IT i undervisningen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status på implementering af digitaliseringsstrategi
Advertisements

Danmark 3.0.
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
Nåede vi målet? podcasts Evaluering - eleverne • 1. Giver det at podcaste boganmeldelser eleverne mere lyst til at læse bøger? – a. Samlet set.
Undervisningsplanlægning
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Læringscentret og nye vejledningsformer
Grundlæggende IT, niveau G
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Lærerprofessionen.
Junior PC kørekort pb2006.
Evaluering.
Introduktion til Sprogpakken
PC.
IT i undervisningen Vejle Kommune. IT i undervisningen Vigtige pejlemærker  Fælles indkøb  Fælles teknisk koncept  Fælles klargøring af maskiner 
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Tværfagligt undervisningsforløb
Mediepædagogik – i et vejlederperspektiv
Udvikling af fagenes didaktik Flakkebjerg,
Lærerprofessionen - en definition.
Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
Brugen af Angusakka Juliane Enoksen.
SkoleIntra 2011 SkoleKom og SkoDa. Program SkoleKom SkoleKom for lidt siden SkoleKom og samspillet med SkoleIntra Hva' snakker I om? – SkoleKoms nationale.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Uddannelsesparathed - hvad er det
At udforske sin egen praksis
Lærerens didaktiske design Elevernes didaktiske design
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Ressourcer og læremidler i et didaktisk perspektiv Læring og Læringsressourcer,
Blogging i projektarbejde? E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” Blogging inddrager.
BYOD - Løjtegårdsskolen ”It har meget lille betydning for forandringer på kort sigt. Men på lang er it medvirkende til store forandringer i vores måde.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Junior PC-kørekort og efteruddannelse i IT og fagene
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Fælles Mål Styrket faglighed Steen Harbild Undervisningskonsulent, UVM August 2006.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Nye digitale muligheder i overbygningen KL, Odense Birgitte Holm Sørensen Forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet.
Lærerprofessionen.
Læring, kommunikation og samarbejde
Sunds skole Evaluering
Niels Grønbæk Nielsen Teamets planlægning af undervisningsåret.
Det virtuelle i realiteten ~ det reelle i virtualiteten 1 Historien bag det virtuelle gymnasium Historien bag det virtuelle på Statsskolen 1.Integration.
- Et forsøgsprogram for folkeskolen
Ida Harlev og Tobias Smith, Syvstjerneskolen
Matematik A på hhx v/fagkonsulent Marit Hvalsøe Schou.
- ”JPCK den 2. ”bølge” efter Skole-It”
SkoleIntra og faghæfte 48
©B H Sørensen & K Levinsen Aalborg Universitet 2014 Konference – Odense d. 11 sept Demonstrationsskoleprojekt Elevernes egenproduktion og elevinddragelse.
” Fremtiden kommer af sig selv, fremskridtet gør ikke.”
SkoleIntratræf Kolding Lisbeth Møller SkoleIntra i specialundervisningen.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Matematik i VØ KONFERENCE 5. MARTS Vi åbner døren for anvendelse af matematik August 2010 Revideret læreplan i vø Eleverne skal kunne udvælge og.
UNI•Login Administration, anvendelse og håndtering i SkoleIntra
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Krogerup Højskole, 19. oktober,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
Statistik med computeren Et undervisningsforløb i 6. klasse.
Junior PC-kørekort på en specialskole
Evaluering.
It i folkeskolens matematikundervisning
Digital dannelse i gymnasiet
Didaktiske planlægningsmodeller
Præsentationens transcript:

IT i undervisningen

Hvad er Junior PC-kørekort? Et koncept, der giver lærerne mulighed for * at tilrettelægge * at gennemføre * at evaluere integrationen af IT- og medier i faglige og tværfaglige forløb i alle skolens fag.

Er der noget galt med skolens gamle IT-plan ? IT i Undervisningen Er der noget galt med skolens gamle IT-plan ? - nej egentlig ikke, men… * planen er lavet før vi fik faghæfterne med FÆLLES MÅL * planen opfylder ikke kravene til de forskellige TRINMÅL * planen skal derfor revideres kraftigt eller… * vi kunne bruge konceptet: Junior PC-kørekort

Hvad er indholdet i Junior PC-kørekortet? Fra samtlige samtlige faghæfter har man pillet IT-delene ud og samlet det hele under betegnelsen: Junior PC-kørekort. dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab, håndarbejde, hjemkundskab.. Elevens alsidige personlige udvikling Fagenes fælles mål - Folkeskolens formål

Eleverne skal opnå følgende kompetencer Refleksion Evnen til at kunne vurdere og perspektivere de personlige, lærings- og samfundsmæssige konsekvenser af anvendelsen af it- og medieværktøjerne. Betjening Evnen til at kunne udføre funktioner på computeren og i it- og medieværktøjerne. Forståelse Evnen til selv at vælge det rigtige værktøj afhængigt af situationen og forstå de arbejdsmetoder og processer, som it- og medieværktøjerne indgår i.

Sådan er Junior PC-Kørekort Noget som vi kender fra faghæfterne, f.eks. fra matematik. Trin og hovedområder Alle trin indeholder alle hovedområder, blot i stigende sværhedsgrad og abstraktions- og erkendelsesniveau Trin 1 0.-3. klasse Trin 2 4.-6. klasse Trin 3 7.-9. klasse Tal og algebra Geometri Matematik i anvendelse Kommunikation og problemløsning Sådan er Junior PC-Kørekort også opbygget.

It - og mediestøttede læreprocesser Informationsindsamling Sådan er Junior PC-kørekort opbygget: Trin og hovedområder Alle trin indeholder alle hovedområder, blot i stigende sværhedsgrad og abstraktions- og erkendelses-niveau Trin 1 0.-3. klasse Trin 2 4.-6. klasse Trin 3 7.-9. klasse It - og mediestøttede læreprocesser Informationsindsamling Produktion og analyse Kommunikation Computer og netværk Uddybelse af hovedområder

OMRÅDERNE er nået, kan der udstedes HOVEDOMRÅDER Kommunikation Handler om elektronisk udveksling af information via e-mail, konferencer og web. Lære eleven at betjene værktøjerne til elektronisk kommunikation. Eleven skal blive bevidst om acceptable regler og normer på nettet. Produkt og analyse Handler om de traditionelle it – værktøjsprogrammer og de it –baserede medieværktøjer. Eleven skal lære at analysere og tage stilling til de medier, som leverer elektroniske informationer. Læreprocesser Udvikle elevens evne til at bruge it og medier som støtte og inspiration til at lære og til at udvikle sig. Informations- indsamling Handler om informationer, der findes på internettet og i digitale databaser Lære eleven at søge målrettet efter informationerne samt at kunne analysere og vurdere dem. Computere og netværk Eleven skal lære at anvende computere og lokalnet effektivt og hensigtsmæssigt Hvis TRINMÅLENE indenfor HOVED- OMRÅDERNE er nået, kan der udstedes Junior PC-kørekort.

Udstedelse af PC-kørekort Lærerteamet omkring eleven foretager en samlet vurdering af elevens it- og mediekompetence i forhold til Fælles Mål. Hvis lærerteamet vurderer, at eleven har opnået de beskrevne kompetencer, får eleven bevis på dette – et IT-kørekort.

Evaluering og dokumentation * Samtale med eleverne * Problemløsning * Afprøvning af kompetencer * Digital portfolio * Procesbeskrivelse i logbog * Vurdering af it- og medieprodukter * Dagligt indtryk

Hvorfor Junior PC-kørekort? Fordi man… får sat system i sin IT-undervisning får et redskab til at evaluere og dokumentere får IT-undervisningen bredt ud til hele skolen sikrer en mere ensartet IT-undervisning sikrer kvaliteten af IT-undervisningen sikrer at kravene i Fælles Mål opfyldes

Junior PC-kørekortkoordinator på skolen afholde introduktionsforløb om Junior PC- kørekortet for kolleger på skolen. rådgive og vejlede kolleger i forhold til konceptet for Junior PC- kørekortet være behjælpelig med at evaluere elevernes it- og mediekompetencer i forhold til “Fælles Mål” hjælpe med at sikre IT-integrationen i planlagte forløb.

Junior PC-kørekortskole Skovvangskolen er tilmeldt som Junior PC-kørekortskole hvilket betyder, at man har fuld adgang til www.junior-pc-koerekort.dk, hvilket igen betyder: at man ved at benytte sit brugernavn og –kode til Skolekom kan se hele konceptet at man får adgang til både trin- og slutmål som til diverse vejledninger at man kan se færdige undervisningsforløb med anvendelse af IT at man får adgang til diverse links med gode IT-undervisningsforløb Er man nu tvunget til at arbejde med konceptet for Junior PC-kørekortet på Skovvangskolen? Ja – det er man faktisk. For Skovvangskolen er officielt ”JPCK-skole”

Det er sket! Skovvangskolen er nu en Junior PCK-skole IT-bevis skole