KVINDER OG LEDELSE Mangler kvalifikationerne Kønskvotering kan ikke erstatte kompetencer Kvinder vil ikke magten og lederansvaret ARTKORN KOMMUNIKATION.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

Her kommer en gammel kinesisk fortælling…
Hvordan bruger vi hans og sin?
Velkommen til et tjek af dine alkoholvaner!
Smas’hit En succes. Adfærdsdelen har med udgangspunkt i interviewunder- søgelsen og spørgeskemaundersøgelsen belyst, at brugerne af Hashfacts og Restart.
Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Arbejdsløs.
Hvordan kan man afgøre en fugls køn? Indtil nu har jeg aldrig været i stand til at fastslå, hvilke der er af hankøn, og hvilke der er af hunkøn.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Breve og mails mvni-selandia.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
25.September 2006 Hvad er formålet med dette arrangement v/ elene fleischer.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Trin 1: Find kvitteringer
Diversity at Work Tør vi sætte en ny dagsorden?. MELLEMLEDEREN - ELLER DEN NYE GENERATION AF TOPLEDERE ! KVANTITATIVE ANALYSE HAR FOKUS PÅ:
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
AM 2006 Birgit Lübker AM 2006 Hvem har magten i arbejdsmiljøarbejdet? Seniorkonsulent Birgit Lübker Teknologisk Institut - Center for Arbejdsliv.
Velkommen til Kick off for ”Broen til bedre sundhed” #BTBS13.
FORFRA – Majmøde 2014 Patron Driven Acquisition (PDA) v/Sannie H. Christensen Den 22. maj 2014.
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
At bygge bro mellem teori, erfaring og læring
Måske er I bedste venner i et år,
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Identitet – hvem er jeg ?.
Opstart i forretningen • Hvad var det smarteste du så? • Tjene eller spare penge! • 2 måder at starte på: • Lille eller stor forretning • Min. et test.
Høreforeningens netværksgrupper - Find vej i hørejunglen, med netværksgruppen som GPS –
Sociale Medier og Jobsøgning - Sælg dig selv på nettet.
Du er ved at gå ind i en magisk verden.... Om et øjeblik...
KVINDELIG SELVSIKKERHED
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Psykologi Hvad er psykologi? Hvem bruger psykologi?
“Hvilken del af ’stille’ forstod du ikke?”. Alle har brug for at føle sig sikker...
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
En fejl af stor betydning...
3. trin 2. trin 1. trin. 3. trin 2. trin 1. trin.
En menighed, der søger enhed
Introduktion til Kongen og hans Rige
Moderne Kvinder Frøkongen.
6. Lektion: Ligestilling med politologiske briller
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
Styrkelse af dine lederkompetencer  Karrieresparring  Budskabstræning  Strategisk kommunikation Vibeke.
Styrkelse af dine lederkompetencer  Karrierecoach  Budskabstræning  Strategisk kommunikation Vibeke.
Opgave Virksomhed d. 2. oktober 2007 Second Life Lavet af Mia, Inge, Christina og Pernille.
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
Styrk din kulturelle intelligens – integrationsindsatsen skal gerne være en del af løsningen og ikke problemskabende Næstved 29. oktober 2008 v. Elisabeth.
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
HUSK BILLEDE Foredragsaftnens tema
JOBSØGNING (SMV) Hvorfor er SMV så interessante? % af alle job bliver annonceret % af alle job bliver besat via netværk og uopfordrede ansøgninger.
Ordet er dit. Selv om man egentlig ikke er spor blind kan man godt være temmelig ordblind.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
For at få en postkasse på borger.dk, så du kan kommunikere digitalt med det offentlige, skal du være logget på med din digitale signatur. Du klikker nu.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Velkommen! Kick-off for Unge i IT-Branchen. Program Velkommen v. Jakob Lyngsø, IT-Branchen Branchens til dato største udfordring ved formand Sara Helweg-Larsen.
Netværk – Bruger du dit ? Inspirationsaften om netværk og din arbejdsdag? Onsdag den 9. november 2011 Olsensenergy - Hanne Olsen.
© due & partners Template 2: Telefonmodel for permission Introduktion til samtalen Salgsargumentationen samt ”call for action” Afslutning på samtalen.
Velkommen til Annes-angstside.
En fejl af stor betydning...
Læreren som læringsleder
© due & partners Tilmelding FrameldingLykkedes ikke Lykkedes Template 3: Tilmelding på website Sammenhængen mellem de 4 websider.
Mit Navn Er Susi DE første 17 år boede jeg på landet. Jeg keder mig...og vil gerne vide hvordan det er at være i “byen”.
15 min. coaching One-liner 1.Dit Mindset 2.Modtagers forventning 3.One-liner konceptet 4.Din One-liner 5.Reaktioner 6.Afslutning.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
... Hvis du sender det til (mindst ) 2 venner... Får du 3 år med masser af held!!! ***
Værdikæden og kommunikation Porters værdikæde består af 2 ting; De primære processer handler om de ting som virksomheden først og fremmest skal udføre.
Præsentationens transcript:

KVINDER OG LEDELSE Mangler kvalifikationerne Kønskvotering kan ikke erstatte kompetencer Kvinder vil ikke magten og lederansvaret ARTKORN KOMMUNIKATION 2008

KVINDER OG LEDELSE De kompetente kvinder findes -find dem! Kønskvotering udelukker ikke kompetencer Nye spidskompetencer efterspørges ARTKORN KOMMUNIKATION 2008

Wangari Maathai Professor, Nobels Fredspris 04, Kenya ”Kvindekønnet har været undertrykt så længe at vi ikke kan forestille os at en af vore egne kan blive valgt som leder” Citat fra magasinet Community ARTKORN KOMMUNIKATION 2008

Karrierebøgerne: Tilbud til deltagerne i Kick-off mødet: Kvinder i IT den 2. juni 2008 Køb mine bøger til særpris frem til månedens udgang ved at sende mig en mail med dit fulde navn og adresse til min adr: Så vil bogen blive sendt fra forlaget mod efterbetaling. Powermænd og Powerkvinder fås til en samlet pris af 498,- (normalpris 598,-) og bøgerne sælges enkeltvis til kr. 249,- (normalpris 299,-)

”Vi har ikke spillet bolden op til pigerne i 2000 år. Vi har ikke bedt dem om at komme ind i kampen. Nu må vi mænd begynde at bygge bro!” Citat fra bogen ”Powermænd” Peter Ingwersen Virksomhedsejer ARTKORN KOMMUNIKATION 2008

Hvad er det den feminine dimension kan? Det er at opbløde de klassiske hierakier. Der vil være meget mere trækkraft når kønnene blandes mere end det sker i dag. Stine Bosse Koncerndirektør TrygVesta ARTKORN KOMMUNIKATION 2008

Vil jeg lederansvaret? Har jeg kompetencerne? Har jeg det rigtige netværk? Er jeg synlig? 4 SPØRGSMÅL TIL DIG SELV: ARTKORN KOMMUNIKATION 2008

Styrkelse af dine lederkompetencer  Karrierecoach  Budskabstræning  Strategisk kommunikation Vibeke Hartkorn kommunikationsrådgivning: