Relationer – Omgangstone

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
? Fra 1 til 10.
Advertisements

Foreningsudviklingstesten
Kredsen i centrum En gennemgang af din kreds!. Kredsen i centrum, intro • Undersøgelsen består af 6 emner med 2-3 underemner • Vi diskuterer et underemne.
Sådan laver Du et POWER POINT program.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Den der discipler … arbejder så meget på, at få de åndelige babyer til at vokse ____________________ ____ At han glemmer, at de først må______________.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Modul 3C Ideudvikling med anvendelse af principper som stimuli.
Åbent bord Den Kreative Platform
Struktur: ”Quiz og byt”
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
HANDLEPLAN PÆDAGOGISK IDRÆT Dato:
Hvad du har lært Dine nye mentaltræningsvaner. Du har nu lært dig selv bedre at kende som løber • Du er blevet mere bevidst om den tankevirksomhed der.
I dag er temaet Visualisering
Lærings- og praksisfortællinger:
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Udlægning af en ny cache
Anette Schjødt Thorsen
SSQ12-C SSQ12-C Instruktioner De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer.
Arbejdspladsudvikling
Forældremøde X årgang.
Emne: Kirke og gudstjeneste
Darum skole 4. november 2013.
’opfundet’ af Dr. Spencer Kagan
Å.
SÅDAN FÅR VI ALLE TIL AT FØLE SIG VELKOMNE I UNGDOMMENS RØDE KORS
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Relationer – børn og voksne
Relationer – børn imellem
Læreplaner i Højvangen
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Program - ICDP International Childhood Development Program
Vejlederens kommunikation
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier Læreplans.
Læse/studiegrupper.
1.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Uligheder.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
HANDLEPLAN PÆDAGOGISK IDRÆT Dato:
Skoleparathed Sunds skole.
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? GRUPPEOPGAVE 2: HVORDAN KAN KVALITETEN ØGES? Miljøvurderingsdag
SSID Årskonference 28. april 2009 Sikkerhedsledelse i virksomhedsledelse - brikker til en ny sikkerhedsorganisation.
HVAD ER EN PROBLEMFORMULERING ?
Lærings- og praksisfortælling
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
HANDLEPLAN PÆDAGOGISK IDRÆT Dato:
Modul 4A Ideudvikling 2&2 alene med en bunke blandede stimulikort (Spillet)
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
INTERPERSONEL KOMMUNIKATION MODEL 1
Modul 5A Idéerne anbringes på væg eller bord og en idé vælges.
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Mål Viden om og inspiration Kompetencer aktiviteter Evaluering
Instruktion s. 1/3 : Introduktion CAMPUS+ forberedelse.
Analyse af arbejdsproces og faggruppernes bidrag
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Præsentationens transcript:

Relationer – Omgangstone

Relationer – Omgangstone Denne øvelse fokuserer på omgangstonen i kredsen. Øvelsen fokuserer både på omgangstone mellem voksne og voksne-børn. Øvelsen skaber opmærksomhed på, hvordan vi taler sammen – men også hvordan andre opfatter vores måde at tale sammen på. 2

Øvelse 3 – omgangstone I skal bruge to forskellige farver post-it sedler. Sørg for alle har tre af hver farve seddel. Brug fem minutter på hver især at skrive tre negative ting, man kan høre sagt i jeres kreds. (fx 'Fuck dig', 'Du stinker' eller andet) Det kan både være kritik eller grimt sprog. Hvert udsagn skrives på to sedler af forskellig farve (så du fx har både en rød og en gul seddel, hvor der står 'fuck dig' på) - Det skal helst være ting, I har hørt i kredsen, men det kan også være noget ’man sagtens kunne høre’ 3

Øvelse 3b – omgangstone 3b) Vælg en farve på post-it sedlerne, der er børn og én, der er voksen. I grupper af op til fem, skiftes I til at sætte sedlerne på plancher, der hvor I synes, de passer på den lodrette akse (acceptabelt/uacceptabelt). Børne-sedlerne er til venstre, voksne til højre (20 minutter). Mens hver person sætter sedlen op på tavlen, diskuterer I… …er der forskel på placeringen på den lodrette akse, hvis det er et barn eller en voksen, der siger tingene eller det bliver sagt til et barn/en voksen? …hvad er vigtigt for at kunne sige tingene ligeud, men samtidig kunne tale sammen? …er der forskel på, hvad man kan sige foran børn og til voksne – og den anden vej rundt? …hvornår skal vi irettesætte børn, hvis hvad de siger, havner nederst? …Og kan vi irettesætte voksne hvis det, de siger ikke er OK? Hvornår? Hvordan? 4

Øvelse 3c – omgangstone Ros. 3c) Efter samme fremgangsmåde som 4a, skriver I nu positive sedler, med udsagn man kunne høre/burde kunne høre til jeres møder. (Fx 'Super godt gået, da du fik stoppet den konflikt, Bente') Placer dem på skalaen efter hvor svært det er at sige disse ting til andre. Diskuter hvorfor… Målet for øvelsen er, at finde ud af, hvor gode I er til at lægge mærke til hinanden og justere hvordan I gerne vil roses/anerkendes.