Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Aktiviteter vedrørende store anlæg.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VALG TIL SKOLEBESTYRELSEN VELKOMMENtil Orienteringsmøde, den 26. Januar 2006.
Advertisements

Regionens opgaver Håndtering af jordforureningen
Tilsyn med og samarbejde om borearbejde
Munkebjerg Hotel, 15 november 2006 Energibesparelser fra solvarmeanlæg Jan Erik Nielsen Ansat i PlanEnergi (rådgivende ingeniører): Område: Solvarme Dansk.
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Årsmøde i Østdansk LandbrugsRådgivning
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Møde med retsmæglere 7. Februar 2011 Ph.d.-projekt Retsmægling: Et alternativ til traditionel domstolsbehandling af konflikter? Konfliktmægling i Danmark.
Statistik om serviceerhverv -viden og samarbejde Maja Fromseier Mortensen.
Håndværksrådets IT-undersøgelse Ved Frank Korsholm, afdelingschef.
Vandløbsfagmøde Skarrildhus, Kibæk, 5. september 2013
Region Sjællands Feriefond
Velkommen. Agenda •Hvorfor informationsmøde nu? •Hvad er der sket de sidste 3 måneder? •Hvor vil vi gerne hen? •Aktiviteter frem til 31. december •Hvordan.
Carbon20 projektet i Green Cities Kommunerne. CARBON 20 | 28. FEBRUAR | 2011 | INDLÆG | DEN GRØNNE DAG Carbon20 projektet har til formål: - at udbygge.
Gruppe 4. En kunde henvender sig i butikken for at købe en vare. Ekspedienten scanner varen og modtager betaling. Systemet fjerner varen fra lageret og.
Finansiering af behandlingen Møde den 21. juni 2006.
Informationsmøde 30. oktober 2013 nye målinger i mælk Uffe Lauritsen Niels Henning Nielsen REGISTRERING OG YDELSESKONTROL.
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Fjernlånskonference den 26. maj PROFESSIONSHØJSKOLE  Fra 1. januar 2008 er ”professionshøjskole” en fællesbetegnelse for otte af de uddannelses-
Dialyse ved kronisk nyresvigt, MTV 2006;8(3). Rapportens praktiske anvendelighed Dansk Nefrologisk Selskab Hans Dieperink 18. januar 2007.
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Energimærkning af bygninger i Danmark
Strålebehandlingkapacitet i RM
Obligatorisk projekt 5: ERP-systemer
eurocon 2007 Status et lille års tid før Baggrund: –ESFS (European Science Fiction Society) blev stiftet på den første Eurocon i 1972 i Trieste, Italien.
1 Ny dual-use forordning ERFA-møde 10. september 2008 Kt. chef Stig Uffe Pedersen.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
1 ▪ Hvorfor takststyring i den offentlige sektor? Program for dagene 09: :15Kaffe/the 09: :45Hvorfor takststyring.
Økonometri 1: Specifikation og dataproblemer1 Økonometri 1 Specifikation, og dataproblemer 4. november 2005.
Mandag 3. marts januar Borgmester Jannich Petersen, V Udbud og partnerskaber i Gribskov Kommune.
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Århus KommuneSocialforvaltningen Resultatopgørelse +/- 5 % RAMMEAFTALE 2008.
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Udviklingen i salgs- og servicesektoren
Standardregulativer Dialogmøde 18. september 2007 velkommen til Miljøstyrelsen.
Status for sæsonen. SIDE 2 Pris for hosting Gennemsnit: 3,17 (2008: 2,63)
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Kvalitetssikringsordningen for solvarmeanlæg Jan Erik Nielsen, PlanEnergi Temamøde: Solvarmens muligheder i det nye bygningsreglement,
Bliv sponsor for CAG 2008 International atletik i Verdensklasse OL-kvalifikationsstævne Underholdende Københavnsk sportsevent Østerbro Stadion juni.
VE til procesordningen Hjallerup Fjernvarme Temadag 11. december 2014
Plantekongres 2006 kontorchef Hanne Kristensen,
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Klik på et af kapitlerne nedenfor for at få flere oplysninger eller klik på knappen Næste side for at starte Selvstudie. 1.Navigation på hjemmesidenNavigation.
Arealregulering, helhed eller kun husdyr? Per Nørmark.
3. december 2009 DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Erfaringsopsamling: Virksomhederne og voksenvejledningsnetværkene NCK konference.
Helsingør Kommune Brancheklubben Nyhedsbrev for 3f brancheklubben Helsingør Kommune Brancheklubformanden har ordet Kim Bjørlund Madsen TR Parken På TFU-mødet.
Driftsleder, Løgstør Fjernvarmeværk
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Kampagne med gennemslagskraft - De nye regler for den offentlige rejsesygesikring.
Indledning Overvejelser Hvad/ hvorfor Resultatet/forventninger
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser.
Standardregulativer Høringsmøde - organisering 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
Økonometri 1: Specifikation og dataproblemer1 Økonometri 1 Specifikation, og dataproblemer 9. november 2004.
NATURA 2000 STATUS – foreløbige erfaringer fra planproces og idéfase Miljøcenter Ringkøbing v. Karen Thingsgaard.
Udkast til nye tekniske bestemmelser for BVT´s kontrolordning.
NY ORGANISATIONSSTRATEGI Generalforsamling 23. marts.
Det giver Cortrics Indkøb dig og din virksomhed: Et opslagsværk der giver overblik over leverandør og kontrakter –Giver overblik over hvad der købes hvor.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Voksenlærlingordningen. Hvorfor en voksenlærlingeordning?  Voksenlærlingeordningen startede i 1997 for at modvirke de begyndende balanceproblemer på.
Hvad er en rammeaftale/indkøbsaftale
Engrosmodellen - Kort status
(s. 1) Præcise udbud giver bedre tilbud og færre konflikter
Den værdifulde arbejdsplads
Vækstkaution og Kom-i-gang-lån
Projektordninger Revision, fejlrater, bilagskontrol
Under udbudsgrænserne
Præsentationens transcript:

Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Aktiviteter vedrørende store anlæg

Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Ydelseskontrol for store anlæg Kvalitetssikringsordningen tilbyder ydelseskontrol af store anlæg f.eks. i forbindelse med: Indgåede aftaler mellem leverandør og bygherre (f.eks. i forbindelse med licitation) om at et solvarmeanlæg skal levere en bestemt ydelse (under bestemte forhold) Solvarmeanlæg der finansieres af leverandør eller tredjepart og afregnes ud fra leveret solvarmeydelse Eventuelt Såfremt bygherren har mistanke om, at et solvarmeanlæg ikke leverer den ydelse, som normalt må forventes af et anlæg af den pågældende type. En uafhængig kontrolordning kan medvirke til at flere solvarmeanlæg installeres, idet den medvirker til at øge bygherrens tillid til investeringen.

Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Ydelseskontrol for store anlæg Fabrikanter tilskrevet i 2005 og 2006 samt ordning annonceret på hjemmesiden Solvarmecenter.dk Ingen henvendelser indtil d.d.

Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Offentliggørelse af målinger formål at indsamle og offentliggøre måleresultater fra velydende solvarmeanlæg, således at det overfor købere kan dokumenteres, at solvarmeanlæg lever op til forventningerne. Fabrikanter tilskrevet i januar 2007 i samarbejde med SOLARGE projektet om at medvirke.SOLARGE I SOLARGE projektet er der udarbejdet en liste over 234 anlæg på mellem 30 m 2 og m 2. Heraf er det oplyst at der er målere på 12 anlæg.

Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Offentliggørelse af målinger Fremtidig aktivitet: Skrive direkte til anlægsejere med anlæg med målinger om interesse for at medvirke Eventuelt tilbyde ordning hvor måleresultater sammenlignes løbende med beregnede resultater for kontrol af at anlægget virker som det skal Eventuelt udarbejde simpelt internetbaseret program hvor anlægsejer selv kan indtaste målinger og kontrollere om anlægget virker som det skal

Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Solvarmekalkulator for mellemstore anlæg Solvarmekalkulator til mellemstore anlæg er under udarbejdelse og offentliggøres snart på Solvarmecenter.dk Ydelsesberegning baseret BPS katalog 94. Priser baseret på priskatalog som indgik i BPS katalog 94 og i Prosol. Priskurve kontrolleret og justeret sidste gang sommer 2007 i forbindelse med Energiramme program som er under udarbejdelse af Cenergia i samarbejde med E&K. Prototype Opdatering af priser?