirkens 1. århundrede, og det er hans fortjeneste, at kristendommen førtes ind i den hellenistiske bykultur, og dermed lagde grunden til kristendommens udvikling til verdensreligion

8 Død Død: ca. 67e.kr i Italien, i Rom.
Man ved ikke var han døde af og hvornår han død. Han ligger begravet i katedralen Sankt Paulus Uden for Murene i Rom.

9 Lave af: Kia Line Kit


Download ppt "Født: ca. 10 e.kr i Tyrkiet, i Tarsus."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google