Kreativt Læringsrum Elina Maslo

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Præsentation af BibTeach2 Uddannelsesbiblioteket i en omstillingstid Middelfart, d november 2006 v. Susanne Nielsen Holstebro Tekniske Gymnasium.
Hvad er op og hvad er ned?.
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Projekt - Litteratursøgning og skriftlighed
Midtvejsseminar Læringsmiljø på hhx -kvaliteter og udfordringer ’Hvis jeg ikke har pc’en med ville jeg få mere ud af det” – om IT og medier i undervisningen.
Når lærere samarbejder med forældre
Nåede vi målet? podcasts Evaluering - eleverne • 1. Giver det at podcaste boganmeldelser eleverne mere lyst til at læse bøger? – a. Samlet set.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Ergoterapeutuddannelsen – informationssøgning  Bibliotekets tilbud  Samarbejde – uddannelse og bibliotek  Informationssøgningsundervisning på ergoterapeutuddannelsen.
Bibliotek og uddannelse, Hindsgavl, 2005 Udvikling af videnfællesskaber i en uddannelsesinstitution.
V ORES A GENDA  Os og vores speciale  Godt ved specialeprocessen  Knapt så godt ved specialeprocessen  Vejledning  Grupper  Gode råd.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
Del projekt i Inklusionsprojektet Aktivitetscenter Kernen Projektet er gennemført i samarbejde mellem: Helene Hansen (pædagog) Kernen Jeanette Sanderhoff.
Oversigt over artikler
Observation af din/andres undervisning –
Teori, begreber, faglige metoder og undersøgelsesmetode
AU Biblioteksudvalgsmøde Karen Harbo, udviklingskonsulent, ASB bibliotek, Handelshøjskolen, Aarhus Universitet Karen Harbo, ASB bibliotek, Aarhus.
TATIONpRÆSEN 20 AARHUS UNIVERSITET SPECIALET PÅ TVÆRS AF UNIVERSITETSFAG SØREN S. E. BENGTSEN, PH.D.-STUDERENDE, INSTITUT FOR DIDAKTIK, DPU, AU OG TINE.
Inge M. Bryderup Unges vej ud af marginalisering og stigmatisering – et ungeperspektiv på deltagelse i LIMBO LAND et selvstændigt forskningsprojekt i tilknytning.
Dansen omkring handicapbegrebet
26. MARTS 2009 DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Effekter af den specialundervisning, der gives som supplement til den almindelige.
AARHUS UNIVERSITET Centre for Science Education 27. marts 2009 Centre for Science Education Michael E. Caspersen Centerleder
Susan Tetler, DPU & MAH & Delagtighedens didaktik i relation til børn med cerebral parese.
Mini TYPO3 kursus - Arts.
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Teori og metode Stine Heger, cand. mag
INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Den internationale forskning Om strategier, der styrker relationen mellem teori og praksis i professionsbacheloruddannelser.
Præsentation af BibTeach2 Landsmødet for gymnasiebibliotekarer Middelfart den 10. maj 2006 v. Rikke Stein Biblioteksleder Biblioteket for Uddannelsescenter.
Grundkursus i synopsisskrivning Stine Heger, cand.mag.
Grundkursus i analyse Stine Heger, cand.mag.
iPads i sprogundervisningen – erfaringer fra forskning i praksis
Evidens i biblioteksvirksomhed - et eksempel fra et uddannelsesbibliotek.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Biblioteksorientering Lidt om Statsbiblioteket Registrering som låner Søg og bestil bøger Artikler fra tidsskrifter og aviser Dine.
Case-opgave på HG2 uge 41,  I skal lave en slags avis til nettet – ikke nødvendigvis en avis som BT eller Politiken … det kan godt være en slags.
Medborger- skab og uformel læring Overgang og samarbejde mellem skole og klub Inklusion og rummelighed i klubberne Opsøgende og forebyggende arbejde Samarbejde.
Narrativitet i specialpædagogisk skolepraksis
Hva er god klasseledelse ?
Eksempler på skabeloner til bøger i powerpoint
Netværksmøde for praktikere. Inden man går i gang med DDB Den typiske process: Planlægning/Design/Produktion/Lancering Vi starter midt i produktiondelen.
SAGPROSA Begrebet sagprosa kan vi definere som tekster, der vedrører forhold i den faktiske virkelighed, således at forstå, at der i sagprosateksten beskrives.
Børn og pædagoger i en digital verden
Per Øhrgaard, Jette Eriksen, Sisse Oreskov
Litteratursøgning i forbindelse med bacheloropgave
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Planlægning, proces og evaluering
Teori-praksis i sygeplejerskeuddannelsen
Velkommen Midtvejskonference Brobygning mellem teori og praksis i professionsbacheloruddannelserne.
Digitalisering Et projekt på Frederiksberg Seminarium.
6. sem. valgkursus Informationsvidenskabens teorier og metoder v./ Martin Thellefsen.
Børns behov for samspil på biblioteket?! Thessa Jensen, ph.d. Lektor, Aalborg Universitet.
DIGITAL DESIGN OG KOMMUNIKATION Introdag F07 JONAS HEIDE SMITH
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
BØRN, UNGE OG COMPUTERSPIL CENTER FOR COMPUTER GAMES RESEARCH COPENHAGEN JONAS HEIDE SMITH FORSKNINGEN I BØRN, UNGE OG COMPUTERSPIL Ved.
DPU – Aarhus Universitet
DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Karrierevejledning til personer med handicap Modul 2.2 – Ressourcer og begrænsninger i et læringsperspektiv.
DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Karrierevejledning til personer med handicap Modul 1.3 – Ressourcer i et læringsperspektiv Anders.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
Lidt hjælp til hjemmesiden Log ind Første gang du skal logge ind på siden skal du kigge nederst til højre og finde…. Log ind med det brugernavn og det.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light AARHUS UNIVERSITET AU VELKOMMEN TIL SCIENCE AND TECHNOLOGY.
Akademisk praksis God citationspraksis.
Trekantsmodellen (Side 5-10 i artiklen: 1. IT-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet)
Trekantsmodellen (Side 5-10 i artiklen: 1. IT-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet)
Vejledning i at scanne..
Informationssøgning og referencer
Informationssøgning og referencer
Præsentationens transcript:

Kreativt Læringsrum Elina Maslo elma@dpu.dk Danmarks Pædagogiske Bibliotek Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet elma@dpu.dk

Fordi det er det, vi er  og vi er gode! Biblioteket som et kreativt læringsrum - et netværksgruppe under de tværgående initiativer om AU-bibliotekernes integration i AU-læringsmiljøer rum for læring hvorfor? Fordi det er det, vi er  og vi er gode!

Nike + iPod nano Sport Kit

Little research Formål: - at samle eksempler på de forskellige typer læring, som foregår på et bibliotek Metode: kvalitativ interview, observation, gruppediskussion Resultat: - en kvalitativ analyse af biblioteket som et kreativt læringsrum – hvad er det, der fremmer læringen og hvorfor er biblioteket et perfekt rum for læring?

Cases (brainstorming) en studerende, der sidder på biblioteket hver dag og skriver på sit speciale en studerende, der kigger forbi på biblioteket for at finde en bestemt bog (muligvis fra en anden uddannelsesinstitution) en gymnasieelev, der kigger forbi biblioteket, fordi velkommende er i gang med et projekt en ældre dame, der bruger bibliotekets computer en gang imellem en ældre dame, der scanner sine billeder på en af bibliotekets scannere en ældre mand, der kigger forbi biblioteket, fordi han er ved at skrive en artikel en ældre mand, der kigger forbi biblioteket, fordi han er interesseret i at vide mere om et emne, der er blev omtalt i medierne en ansat på biblioteket, der vejleder lånere (forskningsbibliotekar, bibliotekar, HK, ...) en underviser, der skal have hjælp til et systematisk review en vejleder, der har brug for at finde nogle artikler i bestemte tidsskrifter en bibliotekar der hjælper en låner at tegne en tabel i sit Word dokument       ... ... …