Relationer – børn imellem

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kredsen i centrum En gennemgang af din kreds!. Kredsen i centrum, intro • Undersøgelsen består af 6 emner med 2-3 underemner • Vi diskuterer et underemne.
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Hvad er familieklassen
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Set i forældreperspektiv
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Det svære liv i en sportstaske
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Anette Schjødt Thorsen
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Arbejdspladsudvikling
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Forældremøde X årgang.
Supervision og faglig feedback
Darum skole 4. november 2013.
Kvantitative metoder
Det gode klasserådsarbejde
Å.
Kredsens udviklingsplan del 2
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Relationer – børn og voksne
- Hvad kan I forvente som forældre?
Intern kommunikation PR og presse
Relationer – Omgangstone
Læreplaner i Højvangen
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Mobning er: Man bliver mobbet, når andre børn bliver ved med at drille en, og man synes, det ikke er sjovt.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Vejlederens kommunikation
Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Fællesskab og relAtioner i fdf
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Lærings- og praksisfortælling
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling.
TIBRGA Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum” er pensum.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Tilgang 2: Få fat i forældrene Mange børn får (mere eller mindre) blide puf hjemmefra for at komme til FDF. Typisk har børnene store oplevelser, når de.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven Vi forebygger stress sammen.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Tilgang III – synlighed i lokalsamfundet Overvejelse: - Kan man se at der er en FDF-kreds? - Og... Hvad vil en tilfældig person, man møder på benzintanken,
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Åbent hus Skolens navn Dato.
Instruktion s. 1/3 : Introduktion CAMPUS+ forberedelse.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Præsentationens transcript:

Relationer – børn imellem

Relationer – børn imellem Denne øvelse skal I bruge til at afklare, hvordan I gerne vil have, at børn har det med hinanden til FDF, samt hvad I kan gøre for at opnå dette. At I får vendt hvordan børnene har det indbyrdes i jeres kreds At I får diskuteret hvornår og hvordan man støtter eller irettesætter børn At I får tænkt over, hvor tydelige I er overfor børnene om jeres forventninger til dem At I når til enighed om rammer for samværet og hvordan dette støttes/opretholdes af de voksne/lederne. Dette kan evt. skrives ned i en hensigtserklæring/et regelsæt eller tænkes med i kredsens samværsregler Til øvelsen skal I bruge… Et program fra hver klasse (Pu, Tu, Pi, Væ, Se-Væ, Se) fra den sidste måned.

Øvelse 1 – børn imellem 1a. I grupper (op til fem) starter I med at gennemgå den sidste måneds program uge for uge. Fortæl kort om, hvad der skete før, under og efter programmet og brug dette som udgangspunkt til at diskutere spørgsmålene nedenfor. Øvelsen varer 30-45 minutter. Sørg for, at der er én i hver gruppe, der skriver pointer ned. VIGTIGT! Det er ikke en evaluering af programmet som sådan, men et værktøj til at se på børnenes indbyrdes relationer og forhold til hinanden. Det er centralt, at I overvejer hvad I som ledere kan gøre for at støtte op om et godt samvær, børnene imellem. 3

Øvelse 1 – fortsat (spørgsmål) Diskuter (20-30 minutter): Gennemgå først programpunkterne og vælg et eller to typiske møder ud. Fortæl kort om, hvor aktiviteterne foregik og hvor mange børn der var tilstede. Tal derefter om...: + Var alle med til aktiviteterne, eller var der nogen, der ikke rigtigt deltog? - Og hvordan kan vi få dem med – eller i det mindste sørge for, at de føler, de er med? + Var der nogle grupper/kliker? Og hvordan forholder vi os til sådan nogle? + Hvordan er stemningen inden og efter klassemøderne? Er der nogen, der står uden for? + Hvad gør vi, hvis et barn bliver ked af noget, et andet barn har gjort? Vær konkrete. Hvad gør/siger I? + Hvad gør vi ved det barn, det er gået ud over? Hvad gør vi i forhold til de andre børn? + Hvordan forventer vi, at børnene er overfor hinanden til FDF? - og hvordan sikrer vi bedst mulgt, at de opfører sig som vi forventer? + Hvad gør vi, hvis børnene kommer op at slås? + Hvornår håndterer vi sagerne selv, og hvornår vil vi have forældrene ind over? 4

Øvelse 1 – børn imellem 1b. Herefter samles I alle og taler om, hvad der er vigtigt for at I kan støtte op om gode relationer, børnene imellem. Gør dette i regel-form (fx ’når børn er kede af det, sørger vi for, at der er en voksen til at trøste’). Diskuter, om denne hensigtserklæring skal være intern, eller også skal være noget, der bruge i fx kontakt med forældre. Overvej, om det skal være et tillæg til jeres samværsregler i kredsen.