Kate-QUIZ-mus.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvordan bruges FLADSKÆRMENE i Brabrand Kirke ???.
Advertisements

Noget at tale om…og tænke på
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Paulus en brik i Guds frelsesplan
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Marmorkirken Symboler II
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Opstandelsesfest.
Tv til hverdag. •Størstedelen af det der sendes, har et markant andet menneskesyn og værdigrundlag end biblen, og når vi ser det, påvirker det os! •Tv.
Hældt ud med badevandet!
Nøgler til menighedens vækst
” Hvorfor lige netop kristendom ? ”
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Emne: Kirke og gudstjeneste
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Juli 2009.
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
En menighed, der søger enhed
Hvilken slags kirke ønsker vi at være
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Du kom til vor runde jord, barn, på bare fødder, midt i engles julekor, med Himlens frakkeskøder. Du var dreng i Nazareth, stod i tømrerlære,
Den kristne påske.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Bibelmeditation III Teol.kursus, MF Luk 24, Den opstandne Jesus og disciplene. Således står der skrevet: Kristus skal lide og opstå.
De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud
Indstiftelsen af nadveren
Sammenligningsspejle
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Opstandelse, bortrykkelse og dom. Teksten 1 Thess 4,13-18 (1084) så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod Gud vil føre de hensovede sammen med ham.
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Med Jesus i bønnens skole Lukas 11.. Lukas 11:1-4 Og det skete, da han var et sted og bad, at en af disciplene sagde til ham, da han holdt op med at bede:
Om forfølgelse Kristne bliver stemplet som fjendtlige og udsættes for diskriminering, anholdelser, tilbageholdelser, tortur og endda offentlig henrettelse.
Bed for forfulgte kristne i Iran 74.2 mio. indbyggere 96% muslimer 2,6% zoroastere 0,35% kristne ca ca kristne ca af de ca.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Trosbekendelsen med billeder. Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
PÅSKE-SALME-SANG.
Ølgod kirke 29. maj 2011.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
Nadver, Bøn og tak, S1 Bøn og tak
493 – Velsign, o store, stærke Gud, 1, S1
Mark. 10:17-22 Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: »Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve.
Guds arvinger og Kristi medarvinger
Jeg tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Præsentationens transcript:

Kate-QUIZ-mus

Regler Der kan være to eller flere hold. Hvert hold får fire Lego- eller Duploklodser i farverne gul, rød, grøn og blå. Opgavernes svar har forskellige farver. Hvis fx det blå svar er det rigtige, sættes den blå klods frem. I nogle opgaver skal sætninger sættes i rigtig række-følge! Hver sætning har sin egen farve. Farven på den første sætning sættes i toppen, anden sætning som nr. to og så fremdeles, indtil klodserne er stablet. Når man er færdig, sættes klodserne frem. Det hold, der først sætter klodser frem, får point, hvis svaret er rigtigt.

Fadervor: Sæt linierne i Fadervor sammen, så den sætning, der kommer først, står øverst. Giv os i dag vort daglige brød Men fri os fra det onde Komme dit rige Vor Fader, du som er i himlene!

Fadervor Hvilken sætning står i Fadervor? Tilgiv os, når vi har brug for det. Forlad os ikke, når vi farer vild. Og forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. Tilgiv os og alle de andre, der gør noget forkert.

Hvilken sætning bruger Paulus om troen: Guds ord Hvilken sætning bruger Paulus om troen: Troen kommer af det, du spiser… Troen kommer af det, du gør for andre… Troen kommer af det, der høres… Troen kommer af sig selv, du skal ikke gøre noget…

Trosbekendelsen Sæt sætningerne i rigtig rækkefølge: Jeg tror på Jesus Kristus, hans enbårne Søn, vor Herre Jeg tror på Gud Fader, den almægtige, himlens og jordens skaber Jeg tror på Helligånden, den hellige, almindelig kirke

Trosbekendelsen Sæt sætningerne i rigtig rækkefølge, som det står om Jesus pint under Pontius Pilatus nedfaret til Dødsriget, på tredje dag opstanden fra de døde Korsfæstet, død og begravet født af Jomfru Maria

Trosbekendelsen Sæt sætningerne i rigtig rækkefølge efter Vi tror på Helligånden… kødets opstandelse og et evigt liv den hellige, almindelige kirke syndernes forladelse de helliges samfund

De ti Bud: Sæt følgende bud i rigtig rækkefølge: Ær din far og din mor. Du må ikke vidne falsk mod din næste. Du må ikke begå drab. Du må ikke have andre guder end mig.

De ti bud Hvilke to bud hører ikke med i De ti Bud? Du må ikke køre over for rødt lys. Du må ikke bruge Herren din Guds navn til løgn. Husk hviledagen og hold den hellig. Du må ikke kaste med sten.

Hvilket emne står der ikke noget om i Katekismus? Dåben Trosbekendelsen Børnefødselsdag Nadver

Dåben Jesus siger: Mig er givet al magt i himlen og på jorden… Sæt resten rigtigt sammen. idet I lærer dem at holde alt det, som jeg har befalet jer idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn og se jeg er med jer alle dage indtil verdens ende Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple

Dåben Hvorfor skal vi døbes? Der er kun ét rigtigt svar. For at fejre, at vi blev født. For at fortælle alle, hvad barnet skal hedde. Fordi vi bliver Guds børn i dåben, og fordi den, der tror og bliver døbt, skal frelses. Det er bare en gammel skik, der ikke betyder noget, fordi Jesus elsker alle.

Nadveren Jesus siger: ”Gør dette til ihukommelse af mig Nadveren Jesus siger: ”Gør dette til ihukommelse af mig.” Hvad skal vi gøre? (to ting) Synge lovsange til Gud. Spise brødet, som er hans legeme. Gå ud på gader og invitere til gudstjeneste. Drikke vinen, som er hans blod.

Slut på Kate-Quiz-mus Det var det sidste spørgsmål! Nu kan I tælle points og se, hvem der har vundet.