Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV 2010. Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Trivsel - et fokusområde
Advertisements

Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Trivselsgrupper for forældre
Frøslev-Padborg skole
Folkeskole-reformen August 2014.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Forældremøde X årgang.
Faglighed og omgangsform
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Skolereform august 2014………………
Skolebestyrelsens årsberetning 2012
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2009.
Dagsorden  Skolebestyrelsen Skolebestyrelsen  Viceinspektøren Viceinspektøren  SSP SSP  Årsplan for dansk Årsplan for dansk Årsplan for dansk  Årsplan.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Udvikling af elevrådet på Blågård Skole
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Forældremøde Ellepilen 11. April Hvem er vi?
Udarbejdet af skolebestyrelsen
Hvad laver skolebestyrelsen på Dagnæsskolen?
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 25. april 2012.
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen
Lindegårdsskolens forældre samarbejde Forslag til Skolebestyrelsen den 11. oktober 2006 den 11. oktober 2006.
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Mandag d. 1.november 2010 på Mørdrupskolen
30. maj 2013Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole V/ Pierre Vernet, Bestyrelsesformand.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Velkommen Skolestruktur Aktiviteter gennem året Visionsarbejdet
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Velkommen Forældremøde 10. juni 2014.
Kontaktforældre Program
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Formålet med mødet Gennemgå og samle de input vi fik fra møderne
Idékatalog til Klasseforældrerådet
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Introduktion til Kontaktforældrerolle Og videreudvikling d. 21. oktober 2014.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Elevplaner Debatmøde med kontaktforældre. Dagsorden Velkommen Elevplaner Skolebestyrelsens indflydelse Elevplaner i den offentlige debat Fiktive elevplaner.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Forældrerådet - En spændende opgave. Forældrerådets opbygning 4 forældre fra klassen -Man sidder 2 år af gangen, med 1 års overlap. -Målet er at alle.
Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling.
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
Velkommen til Skolen ved Sundet
Åbent hus Skolens navn Dato.
- Kom tættere på dit barns skolegang
Princip for kontaktforældre
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Præsentationens transcript:

Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV 2010

Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder (RC) Grupper/Fælles drøftelser om skole / SFO-hjem samarbejdet og fælles forældremøder Fælles opsamling Eventuelt Tak for i aften

KONTAKTFORÆLDRE v/Søren Halkier Christensen

Kontaktforældrene Kort intro til de nye – KF formål Kom tidligt i gang/værdien af KF KF relationer/interessenter Valg og etablering De første skridt KF aktiviteter – Idé-bog Husk!

Formål Formålet med kontaktforældrene er i forhold til den enkelte klasse at fremme dialogen mellem forældre, elever og lærere for sammen at sikre klassens trivsel, funktion og samarbejde og dermed styrke elevernes faglige og sociale udvikling. I det større perspektiv er det formålet at sikre demokrati og dialog blandt forældrene på skolen ved at styrke samarbejde mellem kontaktforældrene og skolebestyrelsen.

Kom tidligt i gang Det er nemmere at etablere fællesskaber når man er ny eller lille Dette gælder både elever, forældre og lærer Trivsel skaber ro på bagsædet Trivsel fremmer læring Trivsel fremmer sociale kompetencer Forældresamarbejde reducerer mobning

Interessenterne KF/FR Skole/ Lærer Skole- bestyrelse Forældre/ elever

Valg og Etablering Kontaktforældre / klasseforældreråd KF vælges på første forældremøde i skoleåret Valg af tre til fem forældre Konstituering af med f.eks. ◦Tovholder (koordinator/formand) ◦Kasserer ◦Evt. revisor ◦Evt. andre opgaver Planlæg gerne 4 møder, 2 inden årsskiftet og 2 inden sommerferien Regn med 1-3 ekstra dage, hvor der gennemføres aktiviteter Alle forældre kan hjælpe med aktiviteter

De første skridt – gentages Etabler et respektfuldt og loyalt samarbejde med klassens betydende lærere - skab tillid Afhold et møde med klassens betydende lærere (og evt. pædagoger). Drøft åbent hvordan KF kan støtte klassens trivsel. Respekter at lærerne underviser og har den faglige kompetence - ’bland’ jer ikke i undervisningen, men brug konstruktiv feed back. Respekter at lærerne selv prioriterer, hvor meget tid de afsætter til denne del af deres arbejde – de har jo mange andre prioriteringer at forholde sig til.

Opgaverne Idé-bogen ◦Righoldig inspiration ◦Aldersopdelte forslag overvejelser/aktiviteter ◦Indarbejdet bidrag fra SSP Eksempel fra 4. klasse

Idé-bog – aktiviteter for 4. kl. 4. kl. Diskuter opførsel i fællesskab: skal vi have fælles normer i klassen og i fritiden? Hvad kan vi ikke accepetere? Hvad gør vi, hvis vi opdager, at nogen ødelægger noget/laver hærværk o.l.? Hvordan forholder vi os til ’dvd-aftener kun for de udvalgte o.l.? Sikre at alle inviteres med til sociale arrangementer Diskuter udfordrende modepåklædning Diskuter omgangstone og sprog Lav sociale arrangementer, hvor forældrene kan lære hinanden at kende og vise børnene, hvordan man omgås ordentligt Stjæl de andres gode ideer

Husk nu! Kontaktforældrene ◦Skal ikke selv udføre alle opgaverne. ◦Koordinerer og iværksætter aktiviteter ◦Nyttiggør øvrige forældres kompetencer og interesser ◦Skaber tæt kontakt/koordination til klasselæreren ◦Befordre og deltage i klassens forældrenetværk ◦Gensidig kontakt til skolebestyrelsen Sikre ”arvefølgen” af KF

Workshop for (nye) kontaktforældre Er der interesse for en workshop? Kom godt i gang - organisering Klasseforældreråd Samarbejde med læreteam Forældrenetværk Hvor kan man finde støtte? Praktiske ideer til tiltag – idé-kataloget Årsplan - praktisk planlægning Erfaringer – de gode historier Ønsker til emner?

Skole/hjem-samarbejdet Fælles forældremøder Elevplaner v/Rikke Christiansen

Vision 2015 Vision 2015 – fælles værdigrundlag Udarbejdet i fællesskab af alle skolens interessenter Vedtages december 2010 – forhåbentlig!! Opfordring herfra til at læse visionen grundigt igennem, når den bliver tilgængelig Betyder en gennemgang og revidering af alle skolens principper og politikker

Positiv videreudvikling forudsætter godt fundament Det gode fundament forudsætter ejerskab, derfor fokus på ◦Tættere samarbejde ◦Indragelse af alle relevante interessenter  Medarbejdere  Elevråd  Forældre Klare processer og evalueringer

Vi er allerede godt igang Det tættere samarbejde med kontaktforældrene har to års jubilæum Vi vil så gerne høre fra jer…….

Skole-sfo-hjem samarbejdet Skole-sfo-hjem samarbejdet princippet står overfor revison Kommunikation Samarbejde

Elevplaner – som arbejdsredskab Elevplaner skal fungere som arbejdsredskab for lærerne Skal også have funktioner for forældre og elev

Fælles forældremøder Traditionelle Eksperimenterende I kontaktforældre sammenhæng

Fælles drøftelser om skole / SFO-hjem samarbejdet og fælles forældremøder

Drøft i grupper Skole-sfo-hjem samarbejde Hvordan fungerer dette samarbejde i dag? Hvad er det optimale skole-sfo-hjem samarbejde for jer - udfra de givne rammer? Hvem bærer ansvaret? – Hvad kan vi forvente af hinanden? Kan vi forbedre det eksisterende skole-sfo-hjem samarbejde? Elevplaner Opfylder den anvendte form, det vi gerne vil have? Fungerer elevplanerne som et redskab for forældre og elever? Og på hvilken måde benytter i selv elevplanerne? Fælles forældremøder Hvordan er jeres oplevelse af skolens fælles forældremøder? Hvad er det gode forældremøde for jer? Ideer til fælles forældremøder, som kontaktforældre kan afholde!

Fælles opsamling Hvad nåede man/vi frem til?

Eventuelt Er der andet vi bør vende denne gang?