Her ser du de fire slags korn, der er vigtigst i Danmark.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
med de helt rigtige svar
Advertisements

Kært barn har mange navne -
Natur og science i børnehøjde.
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
Velkommen til vores side!!!
Vejret Vandet i luften.
Hvad er ligheden mellem en blondine og Netto?
Vindmøller Mathias Turac, Devran Kücükyildiz & Daniel Thyrring
Kapitel 5: Teknologihistorie
Hvad er interessant for brødindustrien
Evaluering af introkurser Hvilken uddannelse har du besøgt? AntalProcent STX19125,0 HHX8310,9 HF111,4 HTX10113,2 Sundhed, omsorg og pædagogik547,1.
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
Af Andreas og Marlene. Spørgsmål. • Hvornår lavede i en internetshop? • Hvorfor valgte i at lave en internetshop? • Hvordan fik i lavet jeres hjemmeside.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Jeg støtter barnet ved:
VitaMeal ™ produktion & distribution Lumbadzi, Malawi Tekst og billeder: Marcus Westberg.
Æbler har været populære i mange tusind år.
Evolution.
Irak.
”Religion er opium til folket”
Rytterne i Åbenbaringen
Cerealia Mills, Danmark Cerealia Mills - en del af Lantmännen.
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Men hvad med motivationen?
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet.
løser virksomhedsproblemer
Nyt om dyrkning af byg til malt
Hvor kreativt kan du bruge din viden og tænke om alkohol?
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Status for GM-afgrøderne i Danmark og internationalt Preben Bach Holm Aarhus Universitet Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Inst. for Genetik og Bioteknologi.
Tamkanin Skrevet af Julie og Stina
”Tilpas markplanen” (efter EU-reformen) v/ Ole Schou Planteavlskonsulent LandboCentrum.
Langvarige forsøg i Danmark: Gødningsforsøg ved Askov forsøgsstation
Netværksmøde Oplevelser på åbne biblioteker. Kaffe Erfaringsudveksling, hvordan er det gået i efteråret? Evt. sparringsøvelse Planer for foråret Planlægning.
Udeskole – baseret på erfaringer fra den nyeste forskning - samt opbygget viden i 100 år. Skolehaven var jo den første egentlige udeskole i Danmark.
Reformation.
Kapitel 1, 6 dage: 1. nat – dag 2. vand – hvælvning 3. landjord og planter 4. sol – måne – stjerner 5. dyr 6. mennesker + hviledagen Kapitel 2&3, ikke.
Innovative elever løser virksomhedsproblemer Brødr. Ewers A/S.
Landbruget for godt 100 år siden. Landbruget krævede meget arbejdskraft. De fleste maskiner, vi kender fra landbruget i dag, var endnu ikke opfundet.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Hilda Olsen er opvokset på gården ”Overhold” i Grødde. Her har hun fotograferet vejen til gården sidst i 1950erne.
Er vi blevet for magelige? Søndag d. 24. februar Amagerbro Frikirke Ulrick Refsager Dam.
Jellingestenen blev sat op ca år 965. Den er meget vigtig fordi den viser hvordan Danmark blev kristen. Jellingestenen er over 1000 år gammel. Man kaldte.
Spelt & Emmer De Gamle Kornsorter. Emmers Historie år f.kr. Vild emmer opstår år f.kr. – Dyrket emmer findes i den frugtbare halvmåne Mest.
704_Herre, vor Herre 1, S1 Herre, vor Herre, hvor herligt Gudsnavnet omstråler himlen og kroner vor jord. Du har hvert væsen og folkeslag favnet, udbredt.
DRIKKEVAND. DRIKKEVAND I VERDEN MERE END 663 MILLIONER MENNESKER UDEN VAND SYD FOR SAHARA UNICEF.
Specialkonsulent Søren Kolind Hvid Landscentret, Planteproduktion
Team Nordahl og Skibet Skole
472 – Jeg skabte den første dag 1, S1
Landmænds forurening af drikkevand
Hvad er fuldkorn og hvorfor fuldkorn?
Hvad er fuldkorn og hvorfor fuldkorn?
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Mel og kornets opbygning
Palmesøndag Dagen, hvor Jesus blev hyldet!
heste Sarah Levring Møller.
Man er som man er Men´sker er små, før de ka´ gå
Cerealier Kornprodukter betegnes også cerealier efter Ceres, den romerske gudinde for korn og plantevækst. Ikke alle er lige velegnede til bagning Fælles.
Hvor god er du til at tage beslutninger om brugen af jord i vikingetiden? Hjælp Astrid og Sune med at tage de rigtige beslutninger om deres jord. Start.
ÅRSPLAN Susanne Sørensen Grønbækvej 1 Mejsling 7100 vejle
Automatisk udfordre Tre kløveren.
Den religiøse dimension
Præsentationens transcript:

Her ser du de fire slags korn, der er vigtigst i Danmark. Det er: byg, havre, hvede og rug

Her ser du byg! Byggen er kendt for sine lange fine hår. Har været en af Danmarks vigtigste afgrøder. Byg blev brugt til øl. Hver voksen drak cirka 4 liter øl hver dag, og hvert barn drak 2 liter. Det var fordi vandet var beskidt. Byg blev også brugt til grød.

Havre er godt til grød og til at fodre hestene med. Her er havren! Havren er kendt for sine aks, der hænger og dingler som klokker eller dreadlocks. Havre er godt til grød og til at fodre hestene med.

Her er hveden! Hveden er den fede. Der er meget energi i hvede. For 11.000 år siden begyndte mennesker i mellemøsten at dyrke hvede. Hvede er godt til at bage brød af, og det er også godt som dyrefoder, for det er sprængfyldt med energi.

Rug er den hårde, rå og sunde korntype. Her ser du rug! Rug er den hårde, rå og sunde korntype. Den var meget modstandsdygtig overfor sygdomme, og passede godt til Danmark. Derfor var rug den vigtigste kornsort i Danmark fra middelalderen og helt frem til 1950’erne. Rug bruges til rugbrød.

Dyrene var vigtige som trækkraft Hvis mennesker ikke havde tæmmet vilde dyr, kunne de heller ikke have tæmmet de vilde planter.

De første plove ridsede nærmest bare jorden Efterhånden som man fik bedre plove, der kunne vende jorden, fik man også mere ud af marken.

På billedet ser i en mejetærsker Ordet meje-tærsker er sat samen af to ord fra gamle dage. Meje: betyder at skære halmstråene over. Det gjorde man med en le eller et segl. Tærske: betyder at tæske kornet for at slå kernerne løs, så de kan males til mel. Det gjorde man med en plejl.