Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Akademisk praksis God citationspraksis.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Akademisk praksis God citationspraksis."— Præsentationens transcript:

1 Akademisk praksis God citationspraksis

2 Akademisk praksis Akademisk praksis handler om, at du som studerende vil og er i stand til at handle ærligt i det faglige felt, som du bevæger dig indenfor. Viden om referencehåndtering, kildekritik, citater og informationshåndtering er vigtig i forbindelse med dit studie og i forbindelse med opgaveskrivning.

3 God citationsskik Studiemetroen kan guide dig i, hvad det betyder at arbejde akademisk  Videnskabelighed i opgaver Argumentation og kildehenvisninger er i fokus. Du skal vise selvstændigt, videnskabeligt arbejde ved at argumentere/kritisk analysere en eller flere kilder. Din kilde skal altid fremtræde synligt i opgaven ved hjælp af kildehenvisninger. De kilder, du vælger, er meget vigtige, da de ligger til grund for din argumentation!

4 Kilder Der findes forskellige typer af kilder, det kan være Bøger
Artikler Rapporter Lovgivning Websider Billeder/malerier/fotografier Figurer, grafer og tabeller Interviews Eget materiale (opgaver, eksamensbesvarelser, læsegruppenotater) ….?

5 Kildekritik Vær kritisk, når du søger information
Stil dig selv spørgsmål til kilderne: Hvem er forfatteren, udgiveren eller afsenderen? Hvad er hensigten med den information, din kilde giver? Indhold og dækning? Aktualitet? Er der politiske eller ideologiske vinkler i kilden? Hvornår er kilden publiceret? Betyder det noget for konteksten? Er der en referenceliste og henvisninger til andre (originale) kilder?

6 Kildekritik Hvad gør en artikel videnskabelig?
Videnskabeligt tidsskrift Peer review (”kvalitetsstempel”) Artiklernes struktur: Introduction/Context Methodology Findings/results Discussion/conclusion Citationer and referencer Referenceliste

7 Hvad er en reference? ” (henvisning til) litteratur eller anden kilde der ligger til grund for en påstand, en tekst el.lign., eller som kan give yderligere oplysninger. 1.a henvisning, hentydning; forbindelse, sammenhæng 1.b person, genstand eller fænomen der fungerer som sammenligningsgrundlag eller standard i en bestemt sammenhæng” (Den danske Ordbog, 2016)

8 Hvordan er en reference opbygget
Screen-dump fra

9 UNDGÅ PLAGIERING Aarhus Universitet (2015). Kom sikkert gennem eksamen: Guide for studerende om eksamenssnyd. Aarhus Universitet. Verificeret : side 4.

10 MERE OM AT UNDGÅ PLAGIERING
AU Library: AU: Stop plagiat nu: Billede fra: Billede fra:

11 SPØRG HVIS DU ER I TVIVL Sæt dig ind i reglerne for den konkrete opgave. Hvis du er i tvivl, så spørg din underviser eller din vejleder. Har du spørgsmål til udarbejdelsen af litteraturlisten, så spørg AU Library

12 REFERENCER OG LINKS Aarhus Universitet (2015). Kom sikkert gennem eksamen: Guide for studerende om eksamenssnyd. Aarhus Universitet. Verificeret : Den danske ordbog : det danske moderne sprog, Verificeret Tutorial: Syddansk Universitet, Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Roskilde Universitet og Danske Fag- og Forskningsbibliotekers Forum for Brugeruddannelse (2010). Stopplagiat.nu. Lokaliseret på:  Med mindre der er angivet andre kilder, er billeder i denne præsentation fra Colourbox.dk (alle med ”copyright clearence”)


Download ppt "Akademisk praksis God citationspraksis."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google