 Skal fra starten være om nære og genkendelige ting  Skal være med mulighed for gentagelse  Skal give eleverne en positiv tilgang til et nyt sprog.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
En ny skole.
Advertisements

Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Ny uddannelse profil på Ortopædkirurgisk afdeling Hospitalsenheden Horsens.
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Fremmedsprog og it Bente Meyer, Aalborg Universitet, København,
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
We make your teaching go digital
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
International profil for b-klassen
Hvad kan gøre energiundervisningen engagerende og lærerig?
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Interaktion med Digitalisering af læringsrummet, august 2013 Charlotte Højrup, EF Digital.
NGG.
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Inspirationseftermiddag ”Fra årsplan til elevplan”
Faglig Literacy Sprogbaseret læring i naturfag Arenaskolen Greve
1 It-tanker for fritidsdelen. 2 Læse & sprogpolitikken •It-strategi kobles på sprog- og læsepolitikken for fritidsområdet, således at den bliver et delelement.
Computerens anatomi.
Fremtidens skole Gruppe 5.
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Skolereformen på Søndersøskolen
ETwinning GRÆNSEOVERSKRIDENDE DATING sådan og derfor Den lovmæssige baggrund for internationalisering i skolen SkoleIntra Kolding
Zellervidenskabsteori 4. sem. F 05, Wittgenstein 1 tankeeksperiment 1. Eksperiment: Forestil dig følgende situation: du vil sige til et andet menneske.
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har givet?
Livet som kristen - det koster -
Kaptajn Karlsens skib Synlig læring med it Agerbæk Skole og
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Redskaber til at støtte børn og unge i deres sociale liv på nettet Marianne Pihl, Projektkoordinator i Red Barnet Lystrup
IT i undervisningen.
Ph.d.seminar på Københavns Universitet DennisRasmussen 14. November 2007 Erfaringer med ph.d’ere i Nordea – et møde mellem to verdener…
Hvem er vi? Thomas Møller Viceskoleinspektør Tobias Smith IT-vejleder
Forskellige former for magt
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
NGG.
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Mødet med kursisten - motivation og barrierer 24. Februar 2014.
Innovation i AT/SO.
Digital skriftlig- og mundtlighed
Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.
Det virtuelle i realiteten ~ det reelle i virtualiteten 1 Historien bag det virtuelle gymnasium Historien bag det virtuelle på Statsskolen 1.Integration.
1 Silkeborg Kommunes møder med borgeren – hvad har vi gang i?
- Et forsøgsprogram for folkeskolen
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
R- Problemer Adil, Alexander, Christian, Katrine S & Thomas.
Prøver 2011 Obligatorisk for 9. kl.
Præsentation af resultater DUR/Almen didaktik 2013/14 på Roskilde Katedralskole Ved Thomas Axelsen adjunkt i historie og samfundsfag.
Zellervidenskabsteori 4. sem. F 05, Wittgenstein 1 Opsamling: bevidsthed, meningskonstitution, forståelse, kommunikation omverden: ting/rum/tid g1 g2 sanse.
Digital billedsamtale - med billedet som sprog. Anne Herskind - Bjergmarkskolen Undervisningsforløb Adobe Photoshop introduktion Introduktion til opgave.
Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital fuldmagt. Det kan eksempelvis være, at du skal.
Billedanalyse 7. årgang, dansk – Vi, LN, AH, LP Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Tasks.
Talegenkendelse på PC og håndholdte enheder lært med Aurasma Oplæg den 2.september 2014 på Nyborg Strand.
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
Fagdidaktik i sprogfag – lingvistisk kompetence Viden og færdigheder ift. Udtale, stavemåder, morfologi og syntaks (sætningsdannelse) samt ordforråd. Deklarativ.
Produkt 7 IT- didaktisk design Jonas, Michael og Helena.
Erhvervsplaymaker Hvem, hvorfor og hvordan…. Erhvervsplaymakeren  Hvem er jeg…  Kasper Bech Pedersen  Lærer i 11år, Lyne Friskole, Blåvandshuk Skole.
Fra vidensdeling til produsage. De sociale medier er her, eleverne bruger dem, og Man kan ikke forbyde dem i klasseværelset. Fra vidensdeling til produsage.
Sct. Jørgens Skole Om hvad vi bruger af materialer i timerne. Der her er vores skema.
STØVRING GYMNASIUM Studieretningsønske 2017.
Købemotiver og gruppepåvirkninger
informationsmøde - Frederiksberg Gymnasium
SIKKERHED ONLINE.
1. Trin – Problemstilling
Den gode tone Lse.
DEN GODE STIL.
DEN GODE STIL.
Positive sider som far 1:____________________________ 2:____________________________ 3:____________________________ 4:____________________________ 5:____________________________.
Præsentationens transcript:

 Skal fra starten være om nære og genkendelige ting  Skal være med mulighed for gentagelse  Skal give eleverne en positiv tilgang til et nyt sprog  Det er oplagt at bruge de digitale medier, som vi har til rådighed i nutidens skole.

 Roger kan bruges både af alm. skoleklasser og i specialklasser  Roger kan bruges både som ene opgave, men endnu bedre i grupper, hvor man hjælpe hinanden med udtalen  Roger kan bruges på PC eller på Smartboard.  Roger giver mulighed for masser af gentagelser.  Kan bruges på alle klassetrin

 Ved at møde Thomas får de et gensyn med Roger, da de er fætre.  Dvs at eleven ikke kun får en association til det danske sprog, men også til det engelske  Øvelsen med Thomas, kan evt. udvides med tillægs- øvelser, om at indrette sig eget værelse  Køb ind på nettet via en web-site f.eks. Ikea.de

 Til sidst har eleverne mulighed for at hilse på Olivier, som er en fransk fætter til Roger og Thomas.  Her kan man få association med både dansk, engelsk og tysk  Da vi ligesom i tysk er oppe i de ældste klasser, kunne opgavens udvides med andre øvelser.  F.eks. Ikea.fr

 Det handler om nære og dagligdagsting  Giver mulighed for at arbejde enten enkeltvis eller i grupper  Kan differenceres i forhold til elevernes færdigheder  Eleverne har mulighed for selvevaluering i kraft af den indbyggede tidstæller  Spillet kan udvides med andre opgaver, både digitale eller traditionelle.  Spillet kan bruge igen og igen, og har en fordel ved at findes på flere sprog.

 Vi har selv afprøvet spillet i 2 klasser  En alm. 7. klasse  En 8. specialklasse.  Begge steder oplevede vi en stor succes, hvor eleverne lærte nye ord inkl. udtalen.