6 år med JPCK og hvad så nu? Annette Eickhardt marts 2011.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status på implementering af digitaliseringsstrategi
Advertisements

Blogs i undervisningen mellemtrin
Besøg fra Norge 12.oktober 2012
Hjælp til integrering af IT i undervisningen
24. november 2006 Lærerseminar Disposition •Soldaten i centrum •Vigtigt om læring •Din rolle i undervisningen •”Hvad vil jeg som skolechef tilbyde?”
G OOGLE DOKUMENTER i undervisningen. I NTRO Hvad er Google dokumenterGoogle dokumenter  Netbaseret skriveværktøj  Giver mulighed for eleverne at skrive.
SEO (Search Engine Optimization) - Hvordan bliver du mere synlig på nettet?
Orientering fra Kræftens Bekæmpelse Karin Mejding
Elevplaner: Lov f.o.m. 2007/08 Grundlaget nævnes også i ”En guide til arbejdet med elevplaner”, Aalborg Kommune. Brev til forældrene er undervejs, men.
Gjellerupskolen.
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
5. dec. 2006Lis Lundby1 Bundet prøvefag 9. klasse – altså obligatorisk: Prøven i matematik består af to selvstændige dele med selvstændige karakterer •Matematiske.
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
Red Barnets frivillignet
Velkommen! Strøtanker vedr. pædagogisk IT som et indsatsområde.
Videndeling og ledelse
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
ETwinning GRÆNSEOVERSKRIDENDE DATING sådan og derfor Den lovmæssige baggrund for internationalisering i skolen SkoleIntra Kolding
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
2014. Skolen inddeles  Indskoling – 0.-3.kl med følgende lærer: Annette, Tina, Henriette, Julie, Lisbeth, Eigil, Hans-Jørgen, Andres, Louise, Janne og.
Kaptajn Karlsens skib Synlig læring med it Agerbæk Skole og
IT i undervisningen.
Ny PLC kultur med vejledning
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
De gode værktøjer i ElevIntra
Praktisk/musiske fag i Skoleintra. Uffe, Christine og 4.A der var så STOLTE.
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
IT – som en integreret del af danskfaget Workshop på FKF-dagen /01/14Anna-Marie Hansen1.
IT og praktik på Høje Kolstrup Skole Menu IT som en del af praktikken Hjemmesider Farvel og tak.
Billedkommunikation i elektroniske journaler Introduktion til projektet Projektets mål er at teste og udvikle billedbaseret kommunikation som et tværfagligt.
BYOD - Løjtegårdsskolen ”It har meget lille betydning for forandringer på kort sigt. Men på lang er it medvirkende til store forandringer i vores måde.
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Selvevaluering af it i undervisningen på skolerne i Aalborg
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Case-opgave på HG2 uge 41,  I skal lave en slags avis til nettet – ikke nødvendigvis en avis som BT eller Politiken … det kan godt være en slags.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Eksempler på skabeloner til bøger i powerpoint
Obligatorisk selvvalgt opgave
Sunds skole Evaluering
Link Camp 2012 Fredericia Gymnasium 2012 Oplæg. Teateret Møde den 1/3 – 2012 Kl – Møde igen den 2/3 – 2012 Kl – Præsentation.
Årsplan – en kort en lang
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Status og fremtid for De Økologiske Skolegårde Seminar 26. november 2010.
Skriv titel Skriv årgang, fag og initaler Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Vi har valgt at bruge vores egen postsystem til at fortælle lidt om vores kendskab IT verdens kommunikation. G-mail, er ret let at gå til, og der er hjælp.
Projektopgave Problemstilling.
- ”JPCK den 2. ”bølge” efter Skole-It”
Evalueringsværktøjerne i SkoleIntra
Temadag om undervisning af borgere Fra forsøg til udvikling af konceptet - erfaringer og ideer.
Velkommen til informationsmøde om kommende 8. klasser Tingstrup Skole Hvem er vi – lidt fakta 2.Karakterer 3.Valgfag! 4.Hvordan er det at gå på.
SkoleIntratræf Kolding Lisbeth Møller SkoleIntra i specialundervisningen.
Multimodale læremidler. Understøtte undervisningen 2 Et læremiddel til at understøtte undervisningen i erhvervsøkonomi for læsesvage elever: - Multimodalt.
Billedanalyse 7. årgang, dansk – Vi, LN, AH, LP Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Glogster Nu er det muligt at udskifte plancher og andre præsentationer i undervisningen med en digital præsentation, der kan kombinere tekst, lyd, billeder.
Matematik i VØ KONFERENCE 5. MARTS Vi åbner døren for anvendelse af matematik August 2010 Revideret læreplan i vø Eleverne skal kunne udvælge og.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Skab dit eget kommunikationsværktøj. Dette er et værktøj til dig, som vil Have orden i og styr på din kommunikation Være mere effektiv i brugen af dine.
1. klasse skriver fagbøger - eksempel på undervisningsforløb fra Hattingskolen 2007.
Skriv avis …med mobil, www og tekstbehandling Lavet af Mette Rabæk og Signe Sloth It- færdighedsniveau: For skolens ældste klasser.
Junior PC-kørekort på en specialskole
Workshop for it-supportere i Moodle og PraxisOnline 23. oktober 2015
GUIDE TIL DELING AF DOKUMENTER
Hvorfor dansk på GF1?.
Dansk på GF2.
Studievalgsportfolio
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Præsentationens transcript:

6 år med JPCK og hvad så nu? Annette Eickhardt marts 2011

Mens vi stadig venter på at få at vide, hvordan JPCK konceptet og faghæfte 48 vil ”finde sammen”, arbejder vi på Brændkjærskolen videre med JPCK kompetencerne som vores medieplan. Det fungerer, at vi gennemfører test på alle trin, inden JPCK udstedes. Skoleintra og specielt Elevintra er også stadig et vigtigt redskab i såvel testen, i dokumentationen for elevernes kompetencer og i den daglige undervisning. Vejen frem til nu Hvordan gør vi? Eksempler på, hvordan PLC tager del i arbejdet med JPCK Brændkjærskolens PLC-skoleblog. En samarbejds- og videndelingsblog Indhold

IT-udvikling på Brændkjærskolen  Første IT-plan for ca. 17 år siden  It- og medieplan/resurseundervisning fra 1998  Bliver Skoleintrabrugere i 2003  JPCK-skole i 2004  Forsøger fælles fodslag 2005/06 i kommunen  Starter med at lave eget materiale (1. test maj 2006)  Status: Alle skolens ”egne” elever får mindst trin 2 (Trin 2 erhverves i 6. klasse)

JPCK-koordinator samarbejder med klasseteam specielt i 3., 6. og 8./9. klasse JPCK-koordinator udarbejder materiale til lærer og elev m. kompetencekravene JPCK til eleven Medieplan nuværende Medieplan (ny) indskolingen JPCK-koordinator tester eleverne i 3., 6. og 8./9. klasse Eksempel på testopgave til trin 1 PLC tilbyder resurseundervisning i IT kompetencer Link Link PLC underviser 1 gang om året næsten alle klasser i filmmediet Link Link PLC understøtter undervisningen i netsøgning, netsikkerhed, ophavsret, netetik, og kommunikation Link til Portal Link til Portal PLC deltager aktivt i projektuger Link Link PLC’s skoleblog som en fremtidig samarbejds- og videndelingsblog Link Link Hvordan gør vi? Brændkjærskolens hjemmesideBrændkjærskolens PLCblogJPCK.dk

Vi holder fest – IT-uge (3.årg.) Link Link Udgiv din egen fagbog (4.årg.) Det levende billede, en filmproduktion (5. årg.) Link Link Sælg din by. Udarbejdelse af reklamer om Kolding (7.årg.) Projektopgaven (Min. i 8. og 9. klasse) Vi holder fest – IT-uge (3.årg.) Link Link Udgiv din egen fagbog (4.årg.) Det levende billede, en filmproduktion (5. årg.) Link Link Sælg din by. Udarbejdelse af reklamer om Kolding (7.årg.) Projektopgaven (Min. i 8. og 9. klasse) Projektuger PLC tager del i

IT-uge i 3. klasse/Idéforslag Klassen arbejder i 1 uge i alle timerne med emnet. Computere til rådighed i alle timerne. Klassen deles i grupper på 2-3 personer Indbydelse til klassefest skrives i Word Hvad inviteres der til? Hvornår holdes festen? Hvor holdes festen? Hvem skal med? Indbydelsen sendes som vedhæftet fil til de andre elever i klassen Mad til festen Skrive opskrift og finde billeder på nettet Omregne opskriften til antal personer til festen Indkøbsseddel og indhente oplysninger om priser (Tilbudsaviser) Lege til festen Billeder af forløbet tages med digitalt kamera Billederne lægges i ”Klassens billeder” i Elevintra, og gruppen skriver en lille tekst til deres billeder. Pynt til klassefesten Tegn billeder i PhotoDraw